|
![]() |
#1 | |||
KreativnoDijete
Datum registracije: Dec 2005
|
Ne mogu instalirat windowse
Imam HDD (primary master) od 20 GB koji je podiljen otprilike ovako: 1. 6GB primary ext3 2. 2 GB primary ext3 3. 6GB primary fat32 4 ... Imam jos jedan disk od 80 GB na kojem su samo podaci. Na prvoj particiji je Debian Linux i GRUB boot loader u MBRu. Prvo sam bio otpakirao windowse iz arhive na svoju particiju i podesio boot loader i nisu se htjeli bootat (ne sjecam se kakve su se greska javljale). Onda sam pokusao u Recovery Consoleu od windowsa stavit bootloader od windowsa u MBR i sredit boot.ini. To prodje "uspjesno". Nakon restarta opet se nece bootat. Instalirao sam na cisto windowse s CDa. Odrade oni svoj dio, slijedi restart i onda me doceka: Citiraj:
Citiraj:
Reinstaliram GRUB i onda preko njega odaberem windowse (hd0,2) i pise: Citiraj:
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Mislim da XP mora biti na prvoj particiji diska. Mislim. I ja sam imao slicnih problema i tolko se nazivcirao da sam zaboravio o cemu se radilo ![]() Ono sto znam sigurno je da kod dualboot-a sa dva diska, windowsi moraju biti na prvom disku Zadnje izmijenjeno od: SPLiFF. 13.04.2007. u 14:47. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
KreativnoDijete
Datum registracije: Dec 2005
|
Evo jos jedna zanimljiva stvar: Pomislio sam da sam izbrisao jednu videodatoteku koju sam stavio na win particiju. Sad sam pogledao (iz Linuxa) i ta datoteka je jos uvijek tu. A navodno su windowsi formatirali tu particiju (stisnio sam C da ju konvertira). Da imam prostora na drugom disku, obrisao bih cijeli disk i prvo instalirao windowse, ali nemam. Windowse mislim stavit na 1. disk. Jel ima tko kakvu ideju?
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
ja imam isti problem, odustao sam od windowsa jer mi se vise enda za***avat sa grubom ![]() mislim da bi rijesilo stvar "fixmbr" u win recovery konzoli pa onda dignut sustav sa neke live distre i napravit reinstal gruba. nisam sad dobro skuzio jesi ti to isto napravio ili nesto drugo, ak si to isto napravio zanemari ![]() inace moj setup je linux hard na sata kanalu i win hard na pata kanalu |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|