|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Pitanje u vezi procesora i matične
Imam jedno pitanje. Kad recimo stavim neki procesor npr.Intela p2, 230 mhz (napamet govorim), u matičnu sa socketom 370, a taj procesor nije za tu matičnu zašto matična otiđe u p.m? znači ploča nije predviđena za rad s nekim procesorom (malo blesavo pitanje, al to mi se dogodilo već puno puta, pa bi sad htel znati po kojem postupku se to događa)...a drugo pitanje je...Stavim pokvareno napajanje na dobru matičnu i ona "izgori"? Zar nemaju nikakvu zaštitu ili neke slično? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Vjerojatno zato što taj procesor zahtjeva više A i viši napon, pa kad upališ komp, on povuče više nego što regulacija na ploči može isporučiti pa ju spali. Pokvareno napajanje vjerojatno daje previsoke napone pa onda crkne matična...A ne vidim zašto si to uopće išao isprobavati? Matične imaju osigurače, ali na USB-u i drugima kako neki periferijalni uređaji ne bi povukli previše struje. Dok je "glavni osigurač" u napajanju... Barem koliko ja znam.
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
ma nije da sam išao isprobavat'..tj.dogodilo mi se to par puta...al me baš zanima ta teorija... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
0 dB is my style.
Datum registracije: May 2005
|
Kao što je Swarm dude rekao, vjerojatno je otišao regulator napona na ploči. |
![]() |
![]() |
|
|