|
![]() |
#1 |
***2CROwded***
Datum registracije: Mar 2002
|
IDE Kablovi (dužina)
Dakle imam BIG Tower kučište. Evo neznam i nisam vidio nikakvu raspravu do sada. Čuo sam, i zanima me da li je istina, i ako je, kolike su te smetnje. Dakle da je standard kabla negdje oko 50 cm, i da kablovi duži od toga imaju neke gubitke. Pošto meni najmanje treba cca. 60 cm, a u Linksu imaju 90 cm, koliko mi je to štetno za HDD. RAK nadam se da ću od tebe dobiti odgovor, ako od nikoga prije tebe ![]() Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Ovisno je o kvaliteti kablova. Prije je bilo max 45 cm. Onda su malo poboljšali pa su radili i 60 cm. Preko toga samo round i to duplo oklopljeni kvalitetni kablovi. Uglavnom na tržištu postoji samo smeće. Teško ćeš naći nešto što valja a da je duže od 60 cm. Večina onih od 60 je loše. One sharkon papazijanije kaj blešćiju u mraku spadaju u ove loše. To je ukras a ne kavliteta. Mislim da ima samo coolermaster nešto zadovoljavajuće i to košta preko 100 kn po komadu. Ubij taj big tower i kupi si nešto manje pa imaš i manje problema.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Round cable IDE 100/133 0.90m, glowing-oko 70 krznatih u Ve-milu. Ili si složi FireWire ![]() Istinabog-to je skuplja solucija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
![]() Nisu baš fleksibilni a nemožeš ih ni narihtat kak hoćeš jer su konektori jadnički. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
***2CROwded***
|
Ljudi, pa znam gdje ima tih kablova. Samo me zanima, treba mi oko 60 cm, moram to uzeti, samo me zanima šta i koji su gubici i ... Hvala na savjetima. RAK tek sam kupio BIG, sada ne idem na MIDI, jer vodeno ide u BIG ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
mislim da ne gubis bas tak puno s tom duljinom kablova..naime kontroler ata 133 je dva-tri puta jaci od diska..odnosno moze primiti vise...sad koliko "gresaka" ima je druga prica..ali ne vjerujem bas tako puno..ali ovo je zanimljiva stvar za testiranje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
***2CROwded***
|
Da vidiš, zanimljiva tema ![]() Imam ATA 100, a ne ATA133, tako da ... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 | |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
ata 100 kontoler je bolji pri prebacivanju vise stvari npr disk 1->disk 2 i simultano disk 3->disk 4 jer ta dva transfer zajedno mozda uzimaju malo vise od ata100 propusnosti ali ne i od ata 133... i mislim da ata 133 ima onu foru da moye primiti diskove vece od 137gb...ali nisam 100% ziher da to neki ata 100 nemogu i da svi ata 133 mogu |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|