Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Konfiguracije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.05.2007., 16:10   #1
bobe
teta Mraz

Datum registracije: Apr 2006
konfa za ~8-8,5K, molim sugestije iliti pomoc

dakle `vak, trebam konfu za brata jer se ja skoro selim u Zg i nosim komp sa sobom, a bratova stara krama je preslaba pa je bude prodao frendu za neki sitniš

buduci da u zadnje vrijeme paralelno studiram i radim (ah sto su mili novci)totalno sam ispao iz toka i trebam malu pomoc i sugestije

konfa bude poganjala uglavnom filmove i mjuzu, internet te tu i tamo pokoja igrica, dakle nikakvi bjesni programi i sl.

vidim da je dosao ovaj novi C2D E4300 pa bi njega stavio kao osnovu za konfu, jer mislim da je za ~900kn najbolja kupnja u ovom sl.

takodjer tu su i E2140/160 za koje ne znam koliko su isplativi u odnosu na E4300, i tu trebam vasu pomoc, napominjem da cu vjerojatno konfu malo OC-at, no nis pretjerano, mozda do max 3GHz ako bude E4300, moj se brat time inace uopce ne bavi

sta se grafike tice, moram napomenut da se ovaj komp uzima na duze vrijeme i ne znam bi li bilo pametno uzimat dx9 (vjerojatno 7900gs ili 1900gt???), ili stavit dx10 8600gt (8800 ne dolazi u obzir zbog budjeta) za koju sam onak na brzake vidio da nije nes posebno, nisam nikakav igrac al osobno mislim da je prva opcija (dx9) bolja

da ne duzim previse ja sam mislio ovak nes

napominjem da komponente moraju bit iz Linksa ili Vemil-a

CPU...Intel Core 2 Duo E4300 BOX, 886 Kn, Links

MBO...ABIT Ab9, DS3, ili neka treca ak ima koja nova ja ne pratim vise to, samo da je ispod 1000kn, Vanillu ne bi jer sam je imao i ne bih htio bratu priustit to zadovoljstvo, ta ploca je za OC i nis drugo

RAM... kingmax ddr2 667 2GB- 557 Kn, Ve mil

Cpu cooler...Coolermaster HyperTX ili Freezer 7pro, ili oak neki reci, ne skuplji od 200kn

VGA..do nekih 1300kn, ja sam mislio Leadtek GF 7900GS TDH, 256MB, PCI-E (1205kn, Vemil), ili mozda 1900gt u Linksu, 1350 kn???

HDD 320.0 GB SAMSUNG, Serial ATA II, 16MB cache, 7200 okr/min, 608Kn, Links

TV Leadtek TV2000XP EXPERT, TV/FM Tuner...296Kn Vemil

DVD+RW/-RW/RAM LG GSA-H55, Dual Layer, 20x, black, retail, 278Kn, Vemil

Case CM Centurion 534, srebrno-crni, Lite, bez PS 445KN, Links

PSU COOLERMASTER 430W, RS-430-PCAP, Super Silent, eXtreme power, ATX2 v2...442Kn

pacov, tastatura zvucna webcam i slicna s*anja ce ostati od starog kompa

i josh ostaje monitor, 19" 2000-2500kn, ja sam mislio na ovog Philipsa, jer imam takav 17" i pre sam zadovoljan

znaci ukupna svota NE SMIJE biti preko 8500kn, jer ce mi brat poludit, treba i auto jos registrirat

i jedna isprika tek sada vidim da sam Bibliju napisao
, al zelim da ovo bude kak spada, unaprijed zahvaljujem na pomoci

bobe je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2007., 23:02   #2
bobe
teta Mraz

hmmm mozda sam trebao manje napisat jer se ocito ljudi uplase kad vide oliki tekst , ajde recite mi barem u vezi grafe i ploče, jer ovo bi sutra ili u utorak mora biti kupljeno

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.05.2007., 23:05   #3
Razer
.

Razer's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Ovo što si složio je ok...E4300, maticnu ubaci slobodno DS3, memu King 667, cooler za proc svejedno, podjednaki su, grafu uzmi 7900gs, sa dx10 se nemoj žuriti, hard i optika ok, kuciste i napajanje također, za monitor, ja bih išao na solidnog 20'' WS Samsunga SM205BW za 1900kn u Linksu...
Razer je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2007., 23:28   #4
bobe
teta Mraz

thx, ne znam bas za taj Samsung, "solidno" bas i ne igra ulogu, brat oce jako dobar monitor, radje malo manji ali sa boljom slikom jer ce filmove i tako gledat preko tv-outa na 32" LCD-u, al dobar monitor oce zbog igrica i svega ostalog, ak se taj samsung moze usporedit sa mojim 17" Phillipsom iz "compa" onda je ok, al 1900kn za dobar 20" mi se cini premalo, radije neki 19" za oko 2,5K

grafa znaci 7900gs, ta sam i ja mislio, no zanimalo me dal se isplati dat 150kn vise za 1900gt, al cini se da je to manje vise isto

znaci sve ostalo OK? DS3 mi se cini malo nakaradna al bude valjda bilo u redu, samo mora bit stabilna, OC je skoro pa nevazan

Staro 21.05.2007., 07:43   #5
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Mislim da ti je Freezer nepotreban jer je box cooler sasvim ok. Eventualno bi savjetovao još gigu rama.
Staro 21.05.2007., 11:22   #6
bobe
teta Mraz

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Mislim da ti je Freezer nepotreban jer je box cooler sasvim ok. Eventualno bi savjetovao još gigu rama.
odlucio sam se za hyperTX, a vise ga stavaljam zbog buke/tisine nego zbog performansi, radit ce se i manji oc tak da ce posluzit, box sam ovaj koristio jedno vrijeme i dosta je glasan

sta se memorije tice mislim da su 2 Gige sasvim dovoljne ( 2Gb=557Kn, zvuc cudno al tako je), zahvaljujem svima, ako netko jos ima prijedlog za bolji monitor nek slobodno pise

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno