Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.04.2007., 16:28   #1
cviksa1
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Apr 2007
Kasda spojena na USB prikljucak radi a na mrezni prikljucak ne radi-Pomoc.

Prikljucen sam na MaxADSL od pocetka ozujka i prilikom toga se KASDA KD318-MUI ADSL Router (IPTV verzija-2xlan,2xmaxTV) bez ikakvih problema uspostavlja internet vezu kada je na USB nacinu rada, a kada se ukopca na
integrisanu mreznu karticu na MBO: DFI nF2 U400SG-AGF (NVIDIJA nForce Network Controller) prijavljuje se error br. 678 (remute computer dont responde). Prikljucenje je naravno radio monter iz T-COM-a koji je provjerio KASD-u na svoj Laptop gdje je Kasda prikljucena na mrezni ili USB nacin bez problema uspostavljala vezu, a na moj kom ne, te je on nakraju konstantirao da najvjerovatnije "imam neku zabranu u Windowsima" sto se tice mreznog prikljucka.
Dakle, molim pomoc ili ideju sto nije u redu: mrezna kartica-integrisana (u Device Manager je sve OK), KASDA ili nesto u vezi sa Windowsima-drajver ili sl. Takodjer bih molio za preporuku koju PCI-mreznu karticu kupiti (u Vemilu se cijene krecu od 40-150 Kn) ako se ispostavi da moja mrezna nije u redu.
cviksa1 je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2007., 17:05   #2
LUKA MX
Rakija
Moj komp

LUKA MX's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
reinstaliraj drivere od mrezne(to jest od maticne..ako je intengrirana)...a sto se tice koju mreznu karticu uzeti i ova od 40 kn ce posluziti svrsi...
LUKA MX je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.04.2007., 19:47   #3
cviksa1
Registered User
Moj komp

Reinstaliranje drajvera za maticnu plocu sam uradio vise puta (prije samog upita na ovom forumu) i to sa orginalnog CD uz MBO, zatim sa BUG-DVD (nForce Unified Driver Package 5.10), zatim sam pokusavao i sa
novijim drajverima za NVIDIa chipset skinutih sa NET-a , da bih se na kraju vratio na navedeni drajver(5.10).
Da li ima neki program kojim se moze testirati ispravnost mrezne kartice-integrirane .Takodjer , da li se KASDA kao i svi drugi uredjaji-devices
koje imam prikljucene na komp. uredno prikazani u Device Manageru, a o Kasdi ni traga.
Staro 05.04.2007., 20:15   #4
miiicek
faker^2
Moj komp

miiicek's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
pa da li network connections imaš kakvu mrežu? ako ne, možda ti je u biosu ugašena mreža..
ako ne radi, kupiš karticu za 40 kn i sve 5..
miiicek je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2007., 20:19   #5
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
KASDA je prilično mušićav komad hardvera tako da.
I ne, nju ne vidiš u Deviceu. Jel ti radi mrežna?Jel svjetlucaju one lampice na njoj kada uključiš kabel? Ako svijetle vjerojatno je ispravna. Na kraju krajeva, kupi tu mrežnu za 40kn pa isprobaj, neće propast 40kn.
Postoji još jedan način no nisam siguran koliko si spreman na njega. Postoji firmware kojim tvoju KASD-u prebaciš u model s 4 LAN priključka, odnosno izgubiš funkcionalnost IPVT-a. No, ako imaš Max TV onda zaboravi na to.

I da, mrežna ti je enejblana u BIOS-u? Glupo pitanje no
tor je offline   Reply With Quote
Staro 06.04.2007., 12:12   #6
cviksa1
Registered User
Moj komp

U network Connection pod Lan or High speed Internet imam dvije konekcije:
1. Local area Connection 4 (NVIDA nForce Networking Controller)

2. Local area Connection 2 (Broadcom USB Remute NDIS Device)

Dakle kada je enabled prva konekcija (druga naravno dosabled) uspostavljanjem veze dobijam poruku: Error br. 678(remute computer dont responde).
I obratno kod konekcije br.2 veza se normalno uspostavlja.

Sto se tice koje lampice svijetle na KASDI to su prve tri plus LAN1 kada je prikopcana sa mreznim kablom, odnosno prve tri plus USB kada je prikopcana sa USB kablom.

U BIOS-u imam slijedece opcije u vezi sa INTERNETOM: 1. MAC LAN (nVIDIA) - AUTO (ukljuceno)
2. MAC Media interface - RGMII (ukljuceno)
3. Machine MAC(NV) address - Enabled (ukljuceno)
4. MAC(NV) address input - prazno, neznam koju adresu treba upisati i da li
uopste to treba biti popunjeno
Ako postoji firmware kojim se KASD-a prebacuje u model s 4 LAN priključka, svakako bih pokusao i to (ja vec imam prikljucen NEOTION BOX 501 sat.resiver na komp preko USB,a na TV preko scarta, pa mi MAX TV uopšte nece trebati). Dakle , potpitanje gdje bih mogao skinuti taj firmware.

Sto se tice PCI-mrezne kartice i to cu svakako kupiti, ali kako zivim u Lickom Osiku a to je pored Gospica(gdje se konacno otvorila prodavnica da se moze kupiti pristojan komad hadvera-VEMIL) to cu uraditi slijedeci tjedan.
Staro 11.04.2007., 10:10   #7
cviksa1
Registered User
Moj komp

Na kraju price sam kupio mreznu PCI karticu (Micronet od 40,57 kn u VEMIL-u Gospic), instalirao je , Windowsi su automatski instalirali drajvere i sada je OK.

Zahvaljujem se forumasima na pomoci, pozdrav!
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno