Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > NVIDIA
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 22.04.2007., 11:18   #1
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Ima li nVidia sto za mene?

Ima. No pitanje je ima li dovoljno jeftino. Naime, trazim karticu slijedecih karakteristika:

PCI-E 16x
Pasivno hladjena
>64 MB RAM-a
Razumno (ne)kvalitetan dual monitor setup
2x DVI-I konektora (po mogucnosti da u bundleu dolaze s DSUB adapterima)
<1300 kn (sto manje, to, naravno, bolje)

Ima li smisla cekati nove low end 8xxx nVidia modele, buduci da trenutn low end 7xxx modeli udovoljavaju svim mojim uvjetima osim predzadnjeg (obicno je prisutna kombinacija DSUB + DVI-I)?

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 22.04.2007., 14:00   #2
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
7600GT ima dva DVI konektora, u Info-gami je imas za 780kn. Ne znam ima li ijedna jeftinija/slabija a da ima dual-DVI.

No, mozda ni novi low-end 8x00 modeli nece imat dual-DVI.
SRV je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 22.04.2007., 14:10   #3
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Nova Club3D 8600GT dodje 1050kn u Eurotrade-u, ima dual DVI, i siguran sam da bi se na nju dalo pripasat samo pasivni hladnjak jer chip po specifikacijama malo troši (pa se i relativno malo grije) tj. koliko sam vidio, trosi znacajno manje od 7600GT.
JC Denton je offline   Reply With Quote
Staro 22.04.2007., 14:21   #4
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Ma jok, trosi par Wata vise. A Bubbi je bezveze bacat lovu na grafu na kojoj se nece igrat.
Staro 22.04.2007., 14:28   #5
CatKiller
al se nekad dobro jelo...
Moj komp

CatKiller's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
PCI-E 16x
Pasivno hladjena
>64 MB RAM-a
Razumno (ne)kvalitetan dual monitor setup
2x DVI-I konektora (po mogucnosti da u bundleu dolaze s DSUB adapterima)
<1300 kn (sto manje, to, naravno, bolje)

Evo ova zadovoljava sve kriterije (GT varijanta je (u pravilu) aktivno hlađena):

http://tinyurl.com/ytubqb

Staro 22.04.2007., 14:44   #6
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Da, imas pravo, fulao sam da mora bit pasivno hladjena.
Staro 22.04.2007., 14:51   #7
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
@ catkiller
Tu bi i ja karticu preporučio, ali kao da sam negdje prije vidio još neku, mislim tipa 7100GS da je pasivna i da ima 2xDVI. Sad ju nemrem pronać (ili sam si ja zabrijao )

No bilo kako bilo, pasivna se grije, grije sve oko sebe i općenito su temperature stvari oko nje (tipa CPU, NB) dosta poveće
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 22.04.2007., 20:42   #8
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Citiraj:
Autor CatKiller Pregled postova
Evo ova zadovoljava sve kriterije (GT varijanta je (u pravilu) aktivno hlađena):

http://tinyurl.com/ytubqb
Bljutiful. Svidja mi se! Thx! E sad, dva pitanja.

Kako bi ovo bila krajnje dugorocna kupovina, razmisljam o dva komada, vjerojatno sredinom 5. mjeseca. Ima li smisla cekati, ako je potrebno, neznatno vise vremena, pa loviti neke 8xxx modele?

Druga stvar je ta sto bih uzeo dva komada, jer koliko mi se cini, DL-DVI je prisutan samo na jednom DVI-u, sto ce reci da za velike monitorceke x2 jedna kartica nije dovoljna. Ako uzmem dvije, te ih spojim s SLI, hocu li moci koristiti sva cetiri DVI prikljucka? Dolaze li te kartice uopce sa SLI "mosticem" (ili kako se vec zove to cudo), ili se to kupuje posebno? Jos vece pitanje je podrzava li moja maticna tabla uopce SLI (vidim, nesto manual kenja o Crossfireu ali od SLI-a ni S).

Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
No bilo kako bilo, pasivna se grije, grije sve oko sebe i općenito su temperature stvari oko nje (tipa CPU, NB) dosta poveće
Moje kuciste je pravilna provjetreno, a ionako vec imam par ruznih pasivnih disipatora unutra, pa jos jedan (ili dva) nece predstavljati neki posebni problem. Bi li CM 430W bio dovoljan za tjerati te dvije 7600GS (ili neke cjenovno ekvivalentne 8xxx kartice) uz postojecu masinu; vidim da cak ni ne traze PCI-E konektor...

BTW, sto ce tice 7100 serija, ja sam ih redovito vidjao s DSUB + DVI konektorima, s time da je DSUB bio odvratno spojen nekim prejadnim kabelom za PCB. [bljuv]

Programer
Staro 22.04.2007., 21:05   #9
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Pitaj Boga što neće sve izaći od sredine 5. mjeseca
Uostalom, sumnjam nekako da se igraš pa da bi imao koristi od serije 8xxx. Što bi 8-ice imale bolje od 7-ica, a da bi to tebi bilo potrebno ?
Ciljaš na bolji prikaz ili dva DVI izlaza kakva bi trebi trebala (DL-DVI kako si sam napisao) ?

Što se tiče ovih DVI konektora, baš sam te htio pitati kakve su razlike među njima (pošto i sam vidim da očito postoje neke razlike na ta dva DVI-ja na jednoj kartici).
Što se tiče spajanja u SLI - mislim da bi mostić trebao dobiti sa matičnom (ne sjećam se da je ikada dolazio u pakiranju sa grafom). A koliko vidim po forumu, ne može se kupiti posebno.
I ako ih spojiš u SLI, nema 4 izlaza na monitor (osim ako se nešta nije promjenilo) nego samo 2 čini se meni.

CM430 bi trebao to gurati bez problema po nazivnoj snazi, ali uvijek ostaje doza sumnje.
Staro 22.04.2007., 21:13   #10
Lihto
The Dark Side of Moon
Moj komp

Lihto's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
I ako ih spojiš u SLI, nema 4 izlaza na monitor (osim ako se nešta nije promjenilo) nego samo 2 čini se meni.

.
da ima samo onda 2monitora ako ih spoji u SLI

Bubba@ razmisli i o ATI-u imaš solidnih x1300pro sa 2xDVI za nešt manje novaca a isto možeš ubost na svoju ploču 2 komada.Evo link http://ve-mil.hr/opis.aspx?sifra=113...28730545581637
http://www.powercolor.com/global/mai..._dis.asp?id=95
Synology DS214Play(WD 2x4Tb RED)
Marantz SR5010B receiver+Jamo E680(5.0)+ Nvidia Shield TV Panasonic 42PV80
Lihto je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 22.04.2007., 21:14   #11
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Citiraj:
Autor SRV Pregled postova
Ma jok, trosi par Wata vise. A Bubbi je bezveze bacat lovu na grafu na kojoj se nece igrat.
Znam ali samo sam smatrao da treba napomenut da covjek bude informiran..a znam da se nece igrat, mislim da je on "poznat u ovim krajevima"
Staro 22.04.2007., 21:19   #12
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Citiraj:
Pitaj Boga što neće sve izaći od sredine 5. mjeseca
Ha sad... Obzirom da je ostalo 20 dana do polovice 5. mjeseca, ne vjerujem u neke revolucije...

Citiraj:
Uostalom, sumnjam nekako da se igraš pa da bi imao koristi od serije 8xxx.
Ne izbacuje li nVidia neke xyz tehnologije za hardverski potpomognut video i tako to? U skorije vrijeme, vjerujem, bi mi se na stol moglo doci podosta Premier & After Effects HD materijala, paaa...

Citiraj:
Što bi 8-ice imale bolje od 7-ica, a da bi to tebi bilo potrebno ?
"Zelim biti najveciii, kao nitko do sad..."

Citiraj:
Ciljaš na bolji prikaz ili dva DVI izlaza kakva bi trebi trebala (DL-DVI kako si sam napisao)?
Pa zapravo i ne, nego pitam, onako, kurioziteta radi... Kad vec kupujem, jbga, da kupim ona novo, novo, najnovije!

Citiraj:
Što se tiče ovih DVI konektora, baš sam te htio pitati kakve su razlike među njima (pošto i sam vidim da očito postoje neke razlike na ta dva DVI-ja na jednoj kartici).
Paa, jedan je dual link, drugi nije, i to je manje vise to. IOW, samo na jednom mozes vrtiti rezolucije vece od (W)UXGA standarda.

