Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > NVIDIA
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.03.2007., 11:08   #1
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp

pogi's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Pasivno hlađene 7600GS kartice

Koliko se griju takve kartice? Vidim da ima Leadtek Extreme na 520/900 verzije i pasivno i aktivno izvedeno hlađenje.
Verifikacija poštenog trgovca #1, #2, #3, #4, #5, #6, #7, #8, #9
pogi je offline   Reply With Quote
Staro 12.03.2007., 11:19   #2
virus1
Premium
Moj komp

virus1's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Ja nemam problema. Zakačio sam jedan 90mm ventilator za pasivni hladnjak i temperatura se spustila za 10°C, pa je sad 47°. Jako se grije, ali sam je uspio dići s 400/400 na 470/470. Inače, imam grafu iz siga. Ja bih osobno kupio grafu s ventom, ali kad sam ja kupovao bila je samo ova, ali nisam požalio. Temp. ti je u full loadu 70-80°.
Oglas

Oglas
Staro 12.03.2007., 11:24   #3
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Sta mislite o ovoj Gainward pasivnjaci? Ima li je tko?
http://www.gainward.net/products/pro...products_id=65

Ima povelik pasivac.
SRV je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2007., 01:41   #4
undo
You'll Never Walk Alone

undo's Avatar

izgleda dosta veliko ovaj pasivnjak i mene bas zanima kakvo je stanje oko temperature,ali svejedno mislim da za entuzijaste bi bilo ok da stave neki vent da puse po njoj i bit ce ok,recimo kao sto je gore kolega stavio vent da puse po njegovoj grafi .

Member of PCE 100+kg demolition squad

undo je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2007., 07:51   #5
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Citiraj:
Autor undo Pregled postova
izgleda dosta veliko ovaj pasivnjak i mene bas zanima kakvo je stanje oko temperature,ali svejedno mislim da za entuzijaste bi bilo ok da stave neki vent da puse po njoj i bit ce ok,recimo kao sto je gore kolega stavio vent da puse po njegovoj grafi .
A to mi je onda bezveze ako cu stavljat dodatni vent, jer za 50kn vise ima ona GLH verzija sa DDR3 memom koja i prebaci taktove 7600GT.
Staro 13.03.2007., 08:49   #6
Bartuc
The All Seeing Eye
Moj komp

Bartuc's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Uglavnom kartice koje dolaze serijski sa pasivnim hlađenjem su testirane i dokazane da zadovoljavajuče rade s pasivnim hladnjakom! Frend je imao 9600SE koja se hladila sa pasivnim hladnjakom i uvjek je bila hladna, znači da ljudi znaju što rade

Jedini problem kod pasivno hlađenih grafičkih kartica je to kaj se nemreju baš previše OC-ati! Ali zato na default taktovima rade odlično!

Istina bolje je aktivno hlađenje i preporuka je imati aktivno hlađenje ako ste gamer! Ako se više bavite programiranjem i tim "uredskim" poslovima onda je i pasivno hlađenje odlično!
Bartuc je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2007., 10:46   #7
SPLiFF
Premium
Moj komp

SPLiFF's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
dobro je imat veliki pasivni hladnjak - mozes fixirat vent po izboru A ak imas neku zujalicu, onda treba kupiti cjeli hladnjak
SPLiFF je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2007., 13:07   #8
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Citiraj:
Autor Bartuc Pregled postova
Uglavnom kartice koje dolaze serijski sa pasivnim hlađenjem su testirane i dokazane da zadovoljavajuče rade s pasivnim hladnjakom! Frend je imao 9600SE koja se hladila sa pasivnim hladnjakom i uvjek je bila hladna, znači da ljudi znaju što rade

Jedini problem kod pasivno hlađenih grafičkih kartica je to kaj se nemreju baš previše OC-ati! Ali zato na default taktovima rade odlično!

Istina bolje je aktivno hlađenje i preporuka je imati aktivno hlađenje ako ste gamer! Ako se više bavite programiranjem i tim "uredskim" poslovima onda je i pasivno hlađenje odlično!
Imam pasivnu X300SE koja je u biti 9600SE na PCI-E sucelju, opako se grije. Opako, vise nego 7900GS koju sam imao dva dana.
Staro 13.03.2007., 16:32   #9
virus1
Premium
Moj komp

virus1's Avatar

Staro 13.03.2007., 16:38   #10
Bartuc
The All Seeing Eye
Moj komp

Bartuc's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor SRV Pregled postova
Imam pasivnu X300SE koja je u biti 9600SE na PCI-E sucelju, opako se grije. Opako, vise nego 7900GS koju sam imao dva dana.
Ozbiljno!?

Ovo je bila AGP8x verzija i stvarno se nije jako grijala! Još k tome lik se igrao onak po 6-10 sati bez prestanka i to FarCRY koji je dosta iscrpljujuč za tu grafičku!

Moguče ovisi od proizvođača do proizvođača, on je mislim imao Gigabyte model ak se ne varam!?
Bartuc je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.03.2007., 19:43   #11
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Citiraj:
Autor Bartuc Pregled postova
Ozbiljno!?

Ovo je bila AGP8x verzija i stvarno se nije jako grijala! Još k tome lik se igrao onak po 6-10 sati bez prestanka i to FarCRY koji je dosta iscrpljujuč za tu grafičku!

Moguče ovisi od proizvođača do proizvođača, on je mislim imao Gigabyte model ak se ne varam!?
Da, brijem da je u idle-u na cca 60C. Club3D X300SE. No, to me i ne brine puno.
Staro 13.03.2007., 22:16   #12
Router
Hejter

Datum registracije: Mar 2005
Probao sam 2 rjesenja od gigabytea , prvo sam imao single-slot heat-pipe na 7300gt i 7600gs i bez ikakvog venta je islo do 58 i 60 , a sa 92mm gt na bocnoj starnici nije islo nikad preko 50 i nakjon dugog mucenja . a drugo je ono masivno two-slot za 7600gt i radila je odlicno - bez opterecenja 35-40 , pod opterecenjem od 47-54 sto je isto ok .
Novije generacije se manje griju ocito zbog manje voltaze i proiz. procesa , isto se sjecam 9600 obicne , to je stvarno kuhalo ali pasivac je bio jadan aluminijski i ispod obicna zvaka .
Router je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno