|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Skype-oidni programi. Pitanje o Gizmo projectu
Zdravo, htio bih koristiti neki program kao Skype, da je IM, ali da ima i mogućnost ostvarivanja telefonskih poziva. Razloga zbog kojeg mi se sve rašireniji Skype ne sviđa je više, ali svi imaju isti nazivnik, sigurnost P2P tehnologije na kojoj se temelji (sam Skype ohrabruje korisnike da koriste one pluginove koje im nudi. Našao sam tamo neke zanimljive php skripte koje svakog sumnjičavog mogu uvjeriti da ovaj zahtjev nipošto nije naivan). Našao sam Gizmo project, program koji mi se čini više nego dobra alternativa Skypeu. Sve koji su isprobali ovaj program: znate li za neki bolji koji odrađuje isti posao? (sve što mi treba je ugodno chat sučelje i telefonski pozivi od/prema barem fiksnim mrežama, video pozivi i razmjena fajlova dobrodošli). Potpitanje (lagani OT): koji IM program ima mogućnost chatanja tako da se s druge strane slova vide u "stvarnom vremenu", dakle sve što pišem/brišem, da se vidi. Također napišite verziju programa i kako se uključuje opcija (znam da je ovo imala neka prastara verzija icq-a). Unaprijed hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
a GTalk? |
![]() |
![]() |
|
|