Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Intel
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 30.06.2007., 16:45   #1
Ober0n
Registered User

Datum registracije: Jun 2007
MBO dvojba/trojba

Kupujem novi komp i manje vise sam sve rijesio/odlucio osim MBO i graficke.

Konfiguracija bi bila sljedeca:

---E6600 - vec narucen, par sto kn u odnosu na slabije modele mi previse ne znaci u zivotu jer ce komp 95% sluziti za posao

---Antec P182 - dvojba bila izmedu Armora i Anteca, glas otisao na stranu Antecu jer trenutno imam SLK3800 s kojim sam iznimno zadovoljan + case ce biti ispod stola i pa mi bolja estetika Armora ne znaci previse

---RAM - Crucial Balistix 5300 2x1GB - aleluja da je dosla nova posljika

---PSU - Seasonic - vjerovatno 600-M12 ili 650-S12, recimo da naginjem modularnom da izbjegnem 'sumu' kabela

---klasicne stavke - DVD-R Pioneer, 2xHDD Hitachi 320GB, FDD

E sad, ostaju MBO i graficka, pa bi molio savjet/misljenje

MBO dvojba/trojba:
-- ASUS P5WDH - odlicna ploca sa mozda za moj ukus previse integriranih stvarcica koje imaju tendenciju 'umiranja'

-- Gigabyte P35 DS3P ili P35C DS3R - noviji chipset, podrska za nadolazece procesora, eventualna podrska za DDR3 na drugom modelu, manje integriranih stvari (sto je pozitivno i negativno), vise sata utora (trenutni plan ukljucuje spajanje 3 SATA uredaja, pa 8 portova veseli )

Heto, dakle izmedu tih ploca uzeti sto? Cijena je li-la, za 200-300kn vise necu propasti, doduse vise od tih 1400-1500kn nema sanse da bi dao...

Graficka:
-- slabo se igram u zadnje vrijeme sto ne znaci da ne volim tu i tamo nesto i zaigrati, mislio sam uzet 8800 GTS al to bi bio bacen novac, tj baceno barem 800ak kn koje cu radije uloziti u UPS
- trenutni izbor 7900GS/X1950GT/X1950Pro, najskloniji sam kupovini 1950Pro, doduse vlada neka nestasica.
-- imam 20'' Wide LCD, dakle igrao bi na 1680x1050 rezoluciji i dao bi za graficku 1200-1500kn (vrh vrhova je ovih 1500kn i definitivno bi vise volio biti u nizem rangu )

Savjet?

Eto, poduzi prvi post ovdje, zahvaljujem na savjetima/misljenju
Ober0n je offline   Reply With Quote
Staro 30.06.2007., 17:04   #2
Razer
.

Razer's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Po redu:

Kućište: Antec P180B, bezrezervna preporuka

Memorija: odličan izbor

Napajanje: Previše je to love za napajanje...ako si već spreman dati toliko bolje idi na Corsaira 520W za 750kn...a pošto misliš grafu u rangu 7900 ili x1950, i puno slabije bi zadovoljilo tvoje potrebe...

Hard: Samsung T166 ili Western Digital AAKS

Optika: LG

Grafička: Ja bih išao na x1950gt ili Pro...a pošto imaš veći monitor ne bi škodilo uzeti x1950 Pro sa 512mb memorije (za cca 1100kn)...

Matična: Ja bih išao na Asus, pogotovo jer GB ima nekih konflikata sa D9 memorijama (Ballistixi imaju D9 čipove)...
Razer je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 30.06.2007., 17:10   #3
rib@
Premium

rib@'s Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Mbo - obje su dobre, pa odluci koje djidje-midje ce ti vise trebati.
Mozda da malo razmislis o napajanju corsair hx 520 - unutra je seasonic i modularno je, a ipak nesto jeftinije od seasonica.

Edit: dok ja napisem ........
cpu e4300/sonictower+nexus120; mbo gigabyte p35-ds3-l; ram kingmax1024/667x2; vga hd3850; psu corsair hx 520w; dvd benq 1655; hdd wd1200jd&samsung hd321kj&ST3160021A; ZM-MFC1; lg22ws; btc6300; mx 518 i sve u chiefu s nekoliko nexusa
rib@ je offline   Reply With Quote
Staro 30.06.2007., 18:19   #4
Smartguy
Spiderpig
Moj komp

Smartguy's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
MBO: ja se nebi mislio između te dvi nego bi uzeo treću P35-DS4 koja je bolja od obje i super stabilna sa svim mogućim opcijama danas.

Napajanje je svakako prejako pa molimte meni za dušu uzmi neko slabije iako i ona corsair će ti bit previše. Nećeš ni 30% napajanja iskoristit
Staro 30.06.2007., 21:27   #5
Ober0n
Registered User

Hm, da, dakle najvise problema sa napajanjem

Zaboravih napomenuti da bi volio stvari rijesiti u Rijeci tako da ne moram slati stvari na eventualnu reklamaciju u Zg. Sto svodio shopove na Links, Vemil, Ventex, Hgspot. Moram priznati da niti u jednom tom shopu nisam vidio Corsair. AFAIK Corsair sam vidio sam u Borgu ili nekom varazdinskom shopu. Ispravite me ako grijesim.

Daklem, iz ova 3-4 shopa koje napajanje? Recimo da preferiram uzet iz Linksa al moze bilo koji od ova 4 navedena.

@Razer

Nisam znao za ovaj GB konflikt sa memorija, morat cu to malo prouciti.

Zasto WD/Samsung a ne Hitachi? Sa WD-om sam imao losa iskustva, Seagate je navodno u ovim novim serijama pao kvalitetom, sa Hitachijem so far so good.

Doduse rekoh vec ta periferije HDD/DVD etc je imho prilicno nebitna i ovisi o iskustvima pojednog korisnika.

Je ova 1950Pro 512 MB bi legla samo tako, postoji problem, kamo je naci za 1100kn? O.o

@Smartguy
Uzeta u obzir Samo da proucim onda taj konflikt sa memorijom.

Corsair, je vec mi je upao u oko no, baci oko gore :/

Edit: mah, ajd ako imate kakvu dobru preporuku iz ova 4 shopa za napajanje super, ako ne nije bome ni neki problem naruciti online (optimum-online.hr jel?)...

Zadnje izmijenjeno od: Ober0n. 30.06.2007. u 21:44.
Staro 01.07.2007., 01:30   #6
Razer
.

Razer's Avatar

x1950pro sa 512mb imas u Optimumu....

Hitachi je tih ali dosta vibrira...tak da bi išao na WD ili Samsung
Staro 01.07.2007., 11:06   #7
Smartguy
Spiderpig
Moj komp

Smartguy's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
Citiraj:
Autor Ober0n Pregled postova
Hm, da, dakle najvise problema sa napajanjem

Zaboravih napomenuti da bi volio stvari rijesiti u Rijeci tako da ne moram slati stvari na eventualnu reklamaciju u Zg. Sto svodio shopove na Links, Vemil, Ventex, Hgspot. Moram priznati da niti u jednom tom shopu nisam vidio Corsair. AFAIK Corsair sam vidio sam u Borgu ili nekom varazdinskom shopu. Ispravite me ako grijesim.

Daklem, iz ova 3-4 shopa koje napajanje? Recimo da preferiram uzet iz Linksa al moze bilo koji od ova 4 navedena.

@Razer

Nisam znao za ovaj GB konflikt sa memorija, morat cu to malo prouciti.

Zasto WD/Samsung a ne Hitachi? Sa WD-om sam imao losa iskustva, Seagate je navodno u ovim novim serijama pao kvalitetom, sa Hitachijem so far so good.

Doduse rekoh vec ta periferije HDD/DVD etc je imho prilicno nebitna i ovisi o iskustvima pojednog korisnika.

Je ova 1950Pro 512 MB bi legla samo tako, postoji problem, kamo je naci za 1100kn? O.o

@Smartguy
Uzeta u obzir Samo da proucim onda taj konflikt sa memorijom.

