|
![]() |
#1 |
Guest
Datum registracije: Jan 2007
|
Aktivacija oem Viste nakon izmjene maticne i CPU
Tako ja bio preso na intel, i probam ja bootat vec postojecu vistu, kad ono nece. Dobro, prebrisem ja Vistu i ponovo je instaliram, sve prođe okej, krenem ja odmah na aktivaciju, posto imam LEGALNI primjerak, kad ono nece, ponudi mi opciju neek nazovem sluzbu za aktivaciju, ja to i napravim, javi se kolega aktivator, pita sta je, ja velim da sam promjenio maticnu i proc, i nece se aktivirat, on ce nato, pa to je normalno, neka mu procitam onaj dugacki broj za aktivaciju, i tako ja njemu procitam taj broj, sad on meni procita svoj broj, ja upisujem, i sve prodje okej, i veli on na kraju, ako cete promijeniti opet koji cpu ili maticnu, neka slobodno nazovem i da on opet procita broj i to je to. Tek toliko o tome da se oem vista nemoze ponovo aktivirati, kako su mi govorili neki kolege. Moze, moze, itekako moze. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
može ali na taj način kao što si rekao, barem ja sad prvi put čujem evo od tebe, tj čitam, ali valjda je takav oem software to si vjerovatno dobio vistu u hardver(računalo, notebook). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Gamer 2 the Bone
Datum registracije: Feb 2007
|
Odlično, ja se uskoro prebacujem na Intela i imat ću isti problem....zvao si Microsoft Hrvatska? Nužno je sformatirat hard nakon promjene matične, je li?
![]() |
#5 |
nautic expert
Datum registracije: Feb 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Guest
|
Citiraj:
Da, obavezno formatirat particiju na kojoj je vista. Nisam pito, ali cim je reko, ako bilo sto budem opet mjenjo neka zovem i problem je rijesen |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Kad sam se ja informirao meni su rekli da se i dalje licenca vezuje na hardware ali ako mjenjaš matičnu grafičku i procesor da ti aktiviraju zato jer je hard još ostao stari unutra a sad ako kupiš cijeli novi komp neznam kako stojiš
![]() |
#9 |
Ne znam šta da napišem
|
![]() |
#10 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Ne kužim, ovo je kao nešto novo? Pa raspravljali smo o ovome valjda tisuću puta. Neki dan je baš netko pitao što u slučaju da promjeni ploču, ja mu odgovorio da može nazvati MS Hrvatska. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Gamer 2 the Bone
|
Pritužba s moje strane: Evo, prekjučer prešao na C2D i tako ja na internet, klik aktivacija, veli već aktivirano i da broj...ja nazovem (01/3030 689) i sve linije zauzete...2dana! Napokon s posla se neka koka javi i veli "ma da nema problema, nazovite od doma", ja velim "nemam telefon, može s mobitela, jel ovo besplatan broj" ona veli "je, aha, naravno", ja dođem doma spojim se, nazovem s moba PAR PUTA, stalno zauzeto, nitko se ne javlja a meni račun sa 45 na 18 Kn u par minuta...toliko o besplatnom broju. Ma ne bi ja žalio ni kuna s mobitela, samo da se netko javi! I šta sad? Da pokušavam dok ne osijedim?
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Ako su ti skinute pare s mobitela obavezno se pozali bilo njima, bilo telekom kompaniji. Pod uvjetom da je jos uvijek 0800 broj koji koriste. Dok sam ja tamo radio bilo je govora o tome kako je na pocetku 0800 broja bilo problema sa jednim od providera (Cronet ili Vip), odnosno da je samo sa jednog bilo besplatno, ali je taj problem rijesen i prije nego sam ja poceo radit tamo. Nadalje, ne znam kako im je danas radno vrijeme, ali su prije radili samo do 4, a ponedjeljkom do 8. Vjerojatno postoje informacije o tome na www.microsoft.com/croatia Meni je problem to pronaci posto kad negdje kliknem mi izbacuje stranice na Nizozemskom (samo pocetna je na Hrvatskom), a Nizozemski znam samo klein beetje :P edit: sad sam tek vidio koji si broj zvao. Pa sta si to zvao? Sta nemaju vise 0800 broj?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
![]() ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Gamer 2 the Bone
|
Imaju čini se i neki 0800 broj, probat ću na taj kad dođem s posla... Možda taj nije zauzet 24/7.
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
![]() |
#17 | |
Gamer 2 the Bone
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Gamer 2 the Bone
|
Kad sam pokrenuo aktivaciju preko neta, izbaci dva broja neki 0800 i ovaj 01... I ispod piše milijardu brojeva koje im valjda moram pročitat. Ja zvao ovaj 01 jer nisam ni znao da u Hrvatskoj ima 0800 brojeva (mislio sam da je taj drito za microsoft), njih sam vidio samo u američkim filmovima... ![]()
![]() |
#20 |
Premium
|
Ako se ne varam, mislim da je 0800 internacionalni standard za predbroj besplatnog broja (ne kazem da ce americki besplatni brojevi raditi ako zoves iz Hrvatske, nego da je 0800 u jako puno drzava na svijetu predbroj za besplatni broj). Steta sto si odgovor dobio tek u utorak. Ali ono sto mozes napraviti je danas kad dodjes doma pokrenuti aktivaciju, zapisati si brojeve (5 puta provjerit da si ispravno prepisao), nazvati ih s posla i trazit neka ti procitaju broj za aktivaciju (i 5 puta ga natjerat da ponovi) koji si onda zapises i doma ga ukucas. Trebalo bi radit, nisam siguran dal se taj key generira i na temelju trenutnog vremena, ali mislim da se samo generira na temelju serijskih brojeva komponenti, dakle ako je tako uvijek je jednak za iste komponente. Ali koliko se sjecam imali smo mi korisnike koji su zvali radi aktivacije i pisali na papir jer naravno imaju isto radno vrijeme kao i sluzba za korisnike. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Gamer 2 the Bone
|
Ali onda moram pokrenut aktivaciju, zapisat brojeve, disconnectat se (imam 56k modem, ne mogu ostat spojen) i sa posla obavit ostalo... Baš ću probat dvaput za redom pokrenutr aktivaciju da vidim oće mi generirat identične brojeve ...
![]() |
#22 |
Premium
|
Mislim da ti je ipak jednostavnije zapisat brojeve danas navecer, sutra ih nazvati sa posla i sutra navecer aktivirati svoje Windowse, nego da te do sljedeceg ponedjeljka Windowsi gnjave kako ih trebas aktivirati ![]() BTW Zar u Visti trebas ici na Internet da bi dobio taj broj? U XP-u je postojala opcija da nazoves telefonski za aktivaciju za korisnike koji iz nekog razloga nemaju pristup Internetu, a zele aktivirati svoju kopiju Windowsa. Naravno moze bit da su to promijenili u Visti da onemoguce key generatore. Stvarno ne znam posto jedina Vista koju sam instalirao je bila Beta 1. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Gamer 2 the Bone
|
Ja odem desni klik->my computer i dolje piše "product not activated" ili slično. Kliknem na to i on krene aktivirat preko neta, kaže da je već aktivirano i ponudi mi par opcija, ja odaberem da telefonski kontaktiram microsoft i onda mi pokaže one telefonske brojeve i ispod toga onu hrpu brojeva i praznih kućica za aktivaciju... Dakle, kad mi se izbaci taj prozor ja moram nazvat MIcrosoft, pročitat moje brojeve, oni na te brojeve meni daju neke druge koje ukucam u prazne kućice i onda lupim ok i to se aktivira.... Bit će sve ok ako generira iste brojeve prilikom svakog spajanja...ako su brojevi random, onda bi to moglo bit problem,...
![]() |
#24 |
Premium
|
Brojevi nisu random posto su brojevi odredjeni tvojom konfiguracijom. Samo ne znam dal se u obzir uzima i vrijeme u kojem je pokrenuto generiranje broja, ali ne bi trebalo. Sto se tice Internet/telefonske aktivacije, sta ako se ne zelis spojit na Internet kad on pokrene aktivaciju? Izbaci li onda opciju za telefonsku aktivaciju ili se prvo moras spojit na Internet? Pitam cisto da ne bacas novce ako mozes dobit taj broj bez pristupa Internetu (kao ste moglo u XP-u). |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Gamer 2 the Bone
|
Eto, aktivirao. Doma pokrenuo aktivaciju, zapisao brojeve, ugasio 'pjuter. S posla nazvao microsoft, izdiktirao im brojeve, oni meni druge, došao doma, ponovo pokrenuo prozor za aktivaciju, ukucao brojeve koje mi dadoše i voila! Aktivirano. Nije neka frka....
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|