|
![]() |
#1 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
AMD napušta “performance rating”
Baš me zanima što će smisliti. Ove nove oznake Intela i AMD po meni su dosta zbunjujuće i teško će prosječan korisnik shvatiti koji procesor je brži.
![]() |
#2 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
to stoji kaj si rekao. prosječnom korisniku ne preostaje ništa drugo nego da se rega na ovaj forum i pita šta i kako. ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Po meni je to debilno. Trebali bi se i jedni i drugi dogovorit i standardizirat to. Nemam bas ideju kako to napravit buduci da jedan tvrdi da je bolji od drugog itd. Ja bi to ovako XYZW, gdje je X=broj jezgri Y=frekvencija, Z=temperatura prije throtlinga, W=nekakva snaga, nije sad vazna cega. Znaci sad naprimjer evo da damo za e6300: X=2, Y=1866, Z=70 (bubnuo jer nemam pojma kolko je), W=5 (necega nije vazno cega) .... Znaci dobijemo: 2 1866 70 5 i sad naprimjer to isto za 3700+ san diego (bubam zadnje dvije opet) : 1 2200 65 3 Mislim da bi to bilo vise manje ok. Naravno nekako jednostavnije, ali u tom stilu. Jer ovo ne da je nehumano nego je usto i debilno. Neko ko ne visi cijele dane na netu i gleda to NEMA šanse da zna sve. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
pa kolko ih zna i sad; A64 3800+ i A64 X2 3800+ im je isto, sempron 3000+ i athlon64 3000+ im je isto, pentium D 820 je bolji od c2d-a jer D ima 2.8GHz, a c2d e6300 "samo" 1.8GHz nemože se to tako izvest da bude standardizirano, jer nisu iste arhitekture, provrte se testovi, tko zna zna, tko ne zna , neće ni naučit i neće se bavit s time |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
Ja sam ljude oko sebe koliko toliko naucio, i ako nista preusmjerio na sebe prije kupnje sto se tice savjetovanja da ih trgovac ne povede na krivu bandu.
![]() |
![]() |
#7 | |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
da ne pricamo kolko sam puta bio napada jer zamjenjujem 400w napajanje MS sa ''samo'' 350w chiefteca tak da nije problem samo u procevima... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
http://img184.imageshack.us/img184/7378/dsc00223bx1.jpg ~450kb
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Ma joj bas jucer kupovao dvd-e u Autronicu i cujem lika na pultu kako slaze konfiguraciju : ASRock 775i65G, 2GB rama....uglavnom kao bolje uzet gigu rama vise nego AGP graficku ( agp ide na ovu plocu ). To sam nacuo, nisam cuo sve sta su uzimali ali ne vjerujem da frajer koji je ovo kupovao imao pojma koji procesor mu uvaljuju. Ziher neki dual core koji ide 6GHz : lol2 : . Uglavnom cim skuze tako nekog ko se ne kuzi odmah se rijesavaju sranja.: bonker2
![]() |
#10 |
Premium
|
pa je, zato im odmah moraš pokazat da nešto znaš, npr. najbolje je kad ih pitaš neko pitanje na koje ni sami ne znaju odgovor pa pokušavaju biti profesionalni i onake te poluzbunjeno gledaju, a ti si još i mlađi od njih kojih 5 godina |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
no da idiota ima koji su napuhani bahati itd necemo sad o tome(u detalje) ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Space Cadet
Datum registracije: Feb 2005
|
mislim da nema nista lose u tome da trgovci zaradjuju na ljudima koji se ne kuze u kompove, nije im nitko kriv, a i visa zarada prodavacima =jeftinije komponente, pogledajte US trziste za prmjer... (L)uzer power !
