|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
![]() pozdrav! evo imam problem s IBM DTLA 307030 hard diskovima. navedene diskove sam zadnjih godinu dana koristio kao prenosive za ladicu. prije su mi bez problema radili na istoj konfiguraciji,sad imam problem da mi usporavaju cijeli kompjuter. idem instalirat windowse (win xp SP2),nakon sto u instalaciji formatiram te napravim particije i nakon sto se kopiraju na disk fileovi potrebni za nastavak instalacije,slijedi potrebni restart i umjesto da se nakon toga nastavi instalacija pokazuje mi poruku (press any key to boot from cd . . . ) i tako stoji preko sat vremena. kao da hard disk nije vise bootabilan iako je u biosu sve namjesteno kako treba. nakon nekoliko dana prckanja po kompjuteru,i pustih formatiranja te brisanja cijelog diska sa softverom Darik's Boot and Nuke (Hard Drive Disk Wipe) molio bih za pomoć. jumperi su stavljeni kao 16 Logical Head kako pise na ovoj stranici: http://www.hgst.com/hdd/support/dtla/dtlajum.htm moguce da nisam postavio dobro jumpere? jedan hard disk je kao master,a drugi kao slave na prvoj grani. dok su na drugoj grani przilica kao master a dvd citac kao slave. konfa je: Procesor: AMD Sempron 2800+ Matična: Gigabyte GA-7VT880(-L) Grafička: ATI RADEON 9550 (128 MB)Sapphire Hard: IBM DTLA 307030 (30 gb) Memorija: Kingmax 4x256 MB DDR SDRAM (Dual Channel) 433Mhz Pržilica: NEC DVD RW ND-3540A DVD Rom: Toshiba SD-M 1712 TV Kartica: Leadtek Winfast TV 2000 XP Expert Napajanje: 400 W bios na maticnoj je zadnji sluzbeni,a kad ukljucim seagate disk koji sam do sada imao sve radi normalno,probao sam svakakve kombinacije pa mi jedino ostaje da molim za pomoc |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ne znam šta da napišem
Datum registracije: Feb 2007
|
Jednostavno stavi jumper na Cable select. Na slici je nacrtano da se stavi na pinove E i F znači sredina tih 9 pinova i HDD na master i first boot device u biosu pa javi...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
hvala na odgovorima,pozdrav |
![]() |