Citiraj:
Što se tiče spajanja u SLI - mislim da bi mostić trebao dobiti sa matičnom (ne sjećam se da je ikada dolazio u pakiranju sa grafom). A koliko vidim po forumu, ne može se kupiti posebno.
S Bed Eksom ga nisam ni dobio. Radi li SLI uopce na tom cudu?

Citiraj:
%#)%(#)=&/$=#! Pasmater! Ima li netko tko se ne slaze s Vucom?

Citiraj:
CM430 bi trebao to gurati bez problema po nazivnoj snazi, ali uvijek ostaje doza sumnje.
A i ja si nesto to mislim, al reko, cisto da pitam...

Programer
Staro 22.04.2007., 21:26   #13
Swarm dude
Premium moderator

Swarm dude's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Nažalost, Intel Bad Axe je Cross Fire matična i zbog toga nisi dobio SLI bridge (makar i X1950 Pro, koriste neki oblik SLI bridgea )...Možda se može softverski enejblati SLI preko modanih drivera.
S obzirom da je ATI kupljen by AMD, mislim da će Intel omogućiti SLI (barem softverski) na svojim pločama preko novijih verzija BIOS-a.

CPU: AMD Opteron 3365 cooled by LC-CC-120
MBO: MSI 760GM-E51 FX
RAM: 4 x 8 GB G.Skill Ripjaws DDR3 PC-12800
VGA: Nvidia Quadro K600
SSD: Crucial BX500 1TB
HDD: Seagate Barracuda Guardian 2 TB
PSU: Silverstone Strider Essential 600W
Swarm dude je offline   Reply With Quote
Staro 22.04.2007., 21:31   #14
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Citiraj:
CM Extreme Power od 430W gura 8800GTX i tko zna sta sve jos. Ne znam koje je kod Bubbe tocno napajanje, no svejedno ce lakocom tjerat. Jedna 7600GS trosi cca 30W.
Staro 22.04.2007., 21:34   #15
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Citiraj:
Ha sad... Obzirom da je ostalo 20 dana do polovice 5. mjeseca, ne vjerujem u neke revolucije...
Tko zna Bubba, tko zna
Citiraj:
Autor Bubba
Ne izbacuje li nVidia neke xyz tehnologije za hardverski potpomognut video i tako to? U skorije vrijeme, vjerujem, bi mi se na stol moglo doci podosta Premier & After Effects HD materijala, paaa...
Pure Video? To podržavaju od serije 6 ili 7 - dovraga, čak i moja integruša to podržava
ATI je imao onu foru sa konvertiranjem Video materijala preko grafe, navodno ogromna razlika. Samo neznam dal to spada u ovo što ti spominješ
Citiraj:
Autor Bubba
Pa zapravo i ne, nego pitam, onako, kurioziteta radi... Kad vec kupujem, jbga, da kupim ona novo, novo, najnovije!
Pravo zboriš. U tom slučaju bi mogao i na neku jeftinjaču iz serije 8, ali ja neznam koliko se to grije, a bome 2 pasivnjače, jedna do druge
Iako, naravno, ne sumnjam u tvoju provjetrenost
Citiraj:
Paa, jedan je dual link, drugi nije, i to je manje vise to. IOW, samo na jednom mozes vrtiti rezolucije vece od (W)UXGA standarda.
Svaki dan nešta novoga čovjek nauči
Citiraj:
S Bed Eksom ga nisam ni dobio. Radi li SLI uopce na tom cudu?
Uf...Sad ću opet nagađat, ali zipa ovo:
"The 975XBX2 board has 3 PCI Express full-length slots. This allows the user to install three video cards for up to 6 monitor support. The board also supports Crossfire using two of the three available slots. SLI is unfortunately not supported as well, but no board made for the public is able to do this feat."

Kao što mladić gore piše - davno se raspravljalo o modanim driverima za SLI na Crossfire-u. Kako je to danas - god knows
Staro 22.04.2007., 21:34   #16
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Citiraj:
Autor Lihto Pregled postova
da ima samo onda 2monitora ako ih spoji u SLI
Auqurac! Onda mi otpada envidija. Pf.

Citiraj:
Bubba@ razmisli i o ATI-u imaš solidnih x1300pro sa 2xDVI za nešt manje novaca a isto možeš ubost na svoju ploču 2 komada.Evo link http://ve-mil.hr/opis.aspx?sifra=113...28730545581637
http://www.powercolor.com/global/mai..._dis.asp?id=95
Brrrrr, pogledaj to zujalo gore!

Blah. Hmpf... Sve si razmisljam o http://snipurl.com/1hl7t To cudo cak podrzava i onaj Crossfire, no kako onda stojim s monitorima?

Programer
Staro 22.04.2007., 21:45   #17
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Citiraj:
Tko zna Bubba, tko zna
Teo zna...

Citiraj:
Pure Video? To podržavaju od serije 6 ili 7 - dovraga, čak i moja integruša to podržava
ATI je imao onu foru sa konvertiranjem Video materijala preko grafe, navodno ogromna razlika. Samo neznam dal to spada u ovo što ti spominješ
Huh, a tko ce ih znati vise, ne pratim to odavna, morat cu se (do)informirati...

Citiraj:
Pravo zboriš. U tom slučaju bi mogao i na neku jeftinjaču iz serije 8, ali ja neznam koliko se to grije, a bome 2 pasivnjače, jedna do druge
Ne brine mene nista nego kako da ja to fino spojim, da je to tiho i da to radi kako spada...

Citiraj:
Uf...Sad ću opet nagađat, ali zipa ovo:
"The 975XBX2 board has 3 PCI Express full-length slots. This allows the user to install three video cards for up to 6 monitor support. The board also supports Crossfire using two of the three available slots. SLI is unfortunately not supported as well, but no board made for the public is able to do this feat."
Rara ovo:

8. Can I use the CrossFire platform to drive multiple displays?
A. Yes, the CrossFire platform will work with ATI’s SurroundView™ multi-monitor technology to enable up to 5 separate displays when not running in CrossFire mode.

Briljantno. :\

Citiraj:
Kao što mladić gore piše - davno se raspravljalo o modanim driverima za SLI na Crossfire-u. Kako je to danas - god knows
Joj, sto ga kompliciraju, u mp3! Vec kad sam se ponadao da ce biti nesto od tih poluproizvoda, iznenadjujem se iz minute u minutu...

Programer
Staro 22.04.2007., 21:53   #18
Lihto
The Dark Side of Moon
Moj komp

Lihto's Avatar

Citiraj:
Brrrrr, pogledaj to zujalo gore!

Blah. Hmpf... Sve si razmisljam o http://snipurl.com/1hl7t To cudo cak podrzava i onaj Crossfire, no kako onda stojim s monitorima?
Ma te x1300pro se ni ne griju baš tak da sumljam da je glasan taj vent što je na toj grafi,čak i po potrebi možeš preko ATT utišat cijelu stvar da bude nečujna a da temperature budu u normali.Što se tiče crossfire-a mislim da može furat više monitora,al nisam siguran,tu će Jelc znat više
Staro 22.04.2007., 21:54   #19
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Citiraj:
Teo zna...
Uf, low kick
Citiraj:
Huh, a tko ce ih znati vise, ne pratim to odavna, morat cu se (do)informirati...
Na ovo sam ja mislio kada sam spomenuo onu foru za ubrzanje kod ATI-ja:
http://www.ocmodshop.com/ocmodshop.aspx?a=828
Hope it helps.
Citiraj:
Ne brine mene nista nego kako da ja to fino spojim, da je to tiho i da to radi kako spada...

Rara ovo:

8. Can I use the CrossFire platform to drive multiple displays?
A. Yes, the CrossFire platform will work with ATI’s SurroundView™ multi-monitor technology to enable up to 5 separate displays when not running in CrossFire mode.

Briljantno. :\
Da, to bi značilo da dok god ne spojiš u Corssfire da moš imat više monitora. To bi značilo jednostavno 2 kartice sa nikakvim Crossfire-om. Jer ako upališ Crossfire, dobio bi samo u igrama, kako tebi to ne treba...

Hmm, sad si mi itijo bubu u uho. Jel se može takvo što sa SLI-jem ? Znači, ne enable-at ga (da dobiješ na brzini u igrama) već da imaš multy monitor support?
Staro 22.04.2007., 22:01   #20
Lihto
The Dark Side of Moon
Moj komp

Lihto's Avatar

Citiraj:

Hmm, sad si mi itijo bubu u uho. Jel se može takvo što sa SLI-jem ? Znači, ne enable-at ga (da dobiješ na brzini u igrama) već da imaš multy monitor support?
to se može,btw tak SU ima rješeno sa 7900GS i 6200 da može furat više monitora
Staro 22.04.2007., 22:34   #21
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Citiraj:

Hm... navodno je Video Engine na GF8 seriji puno bolji tj. vise funkcija se radi na grafi i jos manje se zauzima proc, bar se sjecam da sam neki dan citao za 8600 seriju. Znaci, dosta unaprijedjeno u odnosu na GF7 seriju.

E sad... da li ce se to moci iskoristiti u nekim programima ili smao kod gledanja video materijala.. e to stvarno ne znam.
Staro 22.04.2007., 22:37   #22
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Citiraj:
Koliko se sjecam, citao sam da 8600GT ima specificiranu potrošnju od 43W, što i nije bog zna kako puno. A i koliko znam, vjerojatno i je tako nekako potrošnja budući da nema dodatnog konektora na grafi i da se overclockat na GPU frekvenciju GTS-a tj. i vise.
Staro 22.04.2007., 22:56   #23
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Je dečki, jedno je teoretska potrošnja, a drugo je kad se to zahajca, pa čak i u normalnom nekom radu

Mislite da to ne bude kipuće ?
Staro 22.04.2007., 23:01   #24
CatKiller
al se nekad dobro jelo...
Moj komp

CatKiller's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
40w izgleda malo,ali ja sa lemilicom od 40W przim cipove, tako da...
Staro 22.04.2007., 23:12   #25
^SuperUnknown^
Prečupavi mod

^SuperUnknown^'s Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:
Autor Lihto Pregled postova
to se može,btw tak SU ima rješeno sa 7900GS i 6200 da može furat više monitora
Yep, nikakav SLI ili Crossfire, sve proradilo isprve i radi najnormalnije Kad dodje treci LCD svaki funkcionalni output na obje grafulje ce bit zauzet (3xLCD + TV)

Member of PCE 100+kg demolition squad

Primary macine:
Apple Mac Pro 5,1
2x Six-Core Intel Xeons X5690@3.46 GHz
64 GB ECC DDR3 800 MHz
Geforce GTX 980 4 GB
Blackmagic Intensity Pro PCI-E HDMI capture/output card
Terratec Cinergy HTC USB XS HD + EyeTV
Kingston 120GB SSD
30 TB HDDs
Sharkoon QuickPort@USB
Optiarc DVD RW AD-7170A
Samsung DVDRAM GE20LU10@USB@Desk
Mac OS X 10.12.3
Apple Alu Keyboard shared via Teleport
Logitech G400 shared via Teleport

Secondary machine:
Apple Mac Pro 2,1
2x Quad-Core Intel Xeons X5365@3 GHz
22 GB DDR2 FB-DIMM 667 MHz
Geforce GTX 970 4 GB
Terratec Cinergy HTC USB XS HD + EyeTV
OWC Mercury Electra 6G SSD 120GB
Seagate 500GB 7200.10
Hitachi 1000GB 7K1000.B
Seagate 1000GB 7200.11
Hitachi 7K3000 3000GB
Sharkoon QuickPort@USB
Optiarc DVD RW AD-7170A
Samsung DVDRAM GE20LU10@USB@Desk
Mac OS X 10.10.3
Apple Alu Keyboard shared via Teleport
Logitech MX518 shared via Teleport

Work rig:
Apple Mac Pro 1,1@2,1
2x Dual-Core Intel Xeons 5150@2.66 GHz
2x Quad-Core Intel Xeons X5365@3 GHz
13 GB DDR2 FB-DIMM 667 MHz
Geforce GTX 660 2GB
Corsair Force Series F120 SSD 120GB
Seagate 500GB 7200.12
2xWD Black 1000GB
Hitachi 7K3000 3000GB
2xSeagate 500GB 7200.10@IcyBox
Seagate FreeAgent Xtreme 1500GB@FW 400
WD Elements 2000GB@USB (Time Machine)
2xSharkoon QuickPort@eSATA
2xPioneer DVR-111D (Superdrive)
Mac OS X 10.10.3
2xDell UltraSharp 2405FPW 24" Widescreen TFT@1920x1200
Sony KDL-26U2000 26"@HDMI
Apple Alu Keyboard
Logitech MX518

LAP:
Apple Macbook Pro 3,1
Intel Core 2 Duo 2.53 GHz
4 GB DDR2
Kingson 180 GB SSD
Seagate 320 GB HDD

* Looking in:
2xHP ZR24w 24" Widescreen TFTs@1920x1200
Samsung 243T 24" Widescreen TFT@1920x1200
* Listening to:
iRiver H320 + Sennheiser PX 40
Technics SA-EX320
iPhone 6S 64GB black
iPad 16GB WiFi 4.3.2
* Connected via:
90/90 Mbps Iskon Trio
* "Powered" by:
UPS APC Smart-UPS1500VA
* Playing:
Tama Arstar II
Yamaha DTXPRESS IV Special

Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11
^SuperUnknown^ je offline   Reply With Quote
Staro 23.04.2007., 00:03   #26
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Lud zbunjenog?

Dakle, za pocetak, hvala svima. Vidim da se ova sarada nedorecenosti ne moze svesti na prihvatljive kompromise, pa sam poceo razmisljati o 8xxx seriji, za sada o samo jednoj kartici, jer ce ionako u buducnosti biti jednostavnije nadograditi noviju seriju kartica. Ostaje jedino pitanje koliko se treba cekati na malo sarolikiju ponudu, jer ovo sto se trenutno nudi, npr:

http://www.links.hr/index.php?option...kl=051.803.302

mi se nikako ne svidja. Veli: Output VGA, DVI, no onda ispod pise: Dual DVI Support -> Able to drive the industry's largest and highest resolution flat-panel displays, a i na cjenicima pise 2x DVI. :zbunjola: A bome na slici ja ne vidim Dual DVI nikako. Pa sad, WTF? Aktivno hladjenje bih jos i zaboravio, ali ovo mi neide u glavu nikako...

Programer
Staro 23.04.2007., 00:11   #27
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Citiraj:
Autor Links
Prije nego pomislite ..."što? samo 2 modela... pa nije to ništa"... želimo Vam najaviti da se do kroz sljedećih nekoliko dana očekuje još 10-ak modela počevši od POV te ASUS proizvođača te preko Gainwarda i Leadteka...

A čini se meni da su oni zamjenili DL-DVI sa 2xDVI konektorima...
Staro 23.04.2007., 07:42   #28
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Citiraj:
Tooooooo Vucooooooo! Bas me zanima kakvi poluproizvodi ce doci...

Citiraj:
A čini se meni da su oni zamjenili DL-DVI sa 2xDVI konektorima...
Hm. Ali opet, ovo je sa sluzbene stranice:

Output
VGA, DVI

Dual DVI Support
Able to drive the industry's largest and highest resolution flat-panel displays.

Dual Link DVI

Capable of supporting digital output for high resolution monitors (up to 2560x1600).

Ali dobro, nije ni bitno, nadam se samo da ce doci neke jeftine i hladne kartice u slijedecih 10ak dana...

Programer
Staro 23.04.2007., 10:22   #29
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Drago mi je da si optimističan

Gledajući malo jučer te 8500GT nisam naišao na niti jednu koja baš na slici ima 2xDVI. 8600GT su imale 2xDVI, ali ove ne.

A bijo sam jučer na službenoj XFX-ovoj stranici, imaju kao 2 modela 8500GT, ali ja nisam našao razlike među njima (a u nazivu modela ima razlike). Slike su im identične...

Tko tu koga ? Uglavnom, mislim da svi tebe
Staro 23.04.2007., 11:58   #30
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Citiraj:
Drago mi je da si optimističan
U nadi je... zabluda.

Citiraj:
Gledajući malo jučer te 8500GT nisam naišao na niti jednu koja baš na slici ima 2xDVI. 8600GT su imale 2xDVI, ali ove ne.
To vidim. Vidim i da GTS kosta oko 1700kn. Koliko bi mogle kostati te GT verzije?

Citiraj:
A bijo sam jučer na službenoj XFX-ovoj stranici, imaju kao 2 modela 8500GT, ali ja nisam našao razlike među njima (a u nazivu modela ima razlike). Slike su im identične...
Mhm... I kao, imaju 2x DVI. Moram priznat da mi to nije bas jasno. Slicna stvar je i ovdje:

http://www.gainward.net/en/product/p...ail_v8569.html

Na slici DSUB da ga iz ISS-a vidis, a uredno pise Connectivity: Dvi + Dvi + Video-Out. U datasheetu pak pise VGA + DVI. Grrrr...

Citiraj:
Tko tu koga ? Uglavnom, mislim da svi tebe
I meni se cini... Thx jos jednom svima!

Programer
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno