|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
![]() Ovako, Uzmem novi komp i sve fino instaliram i sad dolazi na red i instaliranje raznih codeca. E sad ja nisam pametan koja je kombinacija najbolja. Inače stavim prvo GordianKnot 1.0, pa Xvid, pa DivX 5.1 Bundle, pa Indeo, ffdshow, AngelPotion, DivXG400, VobSub. I sve radi, normalno da radi. ALI, Mene zanima dali nesto stavljam bespotrebno (suvišno) i dali sam nešto izostavio a bitno je za gledanje na kompu. npr. Ako stavim GordianKnot dali je potrebno i ffdshow ili ako stavim ffdshow dali je potrebno i Xvid i VobSub. Dajte napišite što vi stavljate a da vam sve radi pa da usporedim Thanks |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
|
Što manje to bolje. Ja osobno Divx, Xvid, indeo po potrebi,ffdshow. Vobsub i DivXG400 ti ne trebaju. Oba su za titlove a ffdshow ti obavlja taj posao i više nego dovoljno dobro. Uostalom sad svaki player ima i više nego dobru podršku za titlove (MV2, BS, Micro DVD). Gknot codec pak (inače u verziji 1.5) ti NE TREBA ako ne radiš Divx (čije originale imaš na DVD, naravno). U njemu ti je saržano inače i Divx i Xvid i ff pa nema potrbe za zasebnom instalacijom istih. Ako samo gledaš Divix ne treba ti ništa osim dotičnog codeca. Previše codeca če ti tako sjebat comp da neče pomoč ništa osim reinstala ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
Inace, kod sebe imam: Divx 5.0.5. Pro, Xvid 24062003-1, AngelPotion, AC3 i ffdshow (al opet, enkodiram video, pa mi to i treba). pozdrav! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
#erase startup-config
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Stane
Datum registracije: Jul 2003
|
ma ljudi sta se toliko patite sa codecima ... ja instaliran mimo (build7) + bs i po potrebi ffdshow ! i sve radi , bas sve .! inace imam pozajmasnu kolekcciju filmova i tak da znam sta treba da radi
![]() |
#7 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
ja recimo samo gledam, niš ne ripam i dosta su mi ac3, oggds i ffd. i kod mene više nikada neće biti reinstala windowsa zbog codeca jer mi je prije kakvih 2 mjesec frend (thx Costa) donio svoj aviresetall.reg file koji resetira sve postavke svih divx i sličnih video i audio codeca na default. zakon, kaj ne?
![]() |
#8 | |
Moderator
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
![]() Nego za rprivrata, za gledanje ti treba ffdshow za video codece i AC3 audio, ogg i eventualno DivX3 jer sadrzi DivX audio codec koji se zna naci na nekim starijim filmovima. Ako namjeravas enkodirati onda moras svaki video codec, koji zelis koristiti, posebno instalirati, no svejedno stavis i ffdshow za potrebe gledanja ![]() Nimo i ostale codec packove zaboravi ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Administrator
|
Samo vi stavljajte nimo, mimo i ostala sranja, bude postova: joj kom mi neče prikazati sliku a imama SVE codece instalirane...Pa te onda pitam što češ stavljati. Costa taj reg file ti si radio ili skinuo negdje? Ak ti nije teško bio bih ti zahvalan na sheranju. Mogao bi zatrebati za neke situacije ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
Skinuo sam s doom9.org ![]() Nalazi se pod Support Utils. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
čuj costa, sad sam malo kopao po tom doom-u, ali nisam uspio u kratkom vremenu iznaći program koji bi mi jednostavno izbacio koji codec je sadržan u nekom file-u...pa ako znaš iz glave, bilo bi sjajno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Moderator
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Administrator
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Re Di Calamara
Datum registracije: May 2002
|
ja trenutno imam ffdshow i tsunami audio filtere to mi je i vise nego dovoljno jer sam zadnji fil kodirao prije 6 mj i siguran sam da kaj imas vise tih sranja instaliranih nij edobro
![]() |
#18 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|