|
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Uglavnom u tome sto nemamo kristalne kugle pa ne vidimo konfu tvog frenda i ostale sitnice bitne za ovaj slucaj... Moze biti milion svari, od memorije, napajanja, ocanja, shebanog cd-a itd. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Blood honour
Datum registracije: Mar 2007
|
problem oko podizanja xp-a (HITNO)
Ovako cijela priča: Imao sam instaliranu Vistu nekih tjedan dana i zakljucio da je bezveze i odlucio vratiti xp... Formatirao sam hard i instalirao Windows xp service pack3, I nakon instalacije ono prvo podizanje windowsa nije uspjelo, kada sam restartao komp ponudio mi je normal i safe mode, i sada kaj god ja odaberem meni se komp restarta i tako svaki put.... kada podignem preko drugog harda windowse vidim da je sve normalno instalirano... Probao sam instalirati woindowse vise puta ali svaki put ista stvar... Lijepo Vas molim ako netko zna u cemu je problem bio bi zahvalan jer sam vise lud od toga sranja.... Nesto sam nacuo da je to mozda radi toga jer je prije vista bila na toj particiji ali neznam..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Administrator
|
Provjeri hardversku ispravnost dijelova, odocaj komp ako je ocan, nemoj stavljati SP3 ako nisi siguran u ispravnost cijelog sustava, pogledaj novi bios za matičnu, resetiraj isti, operi zube i na spavanje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
Datum registracije: Sep 2006
|
hard ili memorija....probaj ponovo formatirati disk,a ako imaš još koji disk otpoji ga za probu i probaj tako instalirati windows na svježe formatirani disk...bez nekih neslužbenih SP3 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
tor kak nemas kristalnu kuglu evo ja ti dofuram odma jednu sada... ja bi se kladio da mu nesto u kucistu nevalja naknadne informacije odbijam pruziti dok mi se neda kompletan popis komponenti...
![]() |
#13 |
Administrator
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Blood honour
|
Evo popisa komponenti: Athlon 2800+ 64 bit sck 754 Asus K8N4-E De luxe Nforce4 2x 512 Apacer pc 3200 cl3.0 AM1 Radeon x800 GTO 128Mb 256 bit GDDR3 Seagate 300 GB 7200.9 SataII 16 mb cache Hiper HPU-4S425 425W |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Administrator
|
A, ti si onaj. Znači ništa nije pomoglo? Ako tvrdiš da je sve OK kada instaliraš Vistu no kada pukneš XP gore onda se javlja restart - onda nešto krivo radiš tijekom instalacije. Promjeni CD od windowsa, probaj skužiti točno kada počinje restart (prije ili nakon instaliranja drivera ili odmah nakon instalacije windowsa), za svaki slučaj posudi napajanje, memoriju od nekog pa probaj s time. EDIT; SPOJIO SAM DVIJE TEME JER NEMA POTREBE ZA DUPLIM POSTOVIMA. TAKO DA SE NETKO NE ČUDI NEPOVEZANIM RAZGOVORIMA NA OVOJ ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Blood honour
|
ne vjerujem da sam fulo nest instalirao sam vec sto puta windovse i svaki put sve ok.... a restart dodje znaci kada se zavrsi setup windowsa onda ide restart kompa i win se dize prvi put no medjutim ne uspije se dic.... znaci kada bi se windowsi trwbali dizat on ponudi safe mod ili normal mod i kaj god ja odaberem on se restarta |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Je li particiju na koju instaliraš samo formatiraš ili i obrišeš pa ponovo napraviš? Ajde istestiraj disk, obriši sistemsku particiju i opet je napravi pa instaliraj XP. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
herr Flick
Datum registracije: Oct 2005
|
Provjeru ispravnosti diska mozes napraviti iz Recovery console naredbom chkdsk provjeri si taj disk, nesto tu ne valja Ako je disk u redu napravi fixboot mozda ti je ostecen boot sector Ako ti trebaju naredbe za Recovery console imas ih tu a za uputstva o upotrebi klikni na Start the computer and use the Recovery Console)
.:S:T:A:L:K:E:R:. ![]() ![]() nema vise zippacha ![]() Zadnje izmijenjeno od: zippo. 25.04.2007. u 22:34. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Pečurka
Datum registracije: Oct 2003
|
NTLDR= NT loader Odnosno, bez toga ti sigurno neće loadat windowse, jel ![]()
![]() |
#24 |
The All Seeing Eye
|
Kada jednom instaliraš Vistu, nije dovoljno napraviti običan format HDD-a i snimiti WinXP jerbo ostanu neki podatci od Viste koji se kolju sa ostalim sustavima! Što napraviti... Tokom instalacije WinXP-a, moraš prvo obrisati particiju na kojoj je bila Vista te nakon toga napraviti ponovno particiju na kojoj želiš da bude WinXP i tek onda formatirati tu particiju i nastaviti sa instalaciom! To se događa zato jer formatiranjem Viste i dalje ostaje BootMenager od Viste na HDD-u i radi probleme! Pokušaj pa javi dali je uspjelo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
The All Seeing Eye
|
Kada ti komp uđe u instalaciju, znaći tamo gdje već biraš kamo se WinXP instalira! Tamo samo obrišeš particiju i nakon toga je ponovno napraviš i dalje nastavljaš sa instalaciom (formatiraš kada dođe do tog dijela)! Trebalo bi uspjeti na taj naćin! |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Blood honour
|
Ljudi moji dragi.... večeras se idem napiti negdje.. Windowsi mi RADEEEEE...... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|