|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
AC NV5 Rev. 3 Silencer ide na 7900GS/7900GT/7950GT
http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=174503 Slucajno naletio. Savrseno stane, samo je potrebno odrezat dio plastike, jer je 7900/7950 par cm kraca od 7800 grafa. Moze i drugacije, rezat kuciste: http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1030245 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
ja sam ga imao na GF6800 i ona plastika mi je isto bila preduga pa sam svinuo otraga kuciste da mi stane, oko 5 cm mi je plastika stajala van, nisam ju htio rezat ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
5 cm?! ![]() Inace, ovo je bilo samo pitanje vremena kad ce netko prokuzit ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Accelero je vjerojatno bolji (ima heat pajpove što ne ?), ali Silencer je carski cooler jer izbacuje zrak van kučišta. A meni je i fenomenalno hladio Northbridge na matičnoj ![]() Inače i meni je silencer malo virio van. Ja sam pak pigao one limiće na stražnjoj strani ![]()
![]() |
#8 |
Premium
|
Upravo to Vuco, hebes accelera ako ne piri van ![]() Pogotovo onima koji imaju lose ventilirano kuciste (pucaju na tisinu? ![]() ![]() A 7900 grafe se ionako ne griju puno...silencer bude i vise nego dovoljan, i za dobar oc... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Ha cuj, moja pod Zalmanom VF700-Cu (doduse bez posebnog propuha po njoj, puse nesto prednji 80mm preko 4 diska, ali kao da ga i nema) dolazi i do 70°. Naravno GPU je clockan sa 450 na 650. No, bilo kako bilo, mislim da ce Silencer bit ok izbor u krajnjem slucaju performansi kao ovaj moj Zalman u chumezu ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Steta sto nema ovog kod nas: http://www.thermaltake.com/product/C...0/cl-g0080.asp Izgleda kao poboljsani silencer. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Civic (ab)user
Datum registracije: Jul 2006
|
Imao sam silencera na 6800GS voltmodanoj i bila je ladna skroz.Sad je taj isti cooler kod frenda na 7900GT i getejka je isto hladna skroz.Jedino silenceru dosta opada efikasnost ukoliko kuciste nije dobro ventilirano..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
|
po nekim testovima Accelero i NV5 su imali gotovo iste temp na 6800Ultra no kod nv5 mi se ne sviđa kaj ima doslovce pol kile, ali cooler je odličan
![]() |
#13 |
The Geek Wants Out
Datum registracije: Feb 2005
|
Imao sam i accelera i NV5 na 7800GT. Accelero je skoro duplo lakši, malo bolje hladi i tiši je (NV5 na 7V se čuje kao accelero na 12V) ali su zasrali motku sa konceptom jer sav vrući zrak vraća nazad na ploču i diže ukupnu temperaturu u kučištu... još ako je chipset ispod grafe (kao na nforce4) eto veselja ![]() Da su samo zadržali koncept silencera accelero bi bio idealan hladnjak... ovako rađe imam par stupnjeva više na grafi ali zato vrući zrak ide direktno van iz kućišta i u totalu je sve puno tiše i hladnije.
![]() |
#14 |
Civic (ab)user
Datum registracije: Jul 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
The Geek Wants Out
Datum registracije: Feb 2005
|
...ja uvijek sve spajam na potenciometar (aerogate1) i ručno kontroliram ventove. Što se tiče NV5 on jest tih ali što se mene tiče tek kad ga smanjim na 7V postane nečujan... sve ovisi koliki si 'noise freak' a meni je i zujanje diskova previše ![]()
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Silencer serija je daleko najbolje bila izvedena po pitanju usisa i isisa zraka iz kučišta + tišina i performanse. Đuro i acelero su dobri ali nije to baš ono pravo... Šteta. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
Sve u svemu, silencer je super. Samo mi je glupo sto u AC nisu napravili verziju koja ide na 7900 grafe, obzirom da je samo razlika u par cm plastike. Eno mogu se nac Inno3D 7900GS grafe sa NV6 silencerom, ali NV5 je jos bolji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |