Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Aplikacije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.03.2007., 04:38   #1
El Zlikovski
Registered User

Datum registracije: Mar 2007
Cool Promijena putanje e-mailova u Outlooku...

Pozdrav ekipa!

Aj mi dajte malu pomoć... znam da nije neko ekspertsko pitanje, ali kaj sad...

Kako da u Office Outlooku 2003 promijenim putanju svih e-mailova???

Hvala!!!
El Zlikovski je offline   Reply With Quote
Staro 25.03.2007., 14:51   #2
Spirit
Premium
Moj komp

Spirit's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
..moze protupitanje?

sta zelis postic time, mozda ce ti netko znati i odgovoriti...
iskreno ovo pitanje meni zvuci kao jedno pomalo "debilno" pitanje novih pametnih profesora informatike u skoli..

sorry ak sam sta krivo napiso..
Spirit je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 25.03.2007., 16:56   #3
mat
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
a kaj ti nije jasno covjeka zanima kako promjeniti lokaciju na disku gdje outlook sprema primljene mailove. pitanje nije niti najmanje debilno. bilo bi zanimljivo cuti odgovor
mat je offline   Reply With Quote
Staro 25.03.2007., 17:04   #4
mat
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
najbolje sto sam ja nasao je tools => accounts => change => padajuci izbornik dolje i gumb "create new.." napravis gdje hoces i to je to. jedino nije obican folder vec ima svoju ekstenziju. mozda kad bi se promjenila u ".dir" ali sumnjam.
mat je offline   Reply With Quote
Staro 25.03.2007., 23:21   #5
El Zlikovski
Registered User

Citiraj:
Autor mat Pregled postova
najbolje sto sam ja nasao je tools => accounts => change => padajuci izbornik dolje i gumb "create new.." napravis gdje hoces i to je to. jedino nije obican folder vec ima svoju ekstenziju. mozda kad bi se promjenila u ".dir" ali sumnjam.
Hvala na trudu!

Nekima očito treba crtati, želim da mi mailovi budu spremljeni na D particiji tako da kad formatiram C, ne ostajem bez mailova...
Staro 26.03.2007., 08:29   #6
Foxman
localhost
Moj komp

Foxman's Avatar

Datum registracije: May 2006
Dakle što napraviti....

pretpostavka jest da sad imaš već postavljen mail i mailova u inboxu....

Pokreneš Outlook i onda odeš na: Tools => Options => Mail Setup => Data Files. Otvoriti će ti se jedan prozorci zvan "Outlook Data Files" i tu češ imati putanju do svog "Personal Foldera". Označiš isti te klikneš na "open Folder", Sad pogasi sve interakcije sa Outlookom odnosno Outlook (ne možeš kopirati ako je pst aktivan).

Dakle sad će ti otvoriti folder u kojem ima jedan ili više pst fajlova plus neki dat i tako to, kopiraj taj cijeli folder ako želiš backupirat sve fajlove (što preporučam) i stavi ih na D disk.
Nakon što si ih stavio na D (ili bilo koji drugi) ponovno pokreneš Outlook i opet koracima Tools => Options => Mail Setup => Data Files i lupiš ADD, naravno odabereš "Office Outlook Personal Folder Files (.pst)"i onda ga nađeš na disku gdje si ga maloprije savio i dodaš. Kad ga dodaš otvoriti će ti mali prozor sa putanjom enkripcijom i tako nekim podacima gdje možeš i unjeti password za pst ali ono bitno je da promjeniš ime personal folderu (čisto kako bi ga mogao raspoznati od onog prethodnog). Nakon što se to uradi potrebno je otići na Tools => Options => Mail Setup => E-mail Accounts => View or change existing e-mail accounts i onda u donjem lijevom uglu novo otvorenog prozora ima opcija "Deliver new e-mail to the following location:" gdje odabereš onaj drugo (ime koje mu je dodjeljeno u prošlom koraku) i finish.
Sad je potreban jedan restart Outlooka i stvar je riješena no sad imaš dva pst filea pa se riješiš onog nepotrebnog tako da odeš Tools => Options => Mail Setup => Data Files i sad tu makneš onaj stari (Filename= C:\Documents and...) i to je to ako imaš imaš postojeći acc...

Ako kreiraš novi acc onda je to jednostavnije: odeš u CP => Mail => Show Profiles => ADD => Add new e-mail account => što već koristiš..... Kad kreiraš profil onda ga iznacis i lupis properties pa e-mail accountsi tamo onda "new outlook data file" daš mu putanju gdje ga želiš napraviti i lupiš ok, podesiš parametre (promjeni mu ime!!). I sad opet kao i i prvom slucaju odaberes taj pst na opciji "Deliver new e-mail to the following location:" polupas ok, odes pod data files obrises onu defaultnu putanju i pokreneš outlook...

Na znam koristiš li no jedna jako dobra stvar je "Microsoft Office 2003 Save My Settings Wizard" gdje si napraviš restore point i ako se nešt zmrda ili mjenjaš komp ilije pao format, nakon toga samo odvrtiš restore i to je mila majka... ja više ni ne nam sve passworde od mailova sva sreća da imam restor pointove jer tko bi podešavao sve te parametre...

Nadam se da sam pomogao, odoh popit kavu sad.

p.s. znam da je sigurno puno pravopisnih greškaka ali neda mi se sad to sve čitati ponovno... sorry
Foxman je offline   Reply With Quote
Staro 29.03.2007., 22:16   #7
El Zlikovski
Registered User

Svaka čast Care!!!

Hvala!
Staro 30.03.2007., 21:06   #8
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Ili jednostavno instaliraš ovo http://www.microsoft.com/downloads/d...DisplayLang=en
- ekstenzija za backup i spremaš si backup gdje hoćeš na disku, bez obzira gdje se nalazi glavni data fajl.
No, Save My Settings Wizard je stvar prva liga, definitivno za preporuku.
tor je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno