|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2006
|
NtpClient problem
Pozdrav, prije nekoliko dana počeo mi se komp "smrzavati" prilikom korištenja nekih programa, odnosno nekih igara i gledanja video sadržaja. Ne pomaže ništa osim fizičkog restarta. U event vieweru pod system stoji Error u kojem je kao izvor greške naveden NtpClient i piše eventID 17. U opisu piše nešto da kao sistem nastoji uskladiti vrijeme sa serverom i sl. Kako mi ovih dana ne radi Internet od doma (ovo pišem s posla), pretpostavljam da se sustav "smrzava" jer komp ne može na Internet i uskladiti vrijeme, pa ga to zbunjuje. Pokušao sam isključiti mrežu (komp je spojen na ADSL router), firewall, međutim ništa nije pomoglo. OS je WinXP pro sa SP1. Googlao sam, no nisam ništa pametniji. Opisuje se neko rješenje preko Registrya, npr. http://www.eventid.net/display.asp?e...32Time&phase=1 no nekako ne volim prtljati po registryu. Jel' to s registry-em suvislo rješenje (ako je probat ću) ili netko ima neko drugo rješenje? Hvala na odgovorima ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
|
Mislim (nadam se) da sam problem riješio. Isključio sam opciju sinkronizacije s Internetom u Propertiesima sata. Za sada radi kako treba. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ako te to tješi, ja tu opciju uvijek isključim jer jednostavno ne volim da mi Windowsi bilo što petljaju sami, pogotovo po netu, a da ja to ne znam. ![]() Tvoj problem je povezan s tim, ali to sigurno nije potpuno rješenje problema pa neću ni stavljati da je riješeno.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
Istina ... nije riješeno ... Naime, nakon toga probleme je počeo raditi Avast antivirus (koji je kako piše u Event vieweru nastojao raditi web scan) ... isto je "smrzavao" komp. Nakon što sam deinstalirao Avast, neko je vrijeme bilo ok, međutim stvar se ponavlja. Jedino što sad u Event vieweru ne stoji nikakav warning ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
U tim propertiesima sam isključio sinkronizaciju, jer je komp offline. I neko je vrijeme sve bilo ok, dok ga Avast nije počeo smrzavati, a sad kad sam i Avast maknuo, smrzava se ne znam zbog čega. Jel' bi instalacija SP2 pomogla? A da problem nije hardverski, iako ne čujem nikakve "čudne" zvukove iz kante? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|