|
![]() |
#1 |
Gamer 2 the Bone
Datum registracije: Feb 2007
|
Modularno vs. obično?
Koja je razlika između modularnog i običnog napajanja? Što uopće znači "modularno" napajanje?
![]() |
#2 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Možeš lijepo "ištekati" recimo 2 grane sa molexima pa si lijepo imaš manje kablova...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#6 |
Gamer 2 the Bone
Datum registracije: Feb 2007
|
Onda dobro da nisam kupio modularno, nudili su mi a ja odbio nit ne znajuć' što je to... Pa ovo nema previše kablova, kad ih povežeš sa trakom koju dobiješ...
![]() |
#7 |
Extreme Air Cooler
Datum registracije: Sep 2004
|
Ma nije to toliko strasno, veci otpor je neznatan, iako ako cesto nesto dodajes, skidas, muljas - postoji sansa da se desi ovo sto je SPLiFF napisao. Modularna su ok ako ti je case moding bitan i zelis cim manje kablova unutra, ali i to se da rjesiti povezivanjem i spremanjem viska npr. iza podloge MBO, u nekoristene 5.25" slotove itd.
![]() |
#9 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Pogledaj sta nudi Seasonic ako ti nije preskup ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
humanoid carbon unit
Datum registracije: Aug 2004
|
ja sam zel Hiper TypeR, jer ima nifty foru šarafljenja konektora u napajanje malim metalnim prstenom s navojem, tak da nema opasnosti od ispadnja. uzeo sam ga baš zbog šumekablova koja mi inače bude kod nemodularnih, kajgod ja napravio s njima. koliko uređaja trebaš prištekat, toliko kablovinja. čisto, jednostavno, prozračno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Razlika je samo u izlazu dakle kod modularnog napajanja koristit ćete one grane koje vam trebaju a ostale nećete koristiti. oko padova napona ili ispadanja nebi htio trošiti riječi jer su to ajmo reč gluposti. OK kod prvih serija to su bili problemi ali sada su to veće sve bolje riješeni problemi. Mislim pogledajte rezultate modularnih napajanja tipa Seasonic M serija, Corsair HX serija, Hiper TypeR kakvi su im naponi i šum. npr jedan M12 ima gotovo identićan graf ko i S12E+ dakle to je zanemarivo i nikako nije minus. No pitanje je samo dali vam ta modularnost treba jer ionako u 90% slučajeva ćete koristiti gotovo sve grane. npr meni je na Corsair-u samo jedna grana ostala da je nisam uštekao. Dakle za kraj potpuno vam je svejedno dal kupili modularno ili standardno napajanje. Konfiguracijski su ista. Modularnih napajanja na našem tržištu ima hrpa Tagan Easycon/EasyconXL Antec NeoHE Seasonic M12 Corsair HX Silverstone Strider ST65/ST75/ST85 Hiper TypeR 530/580/670/730 OCZ ModStream ima ih još @gog ako tražiš modularno i jako tiho napajanje onda probaj naći Antec NeoHE 430 ili 500W tu su oko 700kn Ili ako možeš nabavi Corsair HX 520W za 760kn u Optimumu imam i NeoHE i Corsair i napajanja su izrazito tiha NeoHE 430W praktički nečujan
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|