|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2007
|
PC u podrumu...
Da li je moguce da mi komp radi normalno bez problema u podrumu... imam sat koji mi pokazuje vlaznost i temp zraka...u sobi u kojoj mi je sad komp mi pokazuje 50% vlaznost a u porumu u prostoriji gdje bih ga htjeo staviti mi pokazuje 60% vlaznosti...hoce li biti problema ak ga tamo stavim?? Hvala!!!: goood : |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Ne buš imal problema.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]() |
#6 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
razlike u temperaturi nisu toliko velike da bi se voda kondenzirala. inace po meni idealno mjesto za server je podrum ![]()
![]() |
#7 |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
ja na ljeto sigurno idem u podrum...nikad vode,sve u pločicama...možda si i sobu preselim... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
heh ma slobodno ga stavi u podrum meni komp radi od ljeta tam 6-7.mj 0-24 u sobi nikakvi posebni uvjeti možda bio ugašen 2 dana(48h) do sada... i nikakih problema, ni prek ljeta kad su bile vrućine... |
![]() |
![]() |
#9 |
Émile Flournoy
Datum registracije: Oct 2003
|
Meni je jedna Mikrotik konfa koja je radila na tavanu riknula. Kadasam otvorio kuciste komponente su bile vlažne, a tavan suh. Možda samo ja imam takav problem jer je vlaga na tavanu dosta veca od one u podrumu. Pogotovo ako je podrum dobro izoliran. Pretpostavljam da u podrum ide neki nas ili mrežni server jer bii bilo nezgodno provlačiti gutu kabela u stan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
Podrum jedino što ima nižu ambijentalnu temperaturu, a onda će i temperature ostalih stvari biti niže. Teško da će se kondenzacija stvarati, jer razlika će u temperaturama biti u pravilu ista kao i kad ti je komp u sobi. Mislim da stvarno problema ne bi trebalo biti. @ Doom Kod mene je na tavanu, pogotovo na ljeto ubitačno. Izolacija i provjetrenost je koma. To jesu ipak ekstremniji uvjeti, ali mislim da sve može raditi komotno do jako visokih i jako niskih postotaka vlage. Stvarno nemam pojma zakaj je tebi kaput napravil komp ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Universal TooL
Datum registracije: Sep 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Guest
|
daj sad |
![]() |
![]() |
#13 |
Universal TooL
Datum registracije: Sep 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Émile Flournoy
|
Ma ionako je bilo staro smeche pa mi ga nije žao. Od nedavno je drugi komp gore na kojemu vrtim Mikrotik i radi vec dugo vremena bez problema. Možda se prošli komp napio kiše koja se slila niz kabel od antene, a sada je zaliven sa pur masom pa je sve ok. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
U veci raspon je donekle dozvoljen, no onda ocekuj povecanu statiku (kod manje vlaznosti, <30%) i potencijalno kondenziranje (kod vece, >80%).
![]() |
![]() |
#16 | |
Guest
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
![]() treba ih mozda dva puta godisnje zamjeniti ako i kada primjetis da su nabubrile ali to je sve. osim grafickih osjetljiva tocka je i memorija koja vecinom ne krepa ali se vlaga nakupi na njoj pa baca errore, MT to toliko i ne primjeti jer je zauzece ram-a obicno manje od onoga sto natrpamo na njega pa nije velika sansa da ce naletiti na prostor koji je corrupted ali neki tavanski server moze pojesti poprilicnu kilazu zivaca prije nego shvatis da treba malo obrisati komponente ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
relaksirani lemur...
|
Podržavam s56k. Mada mislim da se vlaga nebi trebala iskondenzirati, ovo s vrećicama je ok fora, za prevenciju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Registered User
|
to planiram prebacit na početku ljeta kad malo temperature porastu...sada je jos hladno za podrum jer nemam ni grijanje niti ista u njemu.... jel pomaze to sto na kompu imam 4 ventilatora...napijed i iza 12 cm i sa strane imam 2 od 6-7 cm.....a mislim da se i preko ljeta vlaznost u podrumu smanji... sada mi je u podrumu vlaznost veca za 10-15% od one u mojoj sobi gdje se nalazi sada komp....i ja sam mislio da mi nece svarati probleme ali za svaki slucaj pitam... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
relaksirani lemur...
|
ventilatori baš kod vlage i ne pomažu, ali nećeš imati problema s time po ljeti sigurno, a po zimi vjerojatno isto tako. samo bi mogao biti problem ako ti je u podrumu po zimi temperatura jako niska. al mislim ako se jako spusti. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Émile Flournoy
|
Citiraj:
Sjecam se da je u Bugu ili Vidiju bio test vodonepropusnih kućišta za fotoaparate. Ubacivali su te iste vrećice i mislim da se zove silca gel da spase aparat ako vlaga kojim slučajem uđe u kućište. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Registered User
|
Citiraj:
hvala svima!!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Ako je u pitanju suhi podrum daleko od izvora vlage i pare (kuhinja, kotlovnica) onda nema nikakvog razloga da kompu nebude tamo dobro, jedino pazi da ti kakav kukac ne uleti u komp... ![]()
![]() |
#24 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Ajde ovako odokativno od koje do koje temperature i %-tka vlaznosti treba da bude prostorija u kojoj je komp. Spremam nesto za skolu pa me zanimaju tako neki podaci.
![]() |
#25 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
![]() e sad, zbog toga sto svaka komponenta ima razlicito tesko je reci neku idealnu ali recimo vlaznost 30-50% i temperaturu zraka 20-25°C. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|