Corsair, je vec mi je upao u oko no, baci oko gore :/

Edit: mah, ajd ako imate kakvu dobru preporuku iz ova 4 shopa za napajanje super, ako ne nije bome ni neki problem naruciti online (optimum-online.hr jel?)...
ovaj konflikt sa memorijama ti je na novom čipsetu skoro pa riješen. Uvik imaš matični koje ti neće radit sa određenim memorijama. Ne mislim općenito nego baš tvoja neće raditi... to je više stvar "sreće" danas.

EDIT: links ima samo tagana koji se i nisu baš proslavili u zadnje vrijeme a ako može optima onda Dobrih 520W
Staro 11.07.2007., 00:00   #8
Ober0n
Registered User

Samo brzinski .

MBO - GB P35 DS3P (nije mi se cekalo tjedan dana da u Ri Vemil dobije DS4, a koliko sam vidio 'jedina' razlika je silent pipe)

GPU - XFX 7950GT, pala cijena 20%, nisam mogao propustiti ;>. Za istu cijenu sam mogao dobiti 1950Pro pa sam se priklonio Nvidiji

PSU - Seasonic M12 500W

Heto, hvala na pomoci i sugestijama . Enjoy

E da, i Balistix na kraju uletio PC-8500 verzija, dok se ja sjetio rezervirati 5300 ver. vec odleprsala. Nikakvih konflikata sa GB plocom, me happy ^^

I da budem iskren malo me razocarao Antec, neke stvari je moje staro kuciste imalo bolje rijeseno (serafi koji ostaju na stranici kucista), fali mi mogucnost ugradnje ventilatora na donje diskove, izgubi se dosta vremena na cjelokupno povezivanje i 'spremanje' kablova, 5,25'' ladica za ide diskove stane samo u najgornji 5,25'' utor i u tom utoru mi 'legne' na jedan kut ploce etc... da kupujem ponovno dobro bi razmislio o GB Aurori ili Armoru (iako su mu vrata, ako se ono uopce moze nazvati vratima, u klincu)
Staro 11.07.2007., 00:38   #9
antrax
Premium
Moj komp

antrax's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
hmm... a zasto nisi uzeo p182? veci je ipak..

ostatak, ma super! ljepo je znat ga gigabyte napokon radi s d9 memama.. Uzivaj u svom novom kompicu i ocekujemo neki ludi OC uskoro ma kolko god poslovna masina bila (kupi mu neki normalni cooler ipak, bit ce proc zadovoljniji, a i komp tisi)

Msi x79a GD65
Intel i7 3930k @ 4.7 1.4V
4x 4GB Kingston 1866 9-11-9
Gigabyte gtx 460 1gb
Samsung 830 128GB
640GB WD AAKS
WD green 1.5TB
LG drzac za kavu
Seasonic S12 500W
Coolermaster Stacker 831
HP LP2065 / LG IPS231P
Logitech UltraX Media + Razer DeathAdder
Windows 7 Enterprise

Trenutno nepostojeci

antrax je offline   Reply With Quote
Staro 11.07.2007., 09:00   #10
Razer
.

Razer's Avatar

Citiraj:
Autor antrax Pregled postova
ljepo je znat ga gigabyte napokon radi s d9 memama..
Ne baš...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.07.2007., 13:35   #11
Ober0n
Registered User

Uzet P182 . Isti vrag sto se velicine tice afaik. Nije da je kuciste lose, nego sam vjerovatno ocekivao vise...

Sto se tice clokanja, dignut lagano na defaultim naponima i stock cooleru na 3GHz bez po' muke ;>. Kad nadem vremena i jos koju kn za bolji cooler istestiram do kud ce ici .

Razer ajd malo nabaci dodatne informacije o tom konfliktu D9 sa GB, jer ekipa vani uredno vozi Cruciala na GB P35 plus meni radi sasvim pristojno.

Recimo:
http://www.xtremesystems.org/forums/...142340&page=12
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke