|
![]() |
#1 |
AutoCad & Allplan expert
Datum registracije: Jan 2004
|
ak neko trazi posao servisera pc-a...
nek pogleda ovaj link http://www.autronic.hr/karijera.htm
![]() |
#2 |
Guest
Datum registracije: Oct 2006
|
Jeste li spremni odraditi probni rok od 90 dana (da - ne) Neznam je li to kod svakog posla al ovo je ludooo.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Nakon ta tri mjeseca koja ce ti placati neku mizeriju recice ti da im nisi po volji i odbaciti te. Na taj fazon rade sve privatne firme kod nas (one manje), pa.....
![]() |
#4 |
Pečurka
Datum registracije: Oct 2003
|
Pa to ti je normalna stvar. Normalno budeš plaćen i sve, samo dok ne prođe tih 90 dana ne dobiješ ugovor za stalno, već imaš taj ugovor koji ističe nakon tih 90 dana, pa ako si dobar ugovor se produžuje na neodređeno, a ako nisi doviđenja
![]() |
#5 |
motocross
Datum registracije: Sep 2003
|
zasto luudo...nakon 90 dana ces znat dal ce te primit ili ne edit:frend je medicinski tehnicar i mora godina dana stazirat đabe,sestar je odgajateljica i godinu je stazirala đabe...a u svakom slucaju bolje i 90 dana mizerije nego 90 dana nicega.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
to ce samo ludak prihvatiti.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ev1LMa5ter
Datum registracije: May 2006
|
Ja da sam u ZG odmah bi prihvatio taj posao, u KC trazim vec dva mjeseca posao vezan uz racunala-sat tv i nista, a na stari posao se ne vracam premda dobivam ugovor za stalno : bonker2
![]() |
#9 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
A sto se tice ugovora na odredjeno,nije problem,samo nek daju punu placu i thats it ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
motocross
Datum registracije: Sep 2003
|
meni se naprimjer produzuju ugovori na sljedec inacin,prvi mejsec na mjesec dana,pa sam sad na 2 dobio,pa cu kasnije na 3 mjeseca dobit,pa onda po 3.....ljudi vec 10 godina rade u mojoj firmi na ugovore od 3 mjeseca,a i otkad je ugovor na neodredeno sigurnost da neces dobit otkaz...ovaj posao ce prihvatit svatko ko ima imalo u glavi,ko zeli postedit starce i osamostalit se,pa kvragu,nije ni 2.5 k kn za bacit,kod mene rade ljudi u 3 smjene za manje pare,a stvarno se narade,a ti tu radis ono ka jvolis,i o cemu mislim 90% dana,kak nekaj slozit,kak ovo kak ono.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
nautic expert
Datum registracije: Feb 2005
|
da. svi poslodavci daju 6k kuna čim vide novog radnika, 50% avansno. ugovor na stalno, službeno vozilo gornje srednje klase, stan u prigradu i klizno radno vrijeme se podrazumjeva. ![]() nebitan je probni rok. ako je poslodavac zadovoljan, ponuditi će stalno zaposlenje u roku 15-30 dana. u ozbiljnoj firmi i ranije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
pa na ovakav nacin samo odbijaju potencijalne zaposlenike koji stizu iz daljih krajeva. ja i nisam daleko, ali nisam ni blizu. bas mi nije u interesi putovati 3 mjeseca za mizeriju ili cak nista. i onda me jos frknu... da sam u Zg mozda bi i prihvatio, ako nis bar bi skupio novo radno iskustvo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
tri mjeseca je sasvim OK probni rok. 6 mjeseci se meni čini kao standardni ovih dana pa do godinu dana tako da ovo nije loše. Uostalom poslodavac naravno da želi provjeriti znaš li posao i hoćeš li se snaći na poslu za koji te uzima. Dugo nisam čuo za forme Autronic tipa, koliko god čuli priče o njima, da će svaka tri mjeseca uzimati nove ljude da bi nešto ušićarili. Sad su svi više\manje svjesni što znači dobar čovjek na bilo kojoj poziciji. @Ivan : vjerovatno ni nemaju na umu hoće li se javiti netko iz zagreba, Dubrovnika ili Abu Dabija. Zabole ih ![]() Uostalom jeli bolje raditi za 2500kn kao serviser računala i skupljati iskustvo ili sjediti na guzici za 0 kuna i postati po forumu. Teško da će ijedan poslodavac kao CV ili referencu prihvatiti post count sa PCEa ![]()
![]() |
#16 |
AutoCad & Allplan expert
Datum registracije: Jan 2004
|
probni rok od 3 mjeseca je nest sasvim normalno. ja moram radit za mizeriju (ako opce uspijem nac posao) 3 god da bi mogao polagat drzavni ispit i imat neku odgovornost.... (ing građ)
![]() |
#18 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
3 mjeseca je standardni probni rok. Članak 31. (1) Prilikom sklapanja ugovora o radu može se ugovoriti probni rad. (2) Probni rad iz stavka 1. ovoga članka ne smije trajati duže od šest mjeseci. (3) Ako je ugovoren probni rad, otkazni rok je najmanje sedam dana.
![]() |
#19 |
bycod
|
lolcina oko cega se vi bunite nevjerujem ... inace u LINKS-u je probni rok 6 mjeseci tako da ova tri mjeseca su nista imho... i da ako znas raditi nemas se sta plasiti probnoga roka taman da je i godinu dana.
![]() |
#21 |
Premium
|
Promjenio sam dosta poslova, uglavnom zato sto su place danas jadne pa uvjek pokusavas nesto bolje. Ali nijedan probni rok mi nije trajao više od 10 minuta, sjednes za com, napravis sta imas ( u mom slucaju grafika :corel, photoshop ) i odma se vidi dali znas radit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Dark side Moderator
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Oko koliko se kreću plaće servisera i prodavača hardwarea ?
![]() |
#24 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ali mislim da bi trebalo pokusat javit se u Autronic. Nikad neznas mozda ti se posreci.... P.S. Nisam siguran tocno kako to ide,ali recimo u TDR-u ljudi znaju po 10-15 godina radit na odredjeno vrijeme. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
Ja sam to svakako prihvatio,mada zivim cca 200km od zg-a...a kao sto drugi kazu bolje nesto raditi i stjecati iskustvo,nauciti vise,nego comiti doma i pokusavati nekako zaraditi za zivot...neka mi daju 2000kn mj i ja cu raditi (samo da imam za stan -polapola sa bratom, i hranu) nista mi drugo ne treba,treba mi nesto da radim,jer dosada me polako ubija... |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
je da je veliki problem sto nemam staza,nigdje nisam radio,i puno puno ljudi ima prednost,tako da znam da necu uci niti u uzi dio izbora...a sto cu...nisam ja kriv sto mi nitko ne pruza priliku,i stalno sam na cekanju...i cekati cu ja do 4-5mj pa ako ne bude nista,biti cu im konkurencija svima njima... |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
ovo što si ti prolazio se zove kod mene razgovor za posao..moraš pokazati da znaš što se traži a onda tek ide probni rok ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
Probni rok je normalna stvar, zapošljavanje pomočnog osoblja ( a serviser je upravo to ) se nerijetko radi na određeno vrijeme. Dali će vas netko uzeti za stalno ili ne - je lutrija. Ove diječje ideje - ja želim 5 Kn plaču, auto, mob, lap, ugovor na neodređeno i to prije nego uopće zapoćnemo razgovor - to prolazi samo u zemlji Nugatina ![]() Ako si nezaposlen - i ovo je dobro, ako imaš posao, onda taktiziraj do milje volje, ali uvijek ima netko gladniji od tebe ![]() Osim toga - nije baš da govorimo o otvorenoj kirurgiji na mozgu. Traže servisera vulgaris, koji može sklopiti / rasklopiti comp, dignuti win + par progija i u najgorem slučaju pronači kvar kad mušterija uprska ( ma nisam ja ništa volt modo - to je samo 220V utičnica da MBO ima više struje, pisalo u Bauhaus weekley ). |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
![]() Sto se tice probnoga roka, u velikoj vecini firmi postoji, a u nekima je i duzi ili dosta manje placen u pocetku. Tako da - ovo je ok prilika za neoga tko nema posla, a busa se forumu kao IT znalac. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |