Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 28.04.2007., 19:44   #1
John Creasy
Vocna iglica u mudante
Moj komp

John Creasy's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Antensko pojacalo

Imamo zadatak u skoli da svatko napravi nesto, sto se tice elektronike, znaci pojacala, stroboskopi itd...
Izabrao sam antensko pojacalo. Trebam vasu pomoc. Mozete li mi reci gdje se spajaju tocke 1 i 2 te 7 i 8 na ovoj shemi?

http://www.imagesforme.com/images/4611Antpoj.jpg

Tocke 1 i 2 bi se trebale spajati na antenu, a 7 i 8 na tv ali mene zanima gdje i kako?
Zavojnice s sheme moram pravit, pa me zanima gdje mogu nabaviti feritne stapice?
Da li mozda netko od vas ima neku drugu shemu nekog pojacala koje provjereno radi, ili mozda nesto drugo zanimljivo?
Gdje bi mogao nabaviti zener diodu BZV49-C4V7, jer nema u čipoteci?
John Creasy je offline   Reply With Quote
Staro 28.04.2007., 20:26   #2
stuc
Banned

stuc's Avatar

Datum registracije: May 2005
Ovisi na koju antenu misliš spajat točke 1 i 2 ? Dipol zatvoreni ili otvoreni ? Ako je zatvoreni trebaš pretvarač impedancije 240 na 75 ohma. Uglavnom srednja žica u koaksu ti treba biti točka 1 a točka 2 je oplet.

Iz točaka 3 i 4 nastavljaš sa koaksom do točaka 5 i 6, 3 i 5 su srednja a 4 i 6 oplet. Konačno, na kraju 7 ti ide u "ženski" na tv-u a 8 je masa.
To su ti zapravo dvije pločice, od 1 do 4 je pojačalo a od 5 do 8 je napojna jedinica koja sprečava odlazak struje na tv.

E za otvoreni treba isto neki pretvarač no to neznam, nisam se bakćo sa takvim antenama...
stuc je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 29.04.2007., 13:29   #3
John Creasy
Vocna iglica u mudante
Moj komp

John Creasy's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Izgleda da cu odustati od pravljenja pojacala, jer dosta dijelova nemogu nabavit.
Da li ima jos koja stranica osim elektronika.ba na kojoj mogu naci sheme raznih sklopova?
John Creasy je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno