|
![]() |
#2 |
420
Datum registracije: Nov 2006
|
23kn paketi do 5kg... i još pošta uzme 8,90kn što čuva paket... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
HP izračun slanja pošiljke (link) EDIT: Nisam vidio da je gore link. Ispričavam se. Izbrisao bih post al se ne može |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
ne uzmu to za cuvanje ![]() to uzmu kada je paket s otkupninom, tih 8.90 je cijena slanja novca onome kome tko je paket poslao, dakle onome kome se otkupnina vraca. u nacelu prosjecni paket, dakle neka kartica npr graficka kosta oko 14kn kada se salje kao preporuka, kada je otkupnina u pitanju 14+ nesto manje od 9kn . to je ono sto placas kada saljes. i onih 8.90 od gore koje ce dati onaj tko paket prima. ako se ne salje kao preporuka i bez otkupnine tada je cijena mala, recimo danas sam covjeku poslao procesor, 6,xx kn, ne sjecam se tocnog iznosa. ako saljete nekome koga znate i povjerenje postoji mozete preskociti preporuku, vrijeme isporuke je potpuno jednako, jedina prednost je sto dobijete papir da ste nesto zaista i poslali koji ce u slucaju nekih problema posluziti kao dokaz. no kada je otkupnina u pitanju preporuka je neizbjezna i to dize cijenu. ako vam bogacenje HPa nije cilj placanje izvedite preko racuna i saljite samo kao prepruku. to je preko 16kn manje postarine za onoga koji prima. naravno, pri tome treba "paziti" s kim se posluje. navodnici cisto zato sto je isto gotovo nemoguce, ni broj postova na forumu ni prije reputacija nazalost ne znace nista. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Evo npr... Ja zelim kupiti od tipa grafu vrjednosti 500kn i da to izvedemo tako da kad poštar donese paket meni ja platim 500kn + poštarina i da onda taj lik dobije lovu. Jeli to s otkupninom ili preporučeno il... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Mislim da ti je to plaćanje pouzećem ![]() Možda ima i neki drugi naziv. Pošto su formulari za takvo što zeznuti do boli, preporuka je da daš službeniku u pošti sve podatke na papiru i da ti on to ispuni. Napišeš tko šalje, tko prima i plaća, adrese etc. Samo ti onda pošta, kako su već momci rekli, zaračuna veću poštarinu. Ali to ti je najsigurnija opcija, ako se ne ide na "vjerujem ti". Samo pazi, ako ne preuzme paket, onda mislim da ti plačaš duplu poštarinu (tamo i natrag). U tom slučaju kupca najmanje što možeš napraviti je prijaviti tu na forumu tog člana i upozoriti ostale na njega (ako se radi o članu ovog foruma naravno). |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
znaći negdje 50kn? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Manje mislim, prije bih rekao oko 30-tak kuna. Ja sam platio 50kn paket kada sam nabio gore osiguranje protiv gubitka stvari i sveg ostalog. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|