|
![]() |
#1 |
Guest
|
Zblesivitis?!
Idem ja jučer upalit komp, ždrok na power, kad ono, upali, ali se ništa ne pojavljiuje na ekranu, niti se dižu windowsi, zapravo, ništa se ne dešava! Resetiram, i ono opet. resetiram opet, i digne se bez problema, a ja, ?!?!?!?!?!?!? wtf?! I što mi se još dešava: kad mi je komp iz nekog razloga iskopčan iz struje, te kad ga ukopčam, upalim, samo se upali na sekundu i zagasi. Onda opet upalim i upali se normalno. a ja, ?!?!?!? a nekad mi se upali iz prve, neovisno što bude iskopčan prije toga iz struje. a ja ?!?!?! jel to do napajanja, ili ploče, dunno.... ima ko sličnih iskustava? napajanje je neko, ne znam, 300w, kuićište je bilo u testu u Bugu, tamo su naveli da je JNC, ali ja nigdje nisam vidio da piše JNC. Rekli su da je srednja žalost.... ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
same shit here. upalim ga, sve se vrti, ali se sistem ne diže. dakle teško da je do napajanja. A kako obojica imamo soltek (još nisi kupio novu ili je to s novom problem?) možda je to neki bug u soltekovim pločama. ne znam kako ti, ali mene to ne živcira previše. Jedino kad se sjetim da se "elektronika najviše troši kod samog startanja" malo mi je bad zbog harda. Ali se isto tako sjetim paraonika koji mjesecima ne gase komp da im se ne bi nešto pokvarilo i sebe, koji ga palim/gasim svako malo, a sve radi bez greške, skužim da je to ipak samo paranoja. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
|
Nisam još uzeo novu. Na ovoj staroj. (godinu dana).. Nije da me previše smeta jer mi inače radi OK, ali me strah da ne bi nešto napravilo czs-fzsc-čšššš-praasssss!! i nema više... |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2002
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Ako izštekaš komp iz struje i onda ga upališ, pokrenut će ti se ventovi par okretaja jer ima još naboja u kondenzatorima. A to što ga par puta moraš palit da se pokrene, kod mene je bilo klanje grafe i matične što je uspješno rješeno sa par postavki u BIOS-u. Bježi od JNC-a, Everpowera i MS-a, rade ona super kad je struja ok, ali kad ti svjetlo malo zatrepće, a komp resetira ili kad ti strujni udar skuri pol komponenti u kompu... Frend mi imao MS, ovo ljeto popušio cijeli komp kad je grmilo, čak je i tipkovnica izgorila... a napajanje je još radilo... pa ga je frend sa čekićem...BLAM! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
Ma ko ga j..., dok radi, ne mijenjam ništa! A što se ponekad blesavi pri paljenju, neka se blesavi i dalje! ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
gabre, elven
probajte malo dić napon na memoriji, čisto za probu...možda matična ima problema sa dotičnom pa se ne kuže baš najbolje i da, može se odjednom pojavit takav problem |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
to mi se desilo jednom, da se ništa nije dešavalo.. a jednom mi je nešto čudno zamirišalo iz kompa... iša sam rastavit napajanje, tamo sve ok, ali miriše na onaj miris od prije... ako netko ima 300w solidno napajanje, neka mi se javi, ali ne za puno novaca. jer mi jače ne treba. ovo mi je sasvim dovoljno, a ne čuje se. P.S. Na mom piše da je stvarnih 160w, a max 300w. I opet to radi... |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#12 | |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Headbangig Grunf!
|
Citiraj:
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Guest
|
E, ako ja promijenim napajanje, da li ono paše u svako kućište, odnosno, jesu rupe standardne za sve od šarafa? |
![]() |
![]() |
#17 |
Guest
|
Yup, sve standardno, ATX format... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Headbangig Grunf!
|
Posebice na napajanju i tastaturi. To s tastaturom možda zvuči glupo, al kad jednom pišete na nekom smeću tipa HGspot mejd in čajna( pašteta) tastauri i bojite se da će se slomiti dok pišete vam postane jasno zakaj je divno imat dobru tastaturu!
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Guest
|
Citiraj:
A na čemu da štedim? (ploči, procesoru, grafičkoj?!?!) aj mi daj molim te pametan odgovor?!?!?! get real.... ja imam tipkovnicu od 35kn, po kojoj sam lupao, skakao, pljuvao, ali još uvijek radi bez problema. Jednom mi je bila iskočila tipka Space, ali zbog mog udarca... ![]() A što se tiče napajanja, to što vi govorite da treba "kvalitetno napajnje za nekih 300-400 kn, ne vidim potrebe za nekog normalnog korisnika.. Uzimam primjer svog prijatelja koji ima Codegen kućište(max 300kn) sa original napajanjem što je došlo s kućištem, 300w, super mu radi, a na kompu ima Dvd-rom, pržilicu, tv karticu, 60gb disk, modem, optički miš...... nikad mu se ništa nije desilo, a ima ga već 8 mjeseci... |
|
![]() |
![]() |
#20 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
čuj buraz, nije stvar toga koliko je ko uspio preživjeti sa šrot napajanjem, statistički gledano, većina će se provući sa jeftikanerima i niš im neće biti...ALI, kad se nekaj dogodi, lupi grom, rikne grafulja pa povuče brdo struje za sobom...tu se onda postavlja pitanje napajanja koje će spriječit štetu ili ju čak povećat...a ako se u kućištu nalaze neke tisućice kuna, onda je smiješno štedit 200-300 kuna na napajanju i istovremeno riskirat da sve spušiš... pametni uče na tuđim pogreškama ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Guest
|
ne slažem se s tobom. Kad grune grom nema tog napajanja koje će te spasit! I po čemu je tebi Codegen jeftinjara?! a i ko normalan drži upaljen komp kad jako grmi, i struja trepće?!?!?!?! ti? svaka čast, treba za to muda.... ne slažem se s vama da za normalnog čovjeka kojemu komp služi za igru i net, treba davati 1000+ kn za kućište i napajanje?! ja se kladim da 90% ljudi ima normalna kućišta za 250-350 kn sa napajanjem i da su u potpunosti zadovoljni... Uvijek ima iznimki, ali su rijetki.... |
![]() |
![]() |
#22 |
Guest
|
Eto, choby ti je rekao ono što sam i ja htio reći. Gabre, nisam mislio na tebe, ali kad se već javljaš sa tipkovnicom od 35 kn... ne kažem da je loša, ali jesi ikad pokušao raditi sa recimo KeyTronic Ergo 2000 ili nekom malo boljom Logitechovom koje koštaju stotinjak kuna, optičkim mišem koji nekog vraga vrijedi (Microsoft, opet Logitech), za monitorom srednje više klase ( Mitsubishi, bolji Sony, Samsungov NF)? Jesi li ikad vidio skureni komp koji vrijedi dobrih 4500 kn zbog MS napajanja? Da jesi, ne bi to govorio. Nemoj se ljutiti, ali meni je važnije da me na kraju dana ne bole ruke od miša i tipkovnice, oči od monitora, a najmanje glava zbog spaljenog kompa. ![]() edit : Ma tko ti je rekao da nema takvog napajanja? A strujni udari se najavljuju pet minuta prije da bi ti mogao pospremiti podatke i izgasiti komp? A peglanje napona, da ti baš svaki spike ne dođe do komponenti? A da malo pogledaš po netu testove napajanja, pa da vidiš razliku kakve napone daju šrot i kvalitetna napajanja? Daj nemoj bit glup... |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Guest
|
sad opet ja. ne ljutim se ništa, nego razgovaramo. Ja ću opet: prosječnom korisniku nisu potrebne skupe komponente. Osobno imam Logitech B69, na Microsoft tipkovnici sam radio, a isto tako i s Samsungovim monitorima... Ja ne kažem da treba uzimati neki šrot od napajanja-kućišta, ali da ne treba ni pretjerivati... isto kao da ideš kupit gume na auto Michelin Energy koje koštaju 500kn ili ideš kupit Michelin F1 od 1500kn kom( primjera radi). Sa obadvije se voziš normalno, a ove skupe rijetko potpuno iskoristiš, već ih staviš da bi se mogao kurčit pred društvom i slično. (i onda naletiš na led ili ulje na cesti, i spičkaš cijeli auto! razumiješ me...? tako je i s računalima... |
![]() |
![]() |
#24 |
Headbangig Grunf!
