Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > NVIDIA
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.11.2003., 02:36   #1
Veky
...
Moj komp

Veky's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
novi patch za 3dmark03.... i nvidia izgleda opet vara

Evo izasao je build 340 za 3dmark03:

http://www.futuremark.com

Citiraj:
Now that the new patch is live Tero Sarkkinen, Executive Vice President of Sales and Marketing at Futuremark Corporation, expressed that "the new version is published to make sure that our customers can get an objective 3DMark03 performance comparison with the latest hardware and drivers. Our customers will be able to perform apples-to-apples performance comparisons between the various IHVs' graphics cards."
Nordichhardware has now tested build 330 against build 340 with an ATI Radeon 9800 Pro (Catalyst 3.9) and Nvidia GeForce FX 5950 (ForceWare 52.16). The results are quite interesting as the Nvidia drivers loose 13% in overall score and at various tests throughout the comparison deliver they produce lower results. Wonder how that driver got approved then...

tu je test http://www.nordichardware.se/artikla.../3DMark03_340/

clanak je na svedskom ali su rezultati jasni... cccc nvidia
Staro 12.11.2003., 12:45   #2
ozren
PC Ekspert

ozren's Avatar

Datum registracije: Sep 2000
Ovaj put po svemu sudeci nije kriva NVIDIA vec glupi Futuremark koji je po svemu sudeci, iz samo njima poznatih razloga, odlucio dizejblat GPU kompajler. Bar tako kazu nasi izvori.

Drugim rijecima sada CPU radi kompajliranje sto nema logike, i moze se protumaciti iskljucivo kao anti-NVIDIA potez. Jer NVIDIJINA arhitektura se oslanja na GPU kompajler za procesiranje mikrokoda...

Kada se uzme u obzir kako je jadan cijeli bench (Game 1 je sramota, stencil algoritam za Game 2 i 3 je beskrajno los, cijeli bench koristi 2 (dva) DX9 shadera meni se cini da je Futuremark odlucio dignut sto vise frke tek tolko da se nekaj pise. Zasto? Zato kaj sve vise igara imaju full benchmarking opcije i zato kaj su jos tu stvari poput FRAPS-a. Dakle, love za Futuremark ce biti sve manje!

Ukoliko su stvarno dizejblali GPU kompajler, onda se za Futuremark ne moze reci nista drugo nego da su JADNICI. Naravno, fanATIci ce ziher praviti ludi oko toga i ziher kamenjem po NVIDIJI... i kod mene postati fanJADNICI.

NVIDIA je puno toga zasrala, ali ovo cini se nije!
Oglas

Oglas
Staro 12.11.2003., 12:50   #3
Veky
...
Moj komp

Veky's Avatar

A cuj, sluzbena presica kaze ovako:

Technical Details Associated with the New Patch:
  • Patch changes the program's build number to 340
  • Maximum point sprite size is now limited to 256x256 instead of the maximum supported by the hardware
  • Incorporates new version of the Entech library (used to detect the clock frequency of the graphics chip core and memory);
  • Provides more detailed and accurate system information and improved detection of hyperthreaded CPUs

Mozes malo objasnit taj GPU kompajler, ne vidim da se to spominje u release notes.

Mislim i vrapci vec znaju da je 3dmark03 sinteticki benchmark koji nema veze sa stvarnim svijetom, pa se ne bi trebali zabrinjavat.
Veky je offline   Reply With Quote
Staro 12.11.2003., 16:15   #4
pinsla
Caught Somewhere In Time

pinsla's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Uzbuđivanje oko bilo kakvog 3d marka pa ni ovog 03 je potpuno bez veze. Vrijeme benchanja sa markovima je zauvijek prošlo i nijedan više ozbiljan test grafičke se više ne radi sa markovima. To je prošlo vrijeme.
Tak da i ovaj futuremarkov patch nema apsolutno neku stvarnu težinu.
Sranja sa nvidijinim drajverima i novim markom su poznata otpočetka pa su se malo kao svađali pa mirili pa je sad nvidija opet u futuremarkovom programu.
Tak da baš ne vjerujem u neku teoriju zavjera pa naštelavanja ovog ili onog protiv nvidije.
Sve u svemu treba zaboravit markove i uživat u grafi bilo od atija ili nvidije
pinsla je offline   Reply With Quote
Staro 12.11.2003., 16:17   #5
pinsla
Caught Somewhere In Time

pinsla's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Originally posted by ozren
Ovaj put po svemu sudeci nije kriva NVIDIA vec glupi Futuremark koji je po svemu sudeci, iz samo njima poznatih razloga, odlucio dizejblat GPU kompajler. Bar tako kazu nasi izvori.

Drugim rijecima sada CPU radi kompajliranje sto nema logike, i moze se protumaciti iskljucivo kao anti-NVIDIA potez. Jer NVIDIJINA arhitektura se oslanja na GPU kompajler za procesiranje mikrokoda...

Kada se uzme u obzir kako je jadan cijeli bench (Game 1 je sramota, stencil algoritam za Game 2 i 3 je beskrajno los, cijeli bench koristi 2 (dva) DX9 shadera meni se cini da je Futuremark odlucio dignut sto vise frke tek tolko da se nekaj pise. Zasto? Zato kaj sve vise igara imaju full benchmarking opcije i zato kaj su jos tu stvari poput FRAPS-a. Dakle, love za Futuremark ce biti sve manje!

Ukoliko su stvarno dizejblali GPU kompajler, onda se za Futuremark ne moze reci nista drugo nego da su JADNICI. Naravno, fanATIci ce ziher praviti ludi oko toga i ziher kamenjem po NVIDIJI... i kod mene postati fanJADNICI.

NVIDIA je puno toga zasrala, ali ovo cini se nije!

pa zar se ati ne oslanja na gpu kompajler?
pinsla je offline   Reply With Quote
Staro 12.11.2003., 17:17   #6
ozren
PC Ekspert

ozren's Avatar

Datum registracije: Sep 2000
Citiraj:
Originally posted by pinsla
pa zar se ati ne oslanja na gpu kompajler?
stvar je u tome sto ATi procesira instrukcije kak dodju, dok NVIDIA instrukcije pretvara u mikrokod koji onda alogirtam/kompajler pika kak misli di treba...

treba napomenuti da bi ATi na isti nacin mogao napraviti stvar u driverima, ali za to nema potrebe - znamo koja je trenutno najbrza kartica na svijetu.
Staro 21.11.2003., 23:34   #7
Isus
Headbangig Grunf!
Moj komp

Isus's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
Da vidio sam da s novim patchem nVidijine kartice gube u nekim testovima i do 30% u odnosu na verziju prije patcha.
Kako god i kaj bilo da bilo, nVidija si je barem kod mene poprilično uprskala ugled s glupostima koje su izvodili.
Nek mi netko objasni koji je smisao da CPU izvodi grafiku???
Grunf je moj idol!
Moji Grunf type modovi
NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster!
Alfisti site, Alfisti forum
Isus je offline   Reply With Quote
Staro 22.11.2003., 00:22   #8
Veky
...
Moj komp

Veky's Avatar

Izasli su novi beta forceware driveri, koji vidi cuda, opet vracaju one rezultate od prije. Bas me zanima hoce li uskoro biti 3dmark 03 patch 350.

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na