|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
GeCube Radeon x1950Pro AGP memory clock problem
Imam novu x1950Pro AGP-jku koja mi ne radi onako kako bi trebalo. Naime u Catalystu mi stalno prikazuje da radi na 575/698MHz, dok bi brzina memorije trebala biti 1400MHz. Kada startan neku 3d igru, ona se dosta vuče. Uzeo sam X3 Reunion roll demo benchmark i dobivam cca 36 FPU Average, dok su testovi na netu uvijek preko 55 FPU-a za istu ovu karticu. Dodatno napajanje je rješeno preko konvertora koji se dobije uz karticu i spaja 2 x 4-PIN na 1 x 6-pin. AGP je 8X i to radi, no grafa mi ne radi u puoj brzini. Sve što pričam isprobano je u WinXP-u sa 7.4 Catalystom. Ploča je MSI - Neo2 Hyperthreding, Proc je 3 GHz pentium 4 mema 1.5 GB Napajanje 505 W sve uredno, osim brzine memorijskog clocka. Zašto? Pomagajte... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Inquisitor DeathWatch
Datum registracije: Feb 2006
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
698X2=1396. Meni se čini da ti je sa memorijom sve u redu. Usko grlo je malo CPU možda, no dovoljan je, a prije možda svježa instalacija windowsa. BTW - demo igra, ti to testiraš. Zar nemaš kući nijednu igru?! edit: = 698x2 =1392 cca 1400mhz - mema Ponoviti množenje! ![]()
![]() |
#4 | |
Premium
|
Citiraj:
I meni je jasno da je 698x2 = 1400, ali zašto i sam to ne primjeni i zašto se meni test vuće. X3 Reunion demo benchmark imaš svuda u časopisima i forumima na testu kartica, pod real time test. pozdrav. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
Prilikom prvog Boota kante POST stane kod inicijalizacije RAM-a, pa malo čeka, pa se resetira, pa ponovo POST, pa prođe RAM i kanta se dalje Boota. I to mi je malo čudno??? X3 me muči zato što sve trza, ko da imam radeonku 9600 npr. Kako me nebi mučilo? i tebe bi isto... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
She`s back...
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
EDIT: A ti to samo benchmark vrtiš? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Radi na 575/1400. Ako ti nije jasno i ne vjeruješ imaš http://www.justfuckinggoogleit.com/ pa vidi. I hebo te taj benchmark! ![]() Što se tiče testova na netu i tvog testiranja... AA/AF/rezolucija...
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Imam taj proc, klokan je ![]() Nabavit cu X3 pa ti javim reze da budes miran. Koje napajanje imas? Mislim brand, jer ovih 505W nis ne znaci ak je MS il tak nest. @Delta - mozes se s tim procem i tom grafom dan danas fino igrat. ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
Napajanje nije neki brand (nabavit cu Anteca od 550 W da bude tiše) ovo ima 20 ampera na 12 voltnom railu (izdvojeno od 3.3 + 5V kombinacije) pozdrav. p.s. grafa je na ovom site-u ocjenjena kao visoka srednja klasa, ne zanm od kud Delti da je to niža srednja ?? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Inquisitor DeathWatch
Datum registracije: Feb 2006
|
od svih igara ti si nasao X3 za bench grafe. ta igra je teska beta, i da developeri nisu bili gramzljivi nebi je izbacili jos barem pola godine. uzmi neku drugu igru za bench, npr. stalker ili nes slicno. kakva ti je mema unutra, da ti se mozda mema ne kolje, pa ti je zato usporen komp, defragmentacija harda......... Preporuka je da prilikom stavljanja bilo kakvog novog hardvera se napravi reinstal kompa.
![]() |
#14 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
Eh, ja imam jednojezgreni klokan na 3,75, al cu svejedno izvrtit.
![]() |
![]() |
#15 |
Ne znam šta da napišem
Datum registracije: Feb 2007
|
![]() |
#16 | ||
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Dovoljan je Catalyst Uninstaller. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
No dobro, mlađa škvadro. Hvala vam svima nasavjetima, a to jel se neki proc zvao ovako ili onako je potpuno svejedno. No to će te naučiti kada dobijete jednom vlastite familije i shvatite da hrpa čipova, njihova imena i tuning kanti ne predstavlja, ama baš ništa u životima.... Svejedno hvala vam i dosta sa bezkorisnim prepucavanjima. (tko se uopće od vas sjeća Spectruma ili Commodore-a??? ![]() pozdrav i lock |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|