|
|||||||||||
|
|
#1 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
suradnja sa susjedom
Preko puta mog stana je one-man-company. Kako lik stalno jaši po netu zbog posla (nešto o ulaganjima i burzama), lik si je uzeo IskonDuo sa 1Mbit flatom koji bi mu trebao ubrzo doći. Kako sam dobar s njim, dogovorio sam deal da trošim njegov promet kad ga nema za neku sitnu nadoknadu. Između nas su 2 zida i cca. 5-6 metara zračne linije. Dobit će Thompson 780 LAN/WLAN modem. Pitanja: 1. spojit se s njim LAN ili WLAN-om? Ako idem LAN-om treba bi 30m kabela (kojeg mogu nabaviti gratis) i dosta za***ancije jer moram ga vuć po stubištu okolo naokolo, staviti RJ45 utičnice sebi i njemu,... 2. ako odaberem WLAN, da li mi je bolje uzet PCI karticu ili usb stick? Koje modele preporučate (poželjno da je dobavljiv u Rijeci)? Moj komp je zadnjom stranicom okrenut prema njegovoj firmi. 3. WLAN - kako znam skidati materijale sa RS-a, postoji li način da se spajam s njime, a da uređaj ne postavim u router mode jer onda uvijek imam isti IP?
|
|
|
#2 |
|
bycod
Datum registracije: May 2004
|
1wlan 2 ja bi uzeo usb stick jer je udaljenost mala a sluzio bi svrsi ![]() 3 mislim da postoji shema da udjes u ruter i restartas ga ili kupis rs acc nije skup
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#3 |
|
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
sto se tice zadnjeg pitanja - morat ce radit u ruter modu. 192.168.100.1 je IP od web sucelja tog thompsona. Kako god, mozes se disconnectat preko web sucelja, ali to ce prekinit vezu i drugom korisniku (logicno). U svakom slucaju, neces se naskidati sa RS-a dok je on na netu. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Premium
|
Možda sam bio malo neprecizan glede 3 pitanja. Ja ću surfati kada njega ne bude i dobit ću sve potrebne šifre od njega (user, pass, router,...). Mislio sam da bih mogao, kao sada na LAN-u, jednostavno se diskonektati nakon skinutog file-a i ponovo se konektati jer tako dobijem novi IP i mogu skidati slijedeći file. Je li to moguće preko wlana? Ako nije, radije ću ići na LAN soluciju gdje je to moguće.
|
|
|
#5 |
|
Premium
|
moguce je pa s wlanom mozes sve kao i sa zicom... mislim ne razumijem se bas previse u wlan, ali cura se tako spaja kod kuce na ruter i moze se bez beda ![]() e ostaje samo pitanje jel thompson ima disconnect preko web sucelja nisam ziher jer nisam imao potrebe to radit kod nje. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
bycod
|
manje posla? pri cemu vidis da covjek mora vuci po stepenicama kabel busiti rupe i ostala smeca....
|
|
|
#9 |
|
Premium
|
Rupe na stubištu su već izbušene jer je telefonska razvodna kutija isto na stubištu tako da ima i telefonskih kabela koji idu od kutije prema njemu i od kutije prema meni (razvodna kutija je između nas). Nezgodno je što je u pitanju stepenište pa baš i nemam neki čvrsti oslonac za ljestve da bi pričvrstio LAN kabel na cca. 3m visine.
|
|
|
#10 |
|
Premium
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#11 |
|
Registered User
Datum registracije: Mar 2007
|
ma nema do wifija,barem nije dosadno |
|
|
|
|
|
#12 |
|
bycod
|
@damarko slazem se da je sa kablom "manje posla" ali manje softwerskoga jer moras busiti ja isto svaki dan si mislim sta mi je trebalo da idem provlaciti kabel po kuci umjesto da sam stavio sestri wireless i gotovo ...
|
|
|
#13 |
|
Premium
|
ma cuj . . imam ja doma wifi . .2 kompa na wifiju . . ali definitivno vise volim zicu . . |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Taj Thomson ustvari i jest router. Ne moze raditi u bridge modu. Preko web sucelja ga se normalno moze disconnectati s web-a i ponovno connectati, prilikom cega se naravno mijenja IP. Username i password mu ne treba nigdje upisivati, sve je podeseno prilikom prve instalacije uredjaja, cak i ako ga resetiras on iz centrale povuce sve potrebno ![]() EDIT: Kod mene je 192.168.1.1 ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Premium
|
Citiraj:
![]() EDIT: bit ce da je to... ona je prije nekih tjedan dana tek dobila. Zadnje izmijenjeno od: SPLiFF. 09.03.2007. u 12:19. |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Meni da, s tim da tek kad sam dobio Iskon.DUO jedno 2 tjedna mi se nije IP adresa mijenjala uopce ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|