|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
(riješeno) Windows "hangs" kod shutdown-a...
Reinstalirao sam windowse 3. puta, nakon instalacije svih programa mi se neki puta komp ne zeli ugasiti... Odem na start / shut down / i kada pise please wait bla bla... Nestane kursor misa i komp se ne zeli ugasiti, samo stoji... Da li je netko imao slicnih problema? ![]() Imam sp2 i skoro sve fixeve sa windows update-a... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Da nije to mozda u control panel>power options >Advanced>When I press the power button on my computer,sta ti je tu postavljeno? Shut down bi trebalo biti postavljeno |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
meni se dogadalo, ali isto nikad nisam otkrio sto je u pitanju. najverojatnije je da neki proces se ne da zgasit pri gasenju. probaj sljedece: start->run->regedit->ctrl+f i upisi "waittokillservicetimeout" bez navodnika. dvoklik na to i pod value stavi "0" opet bez navodnika. sad stisni F3 (searchat ce dalje) i opet slijedecu stavku stavi "0". to ponavljaj dok ti ne javi "finished searching through the registry" (nekih 5 stavki ima). javi jel uspjelo.
![]() |
#4 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
imas u registriju tvikove da ubije sve prilikom izlazenja van mozda da to probas wait to kill app i time to end app [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]; and [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run] HungAppTimeout=4000 Delay before a hung application is allowed to terminate (each 1000 = 1 sec) WaitToKillAppTimeout=4000 Delay before windows finally starts to shutdown (each 1000 = 1 sec) ti mos samo ovaj wait to kill promjeniti pa reci dali se desavasta
![]() |
#5 | |
Avocado
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
znam kada sebi stavljam nove win jao sat vermena samo registry rijesavam ![]() blazeni image ![]() ![]()
![]() |
#7 |
Premium
|
Hvala ljudi budem javio sta sam napravio kada dodem doma jer sam sada na praxi ![]() Sto se tice ubijanja procesa... hmmm... trebao bi prvo saznati o kojem je procesu rijec, mozda bude pisalo u event vieweru... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Problem solved
Evo gledam u event vieweru i našao sam jedan dio problema: Event Type: Warning Event Source: Userenv Event Category: None Event ID: 1517 Date: 14.3.2007 Time: 20:12:10 User: NT AUTHORITY\SYSTEM Computer: MARKO-F0B6E11F8 Description: Windows saved user MARKO-xxxxxxxxx\Marko registry while an application or service was still using the registry during log off. The memory used by the user's registry has not been freed. The registry will be unloaded when it is no longer in use. This is often caused by services running as a user account, try configuring the services to run in either the LocalService or NetworkService account. For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp. Jos da pise do kojeg je registrija... Sada sam napravio ono sto mi je Destroyer napisao pa idem na restart.... EDIT: Evo napravio sam, bilo je tocno 3 stavke, od toga value prve dvije je bio podešen na 2000 a na zadnjoj na 0... Komp se sada gasi nakon klika turn off za svega 1.6-2.4 sekunde ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Avocado
|
i drugi put. ak ce bit problema, javi onda cemo drugo napravit.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Avocado
|
hm, ovo mi se cini da ne mogu win zatvorit mrezne veze na shutdown-u. probaj gasit komp vise puta bez upaljenog modema, odnosno skroz ga makni s kompa. ako ce se gasit kad nema modema, onda skini najnovije drivere za modem, i ponovo konfiguriraj connection na internet (prvo izbrisi stari).
![]() |
#13 |
Premium
|
Isprike sta nisam ranije mogao isprobati, jucer sam gasio komp dok je modem ugasen (radi se o KASDA modemu, na komp je povezan LAN-om) i nije se ugasio... Morao sam 4 sekunde tipku drzat ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Evo ljudi problem je bio vjerojatno u driveru od zvucne i samoj njoj, jucer ujutro je otisla u vjecna lovista prije cega mi nije htio bootat windowse sa njom, iscupam je van, instaliram OS ispocetka i sve ide ko' po loju... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|