|
![]() |
#1 |
Poboljsana verzija
Datum registracije: Apr 2007
|
Problem DFI+Super Talent
Imam maticnu plocu DFI LP nF4 Ultra D s.939+AMD Athlon 3200 i 2x512 DDR 400 Mhz Super Talent CL2.Problem je sljedeci da mi memorija radi iskljucivo u narancastim utorima(Dimm2 i Dimm4) ,u zutima nece nikako.Prvo sam mislio da je u pitanju neispravnost ploce ,ali sam u Vidiju pronasao test ove ploce i tamo stoji da Samsung TCCD cipovi rade iskljucivo u narancastim utorima ,dok Samsung TCC5 i memorijski cipovi svih ostalih rade u zutim utorima.Sad me zanima kad bih zelio nadograditi komp s jos 2x512MB DDR 400 koju bi memoriju trebao uzeti i hoce li to raditi s super talent memorijom.I kako da znam koja je to TCCD memorija ,a koja TCC5.Nasi trgovci nemaju pojma kad ih pitam.Pokusao sam od prijatelja staviti u zute utore 2x512 MB King Max Hardcore memoriju i nije htio komp da se upali.Molim savjete sto da radim.Hvala
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
Kaj se tiče četri sticka-pripazi kaj kupuješ, tvoja je CL2 i na toj ploči ne voli raditi na 2.5 tako da bi bilo dobro da kupiš istu.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Poboljsana verzija
|
Stavio sam najnoviju reviziju biosa i i dalje memorija nece da radi u zutim uturima(nece da digne sistem,blokira) ,a u narancastim utorima radi odlicno.U cemu je problem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Da staviš još dva takva u žute (moraš staviti 2T u BIOS-u za četri keksa) opet bi radilo... Nije da ti žuti utori ne rade nego ćeš ih koristiti samo ako stavljaš četri keksa meme.
![]() |
![]() |
#6 |
Poboljsana verzija
|
Ja samo kazem da bi trebala memorija raditi u zutim(dimm1,dimm3) ,ali nece nikako.Kad je stavim u zuti utor ako uspijem pokrenuti mem test odmah javlja error.U narancastima radi ,ali kad joj pokusam dodati bilo koju drugu memoriju nece ni da upali komp.U zutom utoru je jedino proradio zasad dvostrani crveni king max(s jednostranim kingmaxovim modulom nije htio da upali komp).Pokusao sam i smanjivati frekfenciju rama,dizati latencije,stavljati na 2T ,ali jednostavno nece ni da upali komp kad supert talent memoriji dodam bilo koju drugu.Isprobano na istoj drugoj ploci i ista stvar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Super Moderators
|
Probaj naći neku koja je CL2. Ja sam furao i različite TCCD-ove i po četri sticka različitog BH-5 bez problema...
![]() |
#8 |
Poboljsana verzija
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Poboljsana verzija
|
Molim te jos mi reci u kojim ti utorima radi memorija,gdje si kupio tog super talenta i koja ti je revizija biosa?Hvala |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Pod "normalno" stavljaš u narančaste slotove. Dakle ako su samo dva sticka onda u narančaste. Za četri sticka moraš pripaziti na CL i napon druge meme. Tvoja je 2-3-3 a ova druga je ko bog 2.5-4-4.... Da si bliže bi ti ja prodao nekaj od svoje (4x512 CL2 ili 2x1 CL2), sve SuperTalent. BIOS je 704-BTA. Nemam blage kad sam kupio memu ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Poboljsana verzija
|
Evo memoriju sam pronasao u ve-mila i stoji 402 kn 1X512MB Super Talent CL2.I znači kad bih kupio jos 2 modula to pi trebalo raditi bez problema u zutim utorima.Samo sto ve-mil nema ducan u Sibeniku pa da to isprobam na licu mjesta nego moram narucivati iz Zadra.I sad me strah sto ako i onda ne bude radilo... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Super Moderators
|
Samo prije stavljanja meme stavi 2T
![]() |
#14 |
Poboljsana verzija
|
Hvala na odgovoru.I jos samo 1 pitanje ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Super Moderators
|
Namam blage, sad mi je druga ploča na stolu pa ne mogu isprobati...
![]() |
#16 |
Poboljsana verzija
|
Ako neko zna na grupi molio bih da mi brze odgovori jer popodne idem naruciti memoriju pa da se nebi zaje... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Guest
|
Citiraj:
Ali mi mema radi "u svim bojama",tj. gdje god ubodem,tako da potpuno razumijem tvoje pitanje/brigu...(naravno,za 2 keksa u dual ch. moram ubosti "uparive" istobojne utore). Nadam se da je ovo od ikakve pomoći i sretno sa nadogradnjom! |
|
![]() |
![]() |
#18 |
Ne znam šta da napišem
Datum registracije: Feb 2007
|
|
|
Oglas
|
|