|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
![]() Eto, zašto Linux nije raširen ? Svi će reći jer je kompliciran i treba stalno visiti u prompu .... i to je najobičnija LAŽ ! Linuxa koji izgledaju i ponašaju se (i još su lijepši i bolji) ima ko pljeve ali još uvijek nekaj fali ... a to su I G R I C E i onda smo tamo di trebamo bit. Eto SuSE je počet prodavati dodatak koji pod omogučava izvršavanje Win aplikacija i ono "jako bitno" Win igrica pod Linuxom. Više na http://www.theinquirer.net/?article=12771 a popise aplikacija i igara imate ovdje: http://www.codeweavers.com/site/prod...upported_apps/ http://www.transgaming.com/dogamesea...king&showall=1
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
E vidis to je dobra stvar mozda ga i ja bacim konacno na komp. no kad smo kod toga nisam precvise obracal paznju kak izlaze driveri za komponente za linux. mislim i na one tip modem i sl. i one kao grafe i sl.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Apr 2002
|
Nisam toliko upoznat s ovim add-onom, ali situacija je poprilicno jednostavna - ukoliko ste prisiljeni vrtiti Windows aplikacije, zasto ne onda vrtiti Windowse unutar Linuxa? Isto kao sto postoji VMware (emulator "racunala") za Windowse, takodjer postoji vrlo dobra portana verzija za Linux. Tako kad mi zatrebaju mogucnosti Photoshopa, Dreamweavera ili nekog slicnog alata koji postoji samo za Win, samo pokrenem Windowse 98SE jednim klikom na VMware ikonu. Cinjenica stoji da je emulacija poprilicno sporija, ali buduci da su racunala danas dosta brza i da su Windowsi 98SE dosta stariji, sukladno tome sve radi vrlo efikasno. Anyway, moje misljenje je da Linux jos nije za korisnike koji su naviknuti Windowsazi. Za tu primjenu imam dva racunala, dva monitora i dvije tipkovnice - na jednom je Linux, na drugom je W2k kojeg puno cesce koristim. Linux za servere/firewalle/getawaye - svakako, bez pogovora, ali u desktop polju.. Ono gdje bi Linux trebao biti najjaci je kod novih korisnika - koji se tek upoznavaju s racunalima, njima ce biti sasvim svejedno uce li M$ Win ili Linux ili pak M$ Office ili OpenOffice. Idealni korisnik svega toga bi trebala biti nasa prosjecna Stefica[tm]. Takodjer stoji da je to individualno kod svakog korisnika, ali ovo gore je ipak prosjecna situacija.
![]() |
#4 |
Premium
|
ja osobno bi bas htio malo isprobati linux nakon valjda pet godina kad sam ga prvi put vidio, mislim da je bila neka verzija kaj se pokretala pod windowsima, bas me zanima napredak. Sad jos kaj ima tu podrsku za m$ programe i igre je dakako plus. Onda kaj se tice onih drivera za linux kak cesto izlaze i dali uopce izlaze?
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Ok! Onda koji je Linux najbolji?
![]() |
#7 |
Premium
|
To je na tebi da sam procijenis. Ovako, za pocetnike, RedHat 9 je vrlo dobar izbor.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|