Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 02.04.2007., 22:35   #1
Lihto
The Dark Side of Moon
Moj komp

Lihto's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Kreiranje wlan i lan veze zajedno

Imam 2 kompa i trebam napravit dva zasebna mrežna mjesta.Prva je MSHOME i tu se spajaju svi kompovi na ruter.Dakle HTPC(preko Wlana(od ploče)),sestrin komp,komp od starog i NAS(wlan(gigaset)).E sad to sve radi tako fino i bajno.AL sad ja hoću umrežit preko žice HTPC i NAS i da naravno budu umreženi i ovak preko rutera(dakle Wlanom i LAN-om).I to odvojedno radi divno i bajno.Ali nikako neće zajedno.Stavio sam na svaki komp drugu IP adresu i to sve podesio manualno.Ili radi net(to je kad ide preko rutera) ili se oni vide preko LAN-a. Probao sam bridge connection i tak radi dok su upaljena oba kompa.Čim ugasim jedan komp ništ više ne radi kak treba.E sad sjećam se davno kad sam imao XP bez SP-a da se prije moglo napravit network places i da sam mogo imat i MSHOME i WORKGROUP i sad to više nemogu naći jer ima samo neka opcija za net?!?! . Pa ak neko može objasnit kak da napravit dakle 2 mrežna mjesta da to može funkcionirat,znači da mogu na net preko wlana i da mogu ručno upravljat sa HTPC-om na NAS preko LAN-a.
Synology DS214Play(WD 2x4Tb RED)
Marantz SR5010B receiver+Jamo E680(5.0)+ Nvidia Shield TV Panasonic 42PV80
Lihto je offline   Reply With Quote
Staro 03.04.2007., 09:05   #2
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Samo bih dodao da ono što zoveš NAS nije pravi NAS nego serverče koje će valjda uskoro imati pravi P3 u sebi.
domy_os je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno