|
![]() |
#1 |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
Antensko pojacalo
Imamo zadatak u skoli da svatko napravi nesto, sto se tice elektronike, znaci pojacala, stroboskopi itd... Izabrao sam antensko pojacalo. Trebam vasu pomoc. Mozete li mi reci gdje se spajaju tocke 1 i 2 te 7 i 8 na ovoj shemi? http://www.imagesforme.com/images/4611Antpoj.jpg Tocke 1 i 2 bi se trebale spajati na antenu, a 7 i 8 na tv ali mene zanima gdje i kako? Zavojnice s sheme moram pravit, pa me zanima gdje mogu nabaviti feritne stapice? Da li mozda netko od vas ima neku drugu shemu nekog pojacala koje provjereno radi, ili mozda nesto drugo zanimljivo? Gdje bi mogao nabaviti zener diodu BZV49-C4V7, jer nema u čipoteci? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Ovisi na koju antenu misliš spajat točke 1 i 2 ? Dipol zatvoreni ili otvoreni ? Ako je zatvoreni trebaš pretvarač impedancije 240 na 75 ohma. Uglavnom srednja žica u koaksu ti treba biti točka 1 a točka 2 je oplet. Iz točaka 3 i 4 nastavljaš sa koaksom do točaka 5 i 6, 3 i 5 su srednja a 4 i 6 oplet. Konačno, na kraju 7 ti ide u "ženski" na tv-u a 8 je masa. To su ti zapravo dvije pločice, od 1 do 4 je pojačalo a od 5 do 8 je napojna jedinica koja sprečava odlazak struje na tv. E za otvoreni treba isto neki pretvarač no to neznam, nisam se bakćo sa takvim antenama... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
Izgleda da cu odustati od pravljenja pojacala, jer dosta dijelova nemogu nabavit. Da li ima jos koja stranica osim elektronika.ba na kojoj mogu naci sheme raznih sklopova? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|