|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2007
|
![]() Pozz svima ovo mi je prvi post pa budite nježni,dosta sam čitao i svašta sam našao ali ipak bi pitao,za moju konfiguraciju maticna msi pm8m-v(stara nedavno riknula dok sam stavljao još 512),P4 2,4HT,Ati 9500,2x512...od hlađenja sve serijsko jedino sam malo modificirao kučiše pa sprijedam imam 120mm vent i straga 80 tako da je propuh kroz komp,pa me zanima kako i koliko mogu clockati proc i graf(znam da je malo stara konfa i da vam se neda ali pliz) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Pozdrav i dobrodošao na forum nemožemo ti mi reći dokle idu komponente, za grafu koristi ATI tool, a proc iz BIOSa, namjestiš AGP lock(iliti 66MHz), postaviš memorijski djelitelj na najoptimalniji odnos s procom i dižeš FSB, po potrebi povisuješ napon u malim koracima, neznam sad kakve ti opcije ima ploča... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Registered User
|
grafićku sam već digao u 9700pro,neznam mogu li još šta po njoj raditi? Na staroj matičnoj sam lako u biosu dizao takt a na ovj nama ta opcija,kako da ga clockam? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
Nemam tu komb jer imam msi plocu,skinuo sam clock gen i digao sam na 2.6(neznam do kolko da idem) i grafu sam digao na 9700pro i još u ati toolu sve nabrijao tak da sam vrlo zadovoljan jedino neznam do koliko mogu dizati proc?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Uz dobru plocu,proc bi bez beda trebao ic na 3.0GHz (velika vecina ih ide) Mozda cak i sa stock voltazom. Inace povuce do 3.4GHz sa boljim hladenjem. Nevjerujem da ces tolko dostic jerbo imas plocu s via chipsetom. Mozda do 2.7, 2.8GHz http://www.msicomputer.com/product/p...p?model=PM8M-V Jos jedna stvar, provjeri jel imas AGP/PCI lock.
![]() |
#10 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
mislim da ploce sa VIA chipsetom nemaju PCI/AGP lock pa ce mu to biti najveci problem... barem je tako bilo kod socket A proceva, za s478 neznam, ali mislim da je isto tako... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Ako nema AGP/PCI lock onda možeš podizati FSB sve dok ti takt AGP-a ne prijeđe 75 MHz (granica do koje bi sve komponente trebale funkcionirati) ili dok se takt ne resetira jer takt AGP-a i PCI se ne može dizati u nedogled. Znači na nekih 266 MHz FSB-a takt AGP i PCI bi trebao biti oko 66/33 MHz. Naravno ako previše OC-aš, samo isključi komp i iščupaj kabel od napajanja te ga vrati nakon par sekundi i taktovi bi se trebali vratiti na tvorničke vrijednosti. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|