![]() |
#13 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
ajde konacno ode taj pr tamo di i treba u smece ![]()
![]() |
#16 |
Pink Floyd fan
|
![]() |
#17 |
Power Abuser
Datum registracije: Nov 2006
|
aha prvo moram proć proces socijalizacije na ovom forumu da bi vi mogli kužit i smijat se mojim šalama, jel to? ![]() pa dajte ljudi ohladite, ja sam zakleti ati-evac pa priznam geforceu da razvaljuje, i da je ati u banani odgađanjem čipa r600, isto tako priznam da je athlon razvalio pentium4, i što sad, trebo bi žile rezat kad mi neko to veli? najmanje želim biti subjektivan, nego je svakom iole upućenom jasno da je trenutno stanje da su intelovi procesori bolji, i kada amd izda bolju seriju ja ću to priznat....o bože.... što se teme tiče....a neće se niš puno promjenit...oni koji su znali što je najbolje ti će i ubuduće znat....oni koji nisu...niti neće, osim ako se ne konzultiraju |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
Anyway, AMD se stalno povodi za Intelom. Intel počne sa nabijanjem megahertza, AMD izmisli PR. Intel počne sa brojčanim oznakama, sad AMD otkantava PR. Pomalo loše za image kompanije, IMHO. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
teta Mraz
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
sada kada dođu ove nove oznake više neće znati što da misle jer će ih to totalno zbunit, i ja mislim da je to dobro jer će se ljudi barem raspitat o tome što kupuju prije no kupe komp sa najviše Ghz u kvartu ![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Mislim da zaboravljate da kupac koji nema pojma o procesorima kupuje prvenstveno gledajući cijenu. Sad dolazimo do scenarija u kojem trgovci drže staru generaciju koju nemogu prodati po istoj ili višoj cijeni nego što je to slučaj kod aktualne generacije, pa uvaljuju ljudima svašta. Nije uopće čudno što sad ako bi htio neki "budget" PC u ducanu ti stave s754 platformu i agp grafičku - uvaljuju zalihe.
![]() |
#21 |
Premium
|
opet kažem, neće nikakvo označavanje procesora pomoći Stevi iz Donje Motičine da shvati koji je bolji procesor; jedan poznanik mi se hvali kako je kupio novi komp... i dolazi on do HDD-a i kaže da mu je ovaj komp 5 puta brži od starog jer novi ima 250 onih GB, a stari samo 40 tih GB, što je najgore niti ne zna da je riječ o kapacitetu diska, niti nezna da nije popunio ni 20GB ista stvar je s grafama: koju grafičku imaš? - 256 megabajta |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
btw kad smo već kod toga, creativeov autoupdate kaže da imam Intel Pentium III (2.4GHz) ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
|
A ovo: Koji ti komp imaš? ja imam samsung (monitor)... ili u vrijeme kada je xp izašao ja sam još neko vrijeme ostao na 98-ici pa kad sam pokušavao ljudima objasnit da to što oni imaju xp neznači da je komp brži...ali ne...ja imam win Xp moj je bolji!!!...a uvalili mu 256 rama jedva gura xp guši se.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Guest
|
Joj, sad pljujete po tom PRu koji je bio odlična stvar i odličan potez AMD-a. Zasto? Zato jer je Intelovu netburst govno tehnologiju (ajde nek se jos nadje netko tko ce mi tvrditi da je to bila dobra tehnologija, barem cu znati tko nema nikakvog kredibiliteta) odgovorilo na taj nacin da su otprilike specificirali koliko su njihovi procesori "brzi" s obzirom na Intelovu "brzinu". Sad je doslo do ovog zbog jednostavnog razloga jer je intel izdao proceve s novom arhitekturom za koju sada stvarno ne vrijede vise ta pravila igre. Logican potez, bez uvodjenja jos vece zbrke u ovakvo trziste s toliko platformi koje je u tranziciji je da se odreknu tog PRa. I dajte prestanite taj PR pisati sami mi se u glavi vrti "Public Relations" ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Administrator
|
Pa koliko vidim ovdje nitko nije napisao da je Intelova NB arhitektura bila OK. Pumpanje takta bez obzira na performanse je završilo tako kako je - nigdje. Još kada se sjetimo Intelovih velikih obećanja o taktovima od koliko ono (10GHz ako se ne varam) s NB arhitekturom - ni to nisu ni blizu uspjeli. Tak da je to svima jasno, bar mislim. I normalno da AMD sada napuša PR rating jer više nema smisla. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Pink Floyd fan
|
Pročitajte početni post. Malo smo skrenuli sa teme. Dobar prijedlog (ali utopijski) je da se dogovore i unificiraju način označavanja. Ovako nam jedino ostaje čitanje reviewa, jer će proizvođači smišljati zbunjujuće oznake koje idu njima na ruku.
![]() |
#30 |
Pink Floyd fan
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|