|
300WChieftec dodje 270Kn, 400W smeca dodje 200kn, samo tih 300W Chiefteca daje vise od 400W smeca. Mene je komp zajebavo kad sma imao 300W Maxpower, s Radeonkom 9500 mi je GP4 trzao, i na koncu je graficka otisla, kad sma stavio Chieftecovi napajanje odjednom sve radi kak spada. Ne velim da sad treba davat 500Kn za 300W, ili 1500 za 450W. Tastaura ja sad upravo pisem na HGshrot od 15kn i ne z7elim stuskat da ne ode! Monitor da doma imam Relysis 15" a na poslu Samsunga 19" DF i doma popizdim nakon nekopg vremena! Samo velim da treba kupit neko solidno napajnje a ne smece tipa Maxpower, JNC ili nekaj slicno! Codegen je OK napajnanje i s 300W je to jako dobro!
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Guest
|
Upravo to i govorim, kvalitetno napajanje koje ne košta 1000 kn, nego 300-500 kn, koje nema 400, 500 ili više watta, nego recimo 300-350 kvalitetnih watta i koje neće propustit strujni udar koji će skurit komponente u kompu, bile on 1000 ili 10 000 kn. A što se guma tiče, kupit ću Energy koje koštaju 700 kn (185/60 R14, znam, stric mi ih je nedavno kupovao ![]() A opet, ako te jednom F1 spasi da se ne razbiješ jer auto bolje koči ili leži nego sa Energyem, isplatio se je... My point being : KVALITETA se plaća, tko štedi, prije ili kasnije nadrlja i onda se pita što mu je sve to trebalo, kao i moj frend sa MS napajanjem. Edit: Eto, Isuse, tvoj današnji rezultat je 2:2 (uf Isuse : bravo Isuse) ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Headbangig Grunf!
|
Bolje Goodyear GT3, imam ih ja 165/65 R14 i frend na SKodilaku 185/65 R14, nesto je meksa od Michelinke, bolje drzi cestu. Barem je tako bilo prije ovog zadnhjeg Michelinovog modela. Barum i Debica su jos dobr u uspordebi s gumama marke TIGAR mejd in Serija end Montenegro! ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Guest
|
Možemo ovako do prekosutra.... svak ima svoj stav... Ni ja ne kažem da treba kupit neki šrot, tipa gore navedenog. Ja sam govorio, da ima dosta kvalitetnih stvari za male novce. Upravo navedeni Codegen. Kućište(solidne kvalitete, lijepog dizajna+napajanje 300w-stvarnih,) za manje od 300kn. Osobno imam Energy gume, i super drže cestu... ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Guest
|
E, ljudi, ja sad neću govoriti koje imam gume, nije niti mjesto, niti imam potrebu se kurčit sa gumama, radije šutim i vozim ih, ali KVALITETA IMA CIJENU. Ne kažem da nema dobrih napajanja od 300W ispod 300 kn, ali radije platim tih 300 ili 500 kn i moj san je mirniji. Nadam se da se slažete sa mnom. Sjećam se jugića sa gumama Tigar iz Pirota, da je auto samo na felgama bolje bi držao cestu... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Guest
|
Ma baš je dobro malo se maknut na drugu temu! Nemam se ni ja baš s čim kurčit... auto je od starog ![]() dečki, pozdrav, idem štrebat... Isus, kako je proša ispit? |
![]() |
![]() |
#30 |
Headbangig Grunf!
|
Ja nikad nisam smatrao da treba kupiti nekaj najskuplje kaj postoji na trzistu jer to je 99%kurcenje! Al se i drzim onog nisam tolko bogat da kupujem jeftino, kod nekih stvari, npr. elektronika, ili bremze na autu. Ispit ![]() ![]() ![]() Takva su mi pitanja bubnuli na pismenpom da sam sam blejo glupo ko i vecina dvorane! ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|