Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Aplikacije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.05.2007., 20:34   #1
beroland
to te ja pitam
Moj komp

beroland's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Pretvaranje iz Excel-a u dinamičku web skriptu (php, perl...)?

Molio bih ako netko ima kakvu sugestiju u vezi programa koji može Excelov spreadsheet pretvoriti u dinamičku stranicu za na web - php, perl cgi...

Ja sam probao SpreadsheetConverter (bivši ExcelEverywhere) ali on može samo pretvoriti u čisti html s javascriptom, .jsp i .aspx. Dobar je zaista, ali ne odgovara za server za koji mi treba jer server ne podržava .jsp ili .aspx.

Pošto server za koji to treba ne podržava .jsp i .aspx, a čisti html sa javascriptom mi nije dobra opcija (budući da ti svatko može maznuti skriptu koju si radio mjesecima i onda je zloupotrebiti) htio bih neko rješenje koje koristi php ili perl, cgi... Znači htio bih da se skripta izvršava server side, a ne client side kao javascript.

Googlanje ne daje neke rezultate. Hvala svima na sugestijama.

beroland je offline   Reply With Quote
Staro 13.05.2007., 21:16   #2
beroland
to te ja pitam
Moj komp

beroland's Avatar

Ima li možda barem kakva ideja, gdje tražiti, koga pitati? TnX!

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.05.2007., 08:04   #3
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
vidim da radiš na nečemu pa bih se volio pridružiti... ali mi se ne sviđa dio "budući da ti svatko može maznuti skriptu koju si radio mjesecima i onda je zloupotrebiti", jer razvijam pod GNU-GPL ili u najgorem slučaju pod nekom totalno slobodnom CC licencom. sorry.

Horza (death dwarf)
birthsign: rebel

character perks
+95 excel organisation, +50 weather resistance, -20 energy, -35 image of reality, -80 house choirs

major skills
open-source, discussion, self-hypnosis, poetry, schtulichism

greater powers
final waves (alcohol hypnosis +30, self)
bat brotherhood (skip sleeping, -20 energy/night)
misunderstanding jokes (demoralise +50 in 30ft radius)
summon unknown female (demoralise +75 on target)

artifacts of choice
tv remote (hibernate +20 on self)
lounge chair (fortify sleeping +60 on self)
linux (destabilise system +45 on target)

little is known about this dwarf. he is known to be active overnight and unpredictable.
Cyrodiil citizens have witnessed him in a "thompson" tavern near his lair.
horza je offline   Reply With Quote
Staro 14.05.2007., 12:46   #4
beroland
to te ja pitam
Moj komp

beroland's Avatar

Pokušavam raditi na nečemu, to si jako dobro vidio!

Jako mi je drago da te interesira jer zaista respektiram tvoj ekspertni rad ovdje na forumu i bilo bi mi jako drago surađivati više od ovog na forumu diskutiranja.

Budući sam ekonomist po struci, a kompovi su mi ozbiljan hobi (ali ipak samo hobi, pa mi nedostaje znanja za ozbiljno programiranje, ali ipak znam dovoljno da znam što bi još bilo dobro i korisno za napraviti) nisam toliko jak na programiranju pa mi eto ide vrlo sporo, ali ideje što bih htio ne manjka, a i to je barem nešto.

Ovo moje: "...budući da ti svatko može maznuti skriptu koju si radio mjesecima i onda je zloupotrebiti..." nikako nije bio pokušaj zarade na softveru i programskim rješenjima na način da glumim sebičnog seronju koji pokušava ubost 100kn na skripti (ni na kraj pameti), već je bilo iz razloga što se ovdje radi o zamisli o financijskoj usluzi, a financije su vrlo osjetljivo područje jer ih mnogi vole zloupotrebiti u svoju materijalnu korist, na štetu poštenih korisnika, a ja ne bih nikako volio da takvima u tome pomognem ili da se moje ime vezuje uz financijske malverzacije. To je bit, a ja sam se malo nespretno izrazio pa je zvučalo totalno anti GNU General Public License. Moja isprika na nespretnosti!

GNU-GPU rocks! Gotovo sve što sam naučio o webu je bilo na temelju freeware-a!

Staro 14.05.2007., 13:27   #5
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
zašto onda svoj rad ne staviti pod GNU-GPL i uzvratiti uslugu community-u? a ako će netko zaraditi - pa sretno mu bilo. ako si autor nečega, uvijek možeš biti korak ispred ostalih jer znaš o čemu se radi.

Horza (death dwarf)
birthsign: rebel

character perks
+95 excel organisation, +50 weather resistance, -20 energy, -35 image of reality, -80 house choirs

major skills
open-source, discussion, self-hypnosis, poetry, schtulichism

greater powers
final waves (alcohol hypnosis +30, self)
bat brotherhood (skip sleeping, -20 energy/night)
misunderstanding jokes (demoralise +50 in 30ft radius)
summon unknown female (demoralise +75 on target)

artifacts of choice
tv remote (hibernate +20 on self)
lounge chair (fortify sleeping +60 on self)
linux (destabilise system +45 on target)

little is known about this dwarf. he is known to be active overnight and unpredictable.
Cyrodiil citizens have witnessed him in a "thompson" tavern near his lair.
horza je offline   Reply With Quote
Staro 14.05.2007., 13:33   #6
beroland
to te ja pitam
Moj komp

beroland's Avatar

Pa zašto ne! Slažem se.

Staro 14.05.2007., 14:45   #7
mat
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
lol...
@beroland - preporucam ti da zaguglas na jednu od mnogo programerskih firmi i njima se obratis za pomoc. ako radis nesto ozbiljno nista dobro nece izaci od toga pitanjima na forumu...
mat je offline   Reply With Quote
Staro 14.05.2007., 15:10   #8
beroland
to te ja pitam
Moj komp

beroland's Avatar

Citiraj:
Autor mat Pregled postova
lol...
@beroland - preporucam ti da zaguglas na jednu od mnogo programerskih firmi i njima se obratis za pomoc. ako radis nesto ozbiljno nista dobro nece izaci od toga pitanjima na forumu...
Razmišljam i o tome, ali to je uvijek rješenje u kojem netko treći (programerska firma) ima source od svega i za svako stvarčicu manje više moraš molit, a outsorcing nije baš uvijek zgodna stvar. U načelu nemam ništa protiv, ali mislim, barem za sada, da se isplati probati bez komercijalnih programerskih tvrtki. Ovo što pokušavam napravit nije ozbiljno u smislu da je neka iznimno velika lova (investicija) u tome, već je ozbiljno u smislu da bih htio da bude kvalitetno, a u budućnosti mislim da bi moglo biti dosta traženo kako se net bude razvijao.

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno