|
![]() |
#1 |
4K FTW
Datum registracije: Dec 2006
|
(riješeno) Restarta se komp TM
izmijenio sam konfu, od starog kompa je ostalo samo wd disk od 60gb, i grafička riva tnt2 m64 stavio sam na nj nove windowse čak se srušio komp i tokom instalacije novih windowsa. pa je neko vrijeme bio miran i nakon što sam stavio više programa počeli su problemi. moje sumnje, na grafičku, jer sam iste probleme imao i prije, pa mislim da jee to do drivera, ali stvarno više ne znam. restarta se, restarta se tj, BSOD, i na njemu irql equal or less poruka, ne uvijek stavit ću true image na frendow hard wd od 80gb, pa da vidim da li je do harda. sumnjam i na to, da sam možda stavio previše paste kad sam stavljao kuler pa da su možda zbog toga problemi. temp je kad upalim komp 32C, da ga ništa prije nisam palio, kojih par sati kad radi, evo max sam vidio da mu je temp 51C restartao mi se danas 5-6 puta, čak i više nego je duron bio u njemu. a svjež je komp ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ne znam šta da napišem
Datum registracije: Feb 2007
|
Provjeri prvo HDD pa onda memu... Memtestom naravno!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
4K FTW
|
memorija sam prvu provjeril, još jučer ali ništa. danas ako stignem, ili sutra bum prebacil image na drugi hard pa da vidimo EDIT: zanimljivo još da malo slušam winamp, i nakon x minuta se pojavi error, i winamp se ugasi, naglašavam winamp. nakon otrpilike 5 minuta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
4K FTW
|
stavio sam drugi hard. prvo neko vrijeme ok, ali se ipak gasi. tj. restarta BSOD - greške 1: PAGE_FAULT_IN_NON_PAGED_AREA i/ili 2: IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL grafa je agp 2.0, kolko sam vidio u nekom info programu. ove greške su se pojavile nakon što se prvi put restartao. na kompu su samo comodo i nod32, neki sitni programi. komp radi 2 minute nakon starta, pa se restarta s greškom 1, pa sljedeće paljenje opet greška broj 2 ali sad radi ok, jer sam u safe modu, nemam ideje više, dok ne isprobam grafičku drugu |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
4K FTW
|
jel može bit do zvučne i njenih drivera? vidio sam da je kod nekog bio to problem zbog drivera za zvučnu sad u sejf modu mi je zvuk disejblan i radi normalno sve, ne ruši se. EDIT: kučište mi je sad zatvoreno, otvorit ću ga pa provjerit malo kasnije |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Poruka 1 sugerira mi da je vrijeme reinstala, a druga kazuje da se neki hardver međusobno kolje s drugim. Probaj tv-tuner prebaciti u drugi PCI slot.
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
probaj memu prošetat po utorima ili ovo kaj je coco rekao,također probaj otpojit optikanere pa onda probaj.... hdd ju u redu? instalacija winsa prošla o.k? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
4K FTW
|
e, mislim da je moj problem riješen instalacija windowsa je svježa uglavnom, nisam ni stigao provjeriti odgovore, jer sam uzeo od frenda hdd ladicu, pa ju išao staviti u komp, kablove ispočetka spojio, pazio, i *ram* keks prebacio iz 4 utora u 1. i od onda, komp se nije nijednom ugasio. malo mi je sumnjivo bio i postavljen, pa sam sad pazio da li sam ga dobro ubacio eto, još nijednom se nije ugasio a radi pola dana bez prestanka izgleda da je problem bio u utoru ddr memorije ili mojem NEPAŽLJIVOM postavljanju iste ![]() dečki, thx na postovima |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
4K FTW
|
ma vraga je riješeno - GRRRR malo prije se restartao, čak je jedan dan radio bez problema. error in no paged area.... šta god da to značilo probao sam grafičku, ima pasivni, i dosta se grije u biti vrlo jako. sad budem stavio od frenda grafičku unutra pa da to isprobam još winamp se isto gasi, ne toliko ali već par puta, internet explorer se isto ugasio... ma nek ide sve u .... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
ma sve tnt se griju ko blesave. ali tako i rade bez problema, to te ne treba muciti previse. meni to sve smrdi na neki driver, nakon iduceg reinstala ne instaliraj nista od drivera neko vrijeme i gledaj hoce li raditi kako treba. u BIOSu diableaj sve integrirane gluposti na ploci (zvuk, portove itd). ako sve bude u redu napravis image win da ne moras opet instalirati i instaliras/enableas jednu stvar dnevno dok ne nadjes di je problem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
4K FTW
|
thx (zlata vrijedan savjet) evo, opet sam popipao grafičku, ne mogu ju držati, a hladnjak od proca, se puuno manje grije, ipak je to AC ![]() danas, evo radi bez problema. ugasio se samo jednom, ne znam što je bilo točno ali sad, upalim dc++ i želim dodati jedan folder od 30gb u share, kad ono, nakon pet sekundi error in non paged area bit će zanimljivo sljedećih dana |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
4K FTW
|
RIJEŠENO! fsb od proca je bio na 400 a trebao je biti na 333, pa je zato taj moj barton radio na 2,2. stabilno kad nije bilo više radnji istovremeno... :P promijenio jumper, i sad već od jučer radi normalno |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|