|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Prelazak na C2D
Pozdrav, dosad sam uvijek imao AMD konfu, a i nisam baš upućen u Intel kombinacije. Definitivno bi proc bio E4300 (hladio bi ga ST sa ventom u sredini), cilj je maksimalni oc, uz što veću uštedu ![]() Matična: ASUS P5B-E, LGA775, Intel P965 (Broadwater) 1100kn Gigabyte 965P-DS3 810 kn Koliko vidim i jedna i druga matična podržavaju otprilike iste stvari (najbitnije Quad procesore), s tim ukoliko bi išao na Asus najvjerovatnije bi morao kupovati jeftiniju memoriju. Oba dvije matične imaju 4-pinski 12v kontektor koliko sam primjetio tako da bi mogao iskorititi staro napajanje Chieftec Enchance 460W (14+15A na +12 rail-u). Da li je to napajanje dovoljno? Memorija: 2x1GB DDR2 1GB PC6400 (800MHz), Kingmax - 2x550 - 1100 kn http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?sifra...02063320980514 DDR2 1GB PC5300 (667MHz) Kingmax - 2x490 - 980kn Koliko mogu uopće "očekivati" od ovog skupljeg RAM-a? Ostatak konfe je Gainward 7900GS golden sample 630/1600, TerraTec Space 7.1, wireless kartica, WD raptor 36GB, Seagate 160GB Potvrde, sugestije i kritike uvijek dobrodošle, ali samo konstruktivne Hvala --------------------------------------------------------------- Možda je ovo i za overclocking forum, pa ako je molim admine da prebace. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Hmm IMO ne isplativo, zašto? Sa obzirom da imaš dosta jak SC proc ne vidim razliku još neko vrijeme da mjenjaš tu konfu za c2d. Uložit ćeš puno love a rezultat neće biti baš nebo i zemlja. Neću se raspisivati jer mislim da će se još ljudi složit samnom ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Pa iskreno mislio sam se riješiti svojih komponenti dok još mogu dobiti neku lovu, malo nadoplate i imam C2D. Možda bi se isplatilo još malo pričekati pa vidjeti nakon ljeta kakvo će stanje biti ali je upitno koliko ću novaca dobiti za sadašnje dijelove. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Komp je prvenstveno za multimediju (igre, video itd.) nikakva konfa za posao, tako da ako pogledamo s te strane definitivno neisplativa stvar. Ne mogu reći niti da radim neki teški multitasking, nego mi je palo na pamet dok još uvijek nije neka ogromna nadoplata |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
Ha čuj, to ćeš morati sam odlučiti. Stavi brojeve na papir i izračunaj. Koliko bi otprilike trebao nadoplatiti za C2D konfu u tom slučaju? Jasno mi je da te svrbi C2D, kad ih hrpa ljudi danas ima i očito je kako su to izvrsni procesori, u svakom pogledu, no IMHO bolje se strpiti još recimo godinu, ili barem do jeseni, kad će C2D cijene biti osjetno niže (evo, već je prvo sniženje 22.04.2007. - kod nekih C2D modela i do 30%), a i pojavit će se novi procesori, pa novi chipset, DDR3 itd. Kako vrijeme prolazi samo ćeš moći ubosti bolju stvar, ne lošiju. Ako ovo što trenutno imaš funkcionira na zadovoljavajućem nivou - zašto mijenjati. No, kažem - stavi na papir, pa vidi. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|