|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2007
|
![]() Bok svima! Vidim da dijelite dobre savjete pa da čujem par mišljenja... Da li se komponente međusobno slažu te ima li boljih i jeftinijih opcija? CPU Intel Core 2 Duo E6300 BOX 1.86 GHz (Ve-mil)…………1439kn Cooler Zalman 7700-AlCu (Autronic)……………………………......249kn MBO Gigabyte 965P-DS3 (Ve-mil)……………………………….......832kn RAM 2x1 GB DDR2 800 MHz Kingmax (Ve-mil)…………….....1087kn VGA Sapphire Radeon X1950Pro LR (HGspot)………………....1317kn HDD Hitachi 320 GB sATAII 16 MB cache (HGspot)…………..661kn DVD Pioneer DVR-112DBK (HGspot)…………………………….......273kn Kućište Thermaltake Matrix mid tower, crno (Ve-mil)………..414kn Napajanje Chieftec 450 W (Ve-mil)……………………………….....380kn UKUPNO: 6.652kn Cijena ne bi smjela prelaziti ovu cifru, ali ako uračunamo da će neke komponente pojeftiniti neka limit bude 7.000 kn ![]() P.S. Procu mislim kloknut kada pokaže znakove starosti ![]() Ne kužim neke stvari što se tiče memorije pa mi recite hoće li po defaultu raditi na 800 MHz ili...? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
sve ok, samo za proc uzmi e4300 umjesto e6300, vise ces ga moci overclockati s doticnom memorijom i umjesto ovog zalmana uzmi AC Freezer 7 PRO, ispod 200kn su, a bolji su hladnjaci jedino ako ne kupujes odma pa kad izadu e6320 i e6420 da o njima razmislis zbog vise cache memorije, inace je e4300 bolji izbor od e6300
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
The All Seeing Eye
|
Ima boljih! Procesor: E4300, definitivno bolji od E6300! Evo ti jedan link gdje se uspoređuje se Extreme X6800: http://www.xbitlabs.com/articles/cpu...o-e4300_5.html Cooler: Zalman prodaje zjake a ne coolere, uzmi si ArcticCooling Freezer 7 PRO (180kuna) ili CoolerMaster HyperTX (200kuna) u LINKSU! Oba dva coolera su DALEKO bolja od bilo kojeg zalmana! Grafička: Moja preporuka je da uzmeš Gigabyte verziju zbog ugrađenog zalmana VF700AlCu koji sam po sebi dođe oko 200 kuna i među najboljim je hladnjacima za grafičku! Ostalo je super! EDIT: Antrax, ovo je već 2:0 za tebe i to opet s minutom razlike ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
A sad Zalman ne prodaje zjake ![]() Ma dobar je meni Gigabyte, ali je skuplji od Sapphirea. Druga stvar je da osim tišine ne dobivam ništa sa Gigabyteicom jer X1950Pro baš i nije clockabilan (koliko čitam). Zatim, Sapphire ima 5/10 MHz veće taktove... Jedina stvar zbog koje bi uzeo Gigabyte je da se slaže s pločom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
The All Seeing Eye
|
Zalman je pre skup kod hlađenja procesora za ono što nudi! Za grafičke kartice je odličan! Preporučio sam ti Gigabyte sa Zalmanom jer OC-ao ti ili ne, grafička bu ti bila hladnija, a time i efikasnija pri dužem igranju (pretpostavljam da si gamer kao i pol populacije na zemlji ![]() Još bum ti rekao da obratiš pažnju na Gigabyte 7900GS ukoliko nisi ATI fan boy! Ipak je bolja u puno više testova (igri i benchmarka) od x1950PRO, a još ako buš je OC-ao (što je vrlo vrlo lagano kod te grafičke, od prve sam je potegnuo sa 520/1440 na 600/1550 bez ikakvih problema) je definitivno barem za 1/4 ak ne i za 1/3 jača od x1950PRO! Što se tiće Kingmaxa i DS3 ploče, tu nema nikakvih problema! Čak ako ne misliš OC-ati komp, onda ti je dosta i 667MHz memorija! Ako uzmeš E4300, memorija bu ti tak i onak radila na 400MHZ (po defaultu), a ak uzmeš E6300 memorija bu ti radila na 533MHz (po defaultu)! Baš iz tog razloga je bolji E4300 jer ti ne treba skuplja i "brža" (nije ništ brža ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Registered User
|
Citiraj:
Nisam fan boy (iako imam 9000Pro) ali bi uzeo X1950Pro zato jer je i nešto novija. Što se tiče Gigabytea, gdje se još može kupiti osim u Ve-milu? Trenutno nemaju X1950Pro ![]() A kako da se iskoristi puni potencijal na 800MHz? Znam da je bilo govora o tome, ali ne kužim sve te množitelje i sabirnice... Može link ili kratko objašnjenje ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
The All Seeing Eye
|
Memoriju iskoristiš tako da... Odeš u BIOS, tamo imaš postvake FSB-a koji je kod E4300 default 200MHz i ispod toga imaš množitelj memorije koji je po defaultu na 2. Taj množitelj moraš dignuti na 4 (nisam 100% ziher da ide tako visoko)! Tada ti je FSB 200MHz puta množitelj 4 tj. memorija je na 800MHz-a, ali kao što sam rekao to je bezveze i ako ne OC-aš nemaš potrebe za memorijom iznad 533MHz-a ali je dobro uzeti memoriju od 667MHz-a ako se slučajno predomisliš. Npr. Kingmax od 667MHz najnormalnije radi na frekvenciji od 800MHz-a, neki čak tvrde da ide i debelo iznad toga! Za grafičku nisam siguran gdje još ima! Odi na www.nabava.net (mislim da je točan url, ako nije upiši u google) i potraži kaj te zanima! PS: Od 10 testova, samo u 2 ili 3 testa je jača x1950PRO od 7900GS na default postavkama! Evo ti link nekih testova od domačih dečkića: http://pcekspert.com/articles/474.html Malo prouči pa vidi što ti više odgovara! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|