|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2004
|
Low budget napajanje
mjenjam napajanje na jednoj starijoj konfi, "vlasnik" je osnovnoškolac, tak da mu je buđet maksimalno nekih 100-140kn. uvijet je donekle tišina i novo napajanje, tak da mi Fortron 350 i kombinacije sa rabljenim otpadaju. e sad ak netko od vas ima iskustva sa ovim napajanjima ili neki treči prijedlog... ![]() Codegen 400W, 12cm fan http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?sifra...36656957427492 LC POWER 350W http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=052.740.001 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Čuj, kolko para - toliko muzike. Ja bi išao na Codegena, mada, isti ti vrag. Ali za staru konfu, dovoljno... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Bogami, ja sam zadovoljan s njime. Vjerojatno ne bi izdržalo neki oc, ali meni je sve na defaultu (i bit će još dugo).
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Imam tog Codegena u HTPC-u i prilično je tiho napajanje. JA sam super zadovoljan. Od svih napajanja šta sam imao naravno ovih jeftinih jedino sam s codegenom uvijek bio zadovoljan i nikad mi nije radio problema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Nedavno sam sastavljao konfu sa tim Codegenom 400W 120mm vent Napajanje nije za neke extra konfe no opet koliko košta toliko i vrijedi. Nije glasno ali nije baš ni tiho napajanje. Ali ako dečko i kompu ima neki vent koji radi na 12v onda sumnjam da će napajanje doći do izražaja. Od napona što sam ovako uspio vidjeti sve je OK osim što je +5V malo previsok bio (oko 5,5V prema senzorima) no pitanje je dal senzori dobro očitavaju a multimetrom nisam ništa mjerio. Meni je glavno bilo da konfa radi stabilno - a radila je iako je potrošnja te konfe iznosila oko 80W (Celer 331, onboard grafa, 512MB RAM-a i 80GB disk i optika) Također nije bajno što ima malo konektora na relativno kratkim žicama (dovoljno za midi kučište) pa i na to obrati pažnju ako dečko ima više komponenata u stroju. evo i par slika napajanja ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
koja konfa thermaltake bacx vx sa dva ventilatora athlon64 4000 gigabyte k8nf-9 2x512kingmax hdd160gb gainward 7900gs golden sample(malo kloknuta),audigy se, priključeni scaner, kontroler, web kamera; sve to radi sa codegenom 400w (model 300xx) bez ikakvih problema u radu. Sa kojim točno programom se mogu vidjet si naponi (ono kaj piše u biosu izgleda da je sve ok)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Just don't give a fuck
Datum registracije: Dec 2006
|
Codegen 400W sa 120mm ventom sam ugradio u desetke konfi kroz par godina i nikad nitko nije imao problema. Isto tako, Smartbox napajanja od 400 i 500W ali sa 120 (ne 140mm) ventom su vrlo solidan low-end. Eventualna prednost nad Codegenom su izgled (manje bitno), i dosta dulji kablovi sa setom "novijih priključaka" (kao S-ata i PCI-e), što je naravno više bitno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Codegen, definitivno preporuka za low end. Samo bih se htio nadovezati sa ovime: Izgleda da sam naletio na dobrog Max Powera od 400W ![]() Bio je bučan kao sam vrag, ali ga je jedan Glacialtech GT utišao. Napajanje naravno bez SATA i PCI-e konektora ali za 99 kn niti ne možeš očekivati više. I nema PFC ![]() A koliko će dugo raditi vidjet ćemo ![]() Imao sam par komada u rukama, 400W modela i ovaj je manji (ali bučniji) i istina ima manji PCB ali čini mi se da ima nešto više komponenata na njemu... Izgleda da sam imao sreće ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
nikakvim programom nego gledaš multimetrom jer programi će ti reč ono kaj vide senzori a ako su oni loše kalibrirani onda ti to niš ne znači btw takvu konfu bi ja ipak radije dao u ruke nekom kvalitetnijem proizvođaču bez obzira dal ono napajanje tjeralo tu konfu ili ne ![]() Inaće za ljude koji nežele dat ili si ne mogu priuštit napajanje od 250kn onda je Codegen dosta dobro rješenje
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|