|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2007
|
Još napajanja
Koliko ima postova o tome malo mi je i blesavo postati ali opet. Konfiguracija bi trebala biti vidljiva. Uglavnom za moju konfiguraciju na www.techsupportforum.com govore da je napajanje FORTRON BlueStorm 400W, HQ, PFC, 2x12V preslabo, dok ovdje vidim dosta postova gdje govore da je dovoljno. Sudeći po kalkulatoru za snagu dovoljno bi mi bilo napajanje od 300 W ili malo više... Decent 247W, 16,9A. Tu sam dodao još par "sitnica" koje želim dodati kad skupim još nešto novca, kao još gigu rama... Dok ovi na drugom forumu govore da bilo što ispod 500W ne dolazi u obzir samo radi moje grafičke. Sad me zanima zašto su razlike u mišljenjima toliko velike (minimum od 350W ovdje ili minimum od 550W tamo za moju konfiguraciju... 200W je poprilična razlika u mišljenjima), dok mi ovo izgleda kao hrvatska verzija onog foruma... ili je ono engleska verzija ovog... svejedno oboje čini se imaju istu svrhu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Type R
Datum registracije: Oct 2003
|
Pogledaj moj komp,sve na Chieftecu 360W,znači oko 400W ti je dosta..
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
0 dB is my style.
Datum registracije: May 2005
|
Dovoljno ti je to napajanje za tvoj komp. Ja ne razumijem šta je tim ljudima na stranim forumima svi imaju napajnja 600-700W, a konfu bi im pogonilo i bilo koje kvalitetnije napajanje od 400W. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Čuj ljudi svašta govore... pogledaj pod sticky temama imaš moju temu o napajanjima, tamo imaš par testova konfi i njihove potrošnje...ajmo reč da 500W napajanje (npr Corsair HX520W) može tjerat naklokanog kentsfielda i dvije naklokane 8800GTX u SLI-u ![]() BTW radije kupi Fortron PNF seriju a ne BS - puno je bolja i jača npr 350W PNF ili 400W PNF (imaš ih u Ve-milu, ADM-u) samo pogledaj da su baš PNF ![]()
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 05.05.2007. u 13:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
I to kaj ti imaš u SIG-u troši max 200W i treba oko 15A na +12V ![]() Imamo sličnu konfu samo što ti imaš X2 a ja 3700+ na FX57 taktu (no i na 3GHz bez bada dela) 7900GT koja radi na 1,45v i imam 2x 250GB diskove + Audigy Platinum dakle usudio bi se reč da je čak zahtjevnija za napajanje Ono što ti želim reči je da ne uzima BlueStorm nego radije PNF ako već ide na Fortron jer npr jedan 400W PNF ima na +12V rail-u više snage od 500W BS-a
![]() |
#10 |
Registered User
Datum registracije: May 2007
|
Nadam se da je ovo zadnje pitanje od mene. Fortron 350W PNF ili Coolermaster 380W. Ili da pošaljem mail Ve-milu imaju li možda Fortron 400W PNF? Najradije bi uzeo Seasonicov od 350W ili 380W ali gdje ga ima kupiti? 650 kn za Seasonicov od 430 mi je malo previše dati. Zadnje izmijenjeno od: ranko_6. 05.05.2007. u 22:14. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|