|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
TP-Link TL-WR642G wireless router i Canyon CN-WF511
Nabavio sam gore navedeni router i u njega sam ubo ethernet kabel od kablovskog modema (Webstar Scientific-Atlanta) u WAN port jer na net idem preko DCM-a. Gore mi žaruljice Link/Act i Speed što bi trebalo značiti da je spojen na taj kablovski modem, right ? Kako da na taj router bežično spojim comp koji se nalazi dvije sobe dalje i koji u sebi ima CN-WF511 PCI karticu koja je uredno instalirana ? Taj komp mi prepoznaje neke dvije mreže (nalazim se u zgradi) koje su vjerojatno od nekih susjeda ali ne i signal od tog TP-Linka. Dakle, kako njega prepoznati tj. na njega se spojiti ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Manje - više sav potreban info imaš u manualu kojeg si trebao dobiti uz router. Kako prepoznati svoj router?. Lipo, u manualu piše da je standardni SSID za taj router:TP-LINK. Prilikom konfiguriranja routera isto možeš promjeniti u neki drugi naziv i samim time ćeš ga lakše prepoznati. Dakle treba čitati. Jedine važne napomene u tvom slučaju, a nepišu tu: - IP tvog cable modema 192.168.100.1 (bar je ta po defaultu ako nije mijenjana) - obzirom na ovo gornje, treba promjeniti IP routera u 192.168.100.2 (istu adresu unosiš na kompovima za Gateway) - prilikom konfiguriranja routera ideš po proceduri za Dynamic IP - Konfiguriranje routera napravi tako da se žično (mreža) spojiš na njega i kad vidiš da net radi ok onda pređi na uspostavljanje i podešavanje bežične (WiFi) mreže. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
[QUOTE=Nikky;702511]Manje - više sav potreban info imaš u manualu kojeg si trebao dobiti uz router. - Da, skinio sam ga s neta ! Kako prepoznati svoj router?. Lipo, u manualu piše da je standardni SSID za taj router:TP-LINK. Prilikom konfiguriranja routera isto možeš promjeniti u neki drugi naziv i samim time ćeš ga lakše prepoznati. Dakle treba čitati. Jedine važne napomene u tvom slučaju, a nepišu tu: - IP tvog cable modema 192.168.100.1 (bar je ta po defaultu ako nije mijenjana) - obzirom na ovo gornje, treba promjeniti IP routera u 192.168.100.2 (istu adresu unosiš na kompovima za Gateway) - prilikom konfiguriranja routera ideš po proceduri za Dynamic IP - To piše u manualu ili ? - Konfiguriranje routera napravi tako da se žično (mreža) spojiš na njega i kad vidiš da net radi ok onda pređi na uspostavljanje i podešavanje bežične (WiFi) mreže. - Ok, hvala na informacijama, pokušati ću ovako ! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|