|
![]() |
#1 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
Kreiranje wlan i lan veze zajedno
Imam 2 kompa i trebam napravit dva zasebna mrežna mjesta.Prva je MSHOME i tu se spajaju svi kompovi na ruter.Dakle HTPC(preko Wlana(od ploče)),sestrin komp,komp od starog i NAS(wlan(gigaset)).E sad to sve radi tako fino i bajno.AL sad ja hoću umrežit preko žice HTPC i NAS i da naravno budu umreženi i ovak preko rutera(dakle Wlanom i LAN-om).I to odvojedno radi divno i bajno.Ali nikako neće zajedno.Stavio sam na svaki komp drugu IP adresu i to sve podesio manualno.Ili radi net(to je kad ide preko rutera) ili se oni vide preko LAN-a. Probao sam bridge connection i tak radi dok su upaljena oba kompa.Čim ugasim jedan komp ništ više ne radi kak treba.E sad sjećam se davno kad sam imao XP bez SP-a da se prije moglo napravit network places i da sam mogo imat i MSHOME i WORKGROUP i sad to više nemogu naći jer ima samo neka opcija za net?!?! ![]()
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Samo bih dodao da ono što zoveš NAS nije pravi NAS nego serverče koje će valjda uskoro imati pravi P3 u sebi. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|