|
![]() |
#1 |
geek.
Datum registracije: Mar 2007
|
kajvelite na...
http://img176.imageshack.us/my.php?image=konfafl7.jpg nemam txt pa slika, nadam se da nije bed. namjena konfe je linux pa mora nvidia a pozeljan je i ientel+ klokal bi ju malo zato kuler dobar i taj proc. a na win bi imal samo cod 2. dakle linux je primar u svakom pogledu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Baš mora biti Raptor u konfi? To pitam zato jer bi ga mogo frknut vani i uzeti drugu grafu, jer se ova nije baš pokazala kao najboljim grafičkim rješenjem... A što se tiče Raptora, nisu to baš neke veće brzine od Barice ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Definitvno se slažem da ti taj raptor za ti 800kn nije potreban... Baci te pare u grafu.... (DDR2????, ipak.... ![]() A što se tiče ovoga coolera, mislim da ti to nije baš neko rješenje (pogledaj testove coolera na forumu).... Mislim da je baš taj zalman bio jedan od onih koji su podbacili... Dodaš 50kn i uzmeš SonicTower, pikneš mu neki vent ili dva i onda na klokanje... ![]() Ili BgiTyphoon, ali on je već 130kn skuplji.... Ostalo je relativno dobro, ploča je ok (čak bi ti i 965P-DS3 bila ok, po nekim iskustvima se bolje ponaša od PB5, ali to otom potom), proc ti je za klokanje i više nego dobar.... Dakle, stavi SonicTower i neku jaču grafulju umjesto raptorčića.... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Pikneš ST za 50 kn više, a ventovi? I oni te dođu barem recimo 50 kn za jednog a za 2 kom (nepotrebno) još više novaca. Kao što su rekli dečki, Raptor je nepotreban. Uloži te novce u bolju grafu - 8600GTS recimo.
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Zalman ko zalman-dobar no prilicno bucan cooler. Ako ides na tisinu, bolje idi na freezera ili hyperTX. Ja bih stavio i 2x1GB Kingmax 667mhz, mislim da bi se onda i 8800gts 320 dao ugurati... (podrazumjeva se da izbacis raptora) |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Test: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=24470 Citat za Zalman: "I onda razočarenje. Test nije mogao proći. Cijela se konfiguracija užarila pod pritiskom Prescotta i samo su se Windowsi srušili. Zalman nije imao dovoljno snage sa ga održi na životu. Jedina pohvala koju se tome može dati je na razinu buke koju ventilator stvara. Ona je na 12V zadovoljavajuća, a na 7V se ventilator ne čuje." Citat za SonicTower: "I s ponosom i potpunom odgovornošću mogu izjaviti da je ThermalTake napokon napravio cooler dostojan tog naziva. Točno je da je na njemu bio postavljen prilično jak i bučan ventilator ali nekima nije niti to pomagalo da naprave bilo kakav dobar rezultat. Temperature koje smo dobili se mogu mjeriti s onima na vodenom hlađenju. Na procesoru koji se manje grije, vjerujem da ventilator ne bi bio niti potreban. Samo malo bolje provjetreno kućište. Za one koji se boje buke i temperature preporučam upotrebu Papst ventilatora. Svaka sekunda borbe sa ovim čudom prilikom postavljanje se isplatila." Istina da su ovo extremni testovi, ali ipak, ja bi na tvom mjestu ipak uzeo ST kad si već tak overklokerski raspoložen....... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Znam za taj review ![]() Rekao sam da se Conroe ne grije kao Prescott. TDP 3.0E Prescotta je 89W. I to je za kasnije revizije koje su imale popravljen problem sa parazitskim tokovima struje, jer je u prvim revizijama to čini se bio velik problem... TDP E4300 je 65W. I to obje jezgre zajedno daju tolik TDP. Znači Prescott pretočeno u postotke ima 57.8% viši TDP. Da ne bi bilo samo u teoriji, korisnik PeroW1 ima ili je imao tog Zalmana na E6400 i koliko se sjećam bio je zadovoljan. Taj test datira iz 2005. godine, tako da je malo zastario za današnja mjerila... Ti rezultati se ne mogu primjeniti na C2D. EOD Ali bih se ipak složio sa Matesonikom...Hyper TX bi imak bio nešto bolji odabir, jeftiniji je, tiši i dobro obavlja posao.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Dodao bih samo da je tu prednost zalmana što jako dobro hladi pasivnjak od chipseta koji na toj ploči se zna fino ugrijati kad je podignuti FSB, pa čak dobro hladi i memu.... govorim iz iskustva, jer sam imao i Big Typhoona i Zalmana 7700 na toj istoj ploči.... tako da je moj glas u ovom slučaju za zalmana, a ako te zeza vent na njemu, nije velika komplikacija ga promijeniti..... mislim da je to bolje nego kupovati poslije drugi pasivnjak za chipset..... ali to je samo moje mišljenje ![]() Mali edit: meni ta ploča radi full stabilno (P5B)... fsb na 400, sa naponom chipseta na 1.2 V... E6400 na 3.2 GHz sa naponom 1.25 (zbilja mi ne treba više)... testirano pod orthosom i do sad (imam je nekih 4-5 mjeseci) niti jednom se komp nije smrznuo.... tako da nemam iskustva s DS3/DS4, ali ja sam jako zadovoljan za sada sa P5B |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|