|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Jan 2007
|
Sharkoon vent.
sto mislite o ova dva venta za kuciste: imam jedan od 92mm i mogu rec da sam zadovoljan.. sta vi mislite?? http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=050.908.096 i http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=050.908.115 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Ovaj od 140mm je odlican vent, ja imam najslabiji model i vrlo vrlo je tih a puse odlicno. Problem su dakako "nestandardne" dimenzije pa ga nece bit moguce strpat bas svuda, ali idealan je za hladjenje 4 diska unutar 4 5.25" incna bay-a ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
|
milsio sam ga stavit na ''krovu'' kucista...pa sada neznam da ga stavim da puse unutra ili da vuce van topli zrak... imao bi naprjed 1*120mm 2*80mm a sa traga 2*80mm a to na gornju str. od 140mm sta kazes?? http://forum.links.hr/viewtopic.php?t=10693 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Ako ce ici na krov onda definitivno treba ispuhivati, jer sav topli zrak inace po zakonima fizike ide prema gore. A sta ce ti toliko ventilatora, koje komponente imas u kucistu da ti treba toliko ventilatora? Ili jednostavno volis buku?
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
|
pa mislim da buka nije odredena od koliko venta imam nego od koliko su oni tihi/bucni ako imam samo jedan vent koj je na 30db onda on sa svojim sumom pokriva ostale....ako ti treba detaljno imas na onaj link koj sam sada postao imam C2D E6300, 2gb ballistix, 7950GT, asus commando itd itd |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
je gladan!
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
Hm. Da provjerim jesam li dobro shvatio... dakle 22db je duplo glasnije od 19db? (ako se radi o ljudskom uhu) |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Dec 2003
|
Upravo tako. Povecanje buke od 3dB je ljudskom uhu duplo glasnije. Tako sam procitao. Mozda sam u krivu. Neka me netko informiraniji ispravi ako je tako.
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
mjesas db i dba ![]() znaci iako je 22db duplo glasnije od 19db tvoj prosli navod je bio pogresan i buka se poveca za 3dbA.. a 22dba nije duplo glasnije od 19dba ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Dec 2003
|
Do mene je. Znaci nije duplo glasnije, nego svaki sljedeci vent ce povecati buku za 3dB. Evo na linku malo vise: http://www.phys.unsw.edu.au/jw/dB.html Cak se moze i poslusati razlika na svaka 3dB glasnoce.
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
cpu e4300/sonictower+nexus120; mbo gigabyte p35-ds3-l; ram kingmax1024/667x2; vga hd3850; psu corsair hx 520w; dvd benq 1655; hdd wd1200jd&samsung hd321kj&ST3160021A; ZM-MFC1; lg22ws; btc6300; mx 518 i sve u chiefu s nekoliko nexusa |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Stvar je u tom što dB nije linerana mjerna jedinica! 1B (bel) je dekadski logaritam omjera dvaju istovrsnih veličina, a 1dB je deset puta manja jedinica od 1B |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|