|
![]() |
#1 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
S/PDIF pod Vistom
Nadam se da već nije bilo, imam ploču u sigu (i mom kompu) i nikako ne mogu dobiti AC3 preko S/PDIF-a. Kad odem na Playback devices->Properties od Realtek Digital Output uredno prođe test za DTS i Dolby Digital, receiver prepozna signal i čuje se zvuk iz svih zvučnika. nVidia još nije izdala audio drivere za nforce 4 pa sam morao instalirati realtekove. Također nemam 5.1 tvuk ni u jednoj igri, ali koliko vidim to je inače problem pod Vistom zbog "pametne" odluke Microsofta o izbacivanje hardverske akceleracije iz DX-a. Ako je netko nekako ovo riješio bio bih mu zahvalan da to podijeli sa nama, googlao sam i probao svašta ali ne ide.
![]() |
#2 |
Administrator
|
Hm, ja imam isto realtek drivere za moju zvučnu i sve radi OK ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Pink Floyd fan
|
Da li ti radi sound manager ok? Ja kad ga dignem imam samo General i Speaker Configuration. Pod general nema ničega a pod Speaker ako probam promijeniti u 5.1 i kliknuti na neki zvučnik smrzne se i ne daje nikakav izlaz. Mogu ga ugasiti normalno, podići opet i onda i dalje stoji 2CH speaker. U Plaback devices mogu staviti 5.1 i test prođe. Ti imaš integriranu ili? I koji realtek chip? Eh zaboravio sam posebno napomenuti (iako piše u Moj komp) da imam x64 Vistu.
Zadnje izmijenjeno od: LAcy. 17.03.2007. u 09:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Administrator
|
Da, sve radi normalno. I na optičkom izlazu i na digitalnom. Imam Realtek ALC882M, integrirani na ploču, odvojena je kartica ali to je ono abit max audio rješenje. Da te ne zeza možda 64-bit windozi? Zašto si ustvari na njima? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Pink Floyd fan
|
Citiraj:
Inače ja imam od DFI-a ALC 850, pod XP-om nisam nikad koristio Realtek drivere već nforce i sve je radilo i još radi super. Da li ti radi 5.1 u igrama (EAX)?
![]() |
![]() |
#7 |
Pink Floyd fan
|
Nešto neće štimati za EAX, koliko čitam po netu to više nije podržano u Visti.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|