|
![]() |
#1 |
to te ja pitam
Datum registracije: Dec 2006
|
WinXP kako da na boot screenu piše "Professional" ili "Home"?
Da li netko zna u čemu je tu kvaka, kako podesiti da na defaultnom boot screenu od Win XP piše još i koja je edicija windoza - "Professional" ili "Home" ili... Možda je glupo pitanje ali na googlajući ništa suvislo ne uspijevam naći već par sati osim customizinga ntoskrnl.exe sa ResourceHackerom i inim tweekerima, ali to nije to. Defaultno se na SP2 vidi samo natpis Windows XP i Win logo bez ikakve naznake je li Pro ili Home verzija te bez copyrighta u donjem lijevom uglu boot screna.
1: Intel Badaxe2 () C2Q Q6600 () 2x2GB Kingmax 800MHz () Gigabyte GF 7300GT () 2 x Seagate 7200.10 320GB SATA II () Corsair VX 550W () DVD±RW LG H22 () Rebel 12 Economy 2: Gigabyte GA-965GM-S2 () C2D E6400 () 2x1GB Kingmax 667MHz () Seasonic S12 380W ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
to te ja pitam
|
Hvala Vuče, no ne sviđa mi se baš mjenjanje sistemskih fajlova za ovo što mi treba, a gotovo svi ovi tweekovi rade samo promjenu ntoskrnl.exe sistemskog fajla u /windows/system32/ direktoriju. Mislim da bi trebala biti moguća neka druga opcija jer sam na mnogo službenih kompova (na fakultetima, corporate pc i laptopovi po tvrtkama) vidio takvu isti stvar za vrijeme bootanja, a sumnjam da su baš svi ti kompovi twekani na isti način sa razno raznim hacking utilitisima. Mislim da bi trebala postojati neka opcija u windozama, ili možda griješim, nemam pojma.
1: Intel Badaxe2 () C2Q Q6600 () 2x2GB Kingmax 800MHz () Gigabyte GF 7300GT () 2 x Seagate 7200.10 320GB SATA II () Corsair VX 550W () DVD±RW LG H22 () Rebel 12 Economy 2: Gigabyte GA-965GM-S2 () C2D E6400 () 2x1GB Kingmax 667MHz () Seasonic S12 380W ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Vjerojatno ti kompovi koje si vidio nemaju SP2 ![]() Inače micanjem SP2 bi trebao dobiti to što želiš. Za neke druge utilitye ne znam, niti ih ne koristim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
to te ja pitam
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
The All Seeing Eye
Datum registracije: Mar 2007
|
Ja koristim TuneUP Utilities 2007 za modificiranje boot slike! Vrlo jednostavno, otvoriš program, odeš na dio za modificiranje boot screena i sa neta skineš slike koje želiš (ima ih stotine) i staviš si ih kao novi boot screen! Trenutno imam Homera i Barta na boot-u ![]() Evo ti link kao bih ti dočarao o ćemu pričam: http://www.adni18.com/gallery/catego...1d9023bd76815c Ako ih još želiš, samo upiši u google >>> tuneup utilities boot <<< i surfaj po slikicama ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
..dno
Datum registracije: Sep 2005
|
Skuzio sam da kad se mjenjaju slike da dolazi do laganog usporenja dizanja sustava..ili je to samo meni? ![]()
![]() |
#8 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
nije samo tebi. osobno iz tog razloga koristim noguiboot, skrati jos koju sekundu |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
The All Seeing Eye
|
Evo ja iskreno nisam primjetio usporenje sa ovim iz TuneUp Utilities programa! Možda i uspori ali nisam obračao pozornost na to, a ako uspori to je onda jako sitno jer inaće kod mene mora sve biti ultra brzo inaće nisam zadovoljan ![]() Samo šteta kaj su loše kvalitete boot screenovi! Dali netko zna kako se može dignuti rezolucija boot screena, ako je to uopće moguće? Bilo bi super staviti neku 1024x760x32 slikicu na boot screen ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
-------
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Sumnjam da se moze nastimati neka high rez slika, s obzirom da windows bas tad ucitava drivere za razne stvari (pa i za grafiku) McG - kad stavim taj noguiboot onda nemam ni one trake? A sto ak mi se smrzne bas tam, ili se ne smrzne nego vrti malo duze a ja resetam jer mislim da se smrznulo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
-------
|
Citiraj:
![]() Taman i da se smrzne baš kod "trake", znal buš da nekaj nije vredu ako par min stoji samo crni ekran. A možda dobiš i plavi ekran. Uglavnom lutrija. ![]() Šalu na stranu, ako hoćeš probaj s tom opcijom, pa vidi dal ti odgovara. Meni na živce idu svi ti boot i welcome screen-ovi i podešavanje razno-raznih alternativnih rješenja (TuneUp i sl.), pa sam fino isključil sve kaj se isključiti da. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
The All Seeing Eye
|
Joj McG, da mogu ja bi rado cijeli boot proces isključio, a ne samo boot screen ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
to te ja pitam
|
I ja sam probao sa McG-ovim savjetom i sve super, ali odmah mi je kroz glavu prošla ova opasnost da ne znam što se događa, a što vidim brine i mnoge druge ako se ne koristi GUI za vrijeme bootanja. Očito je stvar osobnog izbora. Oni hladnokrvniji idu na noguiboot opciju, oni brižljiviji na sve default ili pak custom boot screen pomoću bootskinova, a oni koji vole haknuti windoze drito haknu ntoskrnl.exe i to je to. ![]()
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|