|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2007
|
Niske (DOS) rezolucije i BIOS ekran na novom monitoru preko DVI?
Pozdrav, Jucer sam uzeo Samsungov 21'' 215TW, pa sam suocen s jednim problemom. Kada je monitor spojen preko DVI kabla, ne zeli prikazivati niske rezolucije, npr. prilikom restarta ekran je crn sve dok se ne pojavi Windows-login ekran. Takodjer, kad u Windowsima stavim Command prompt na full-screen, ekran opet postane crn (otidje u sleep mode). Probao sam istu stvar preko VGA kabla, tada je sve u redu. Cudno mi je ovo i s obzirom da mi stari 19'' Philips preko DVI kabla pokazuje sve rezolucije i ekrane (time znam i da je sa grafickom sve OK). Obilazno rjesenje jest da spajam VGA kabel svaki put kad hocu gledat BIOS ekran, makar to nije bas zgodno jer kad su oba kabela istovremeno spojena, opet se javljaju isti problemi, znaci morao bi svaki puta odspajati DVI kabel. Proguglao sam i vidio sam da se ljudi jesu zalili po forumima s tim problemima (na raznim novim vecim monitorima), ali bez konkretnih odgovora. Ovdje trazilicom nisam nasao nista. Posalo sam i mail Samsungu, al htjedoh pitati imali tko kakvu ideju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Honda Prelude 2.0i driver
Datum registracije: Jul 2006
|
uzmeš račun i odneseš monitor u dućan i tražiš zamjenu za neki drugi model
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Registered User
|
Citiraj:
OK, hvala, ali mislim da mi to (zasad) nije neka opcija. Nakon dosta muke sam uspio naci dobar all-round 21''+ monitor i sa slikom sam vrlo zadovoljan. Links niti nema nista drugo sto bih uzeo (osim mozda Viewsonica od 7800 kn, skoro duplo skupljeg). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Pogledaj u opcijama monitora da li ima gdje koja stavka koja bi to mogla omogućiti. 20" WS uglavnom nemaju taj problem, nitko se nije žalio prije.
![]() |
#5 |
Registered User
|
OK, nisam uspio naći ništa pametnog. Kažem, jedino sam vidio po nekim stranim forumima više slučajeva s istim iskustvima kod raznih proizvođača, ali bez nekih rješenja. I izgleda da se radi o tome da monitor baš ne voli 70 Hz signal na DVI kablu koji dolazi od DOS okruženja i BIOSa. Tražim ima li načina to promijeniti... Vidjet ću hoće li i Samsung nešto odgovoriti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
Evo, da sam napišem update i odgovor. Otkrio sam u kom grmu leži zec. Novi monitor sam isprobavao na starom kompu s Radeonom 7500 (novi komp mi dolazi sutra). Isprobao sam na 2 novija kompa u firmi i tu je sve OK s DVI signalom. Dakle radi se o nekakvoj nekompatibilnosti monitora i ove starije grafe, i to bas za slucaj DOS rezolucija i signala preko DVI kabla. Vidio sam jos po nekim stranim forumima da su neki uspjeli rijesiti to dizanjem voltaze na AGP-u. Zadnje izmijenjeno od: marqox. 07.05.2007. u 15:05. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|