|
![]() |
#1 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Prijedlog za dopunu službenih pravila ponašanja na PCE forumu
U zadnje vrijeme (možda sam malo aktivniji i zbog toga primjećujem) pojave se postovi sa problemom nakon kojeg većina članova pokuša pomoći. Par dana kasnije osoba koja je imala problem, slavodobitno objavi: "Super riješio sam! Hvala svima na pomoći". Bez ikakvog objašnjenja što je riješilo problem. Lijepo je što je zahvalna, ali meni je takav post potpuno beskoristan i iritantan. Uveo bih među pravila foruma, da se obavezno poslije objasni što je uzrokovalo problem i kako je riješen da bi i drugi članovi foruma podigli nivo znanja i tako slijedeći put mogli odmah riješit sličan ili isti problem. Nadam se da sam bio dovoljno jasan, i ovo pišem u najboljoj namjeri bez želje da uvrijedim bilo koga. LAcy
![]() |
#2 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Slazem se, to bi bilo super. ALI, forsirati tako nesto pravilima nema bas previse smisla (po meni naravno). Ja bih radije forsirao neke druge stvari tipa nemogucnost postanja u trznicu ako nisi barem 6 mjeseci regani clan jer imamo navalu novih juzera koji se regaju samo da bi nesto stavili na trznicu, a najcesce oglas izgleda "prodajem przilicu - DVD".
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Pink Floyd fan
|
Ma ima smisla, sve češće viđam takve odgovore, zbog toga će mnogi prestati pomagati a to nikom nije cilj. A i sa ovim tvojim se slažem, ne zalazim na tržnicu pa nisam primijetio.
![]() |
#4 |
Prečupavi mod
|
Ima smisla to sto govoris da se lijepo obrazlozi u cemu je bio problem, na kraju krajeva nekakva razina kulture i solidarnosti prema ljudima koji su pomogli i prema buducim potencijalnim citaocima nalaze da se opise u cemu je bio problem, ali ovo je otprilike kao da ides zakonom propisati da moras rec dovidjenja kad izlazis iz ducana. Naravno da to ima smisla i lijepo je, ali malo mi je glupo da to udje u pravila. Moze uci kao nekakva generalna preporuka ili molba, ali da ce netko potencijalno pusit banove jer na kraju balade nije rekao u cemu je bio problem - nah ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
ja mislim da postojeća pravila trebaju ostati takva,ali se treba više kažnjavati ne poštivanje istih... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Pink Floyd fan
|
Citiraj:
![]() Nisam ni rekao da ih treba mijenjati samo malo dopuniti. Sve što tamo piše je ok, ali se slažem sa tobom da se ne poštuju i da bi trebalo kažnjavati.
![]() |
![]() |
#7 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
gle, ne možeš sve i jednu glupost zabranjivati pravilima. tako nikud ne bismo stigli... ono... ako je netko već došao do foruma, registrirao se, onda se očekuje da valjda ima nekog osnovnog pojma o čemu se tu radi. "adsl boom" koji se desio je doveo hrpu ljudi na Internet, pa tako i onih koji niti u RL nemaju pojma o čemu je riječ na ovom svijetu, pa su tako došli i ovdje. i niti ovdje nemaju pojma o čemu se radi, ali svejedno trebaju pomoć. ako vidimo takav odgovor, možemo se svi fino dogovoriti da uputimo čovjeka kako i što treba napraviti (napisati kako je riješeno) i dati mu koji savijet.... a ne ga gazit kopačkom jer ne zna. ![]()
![]() |
#8 |
Pink Floyd fan
|
Joj horza, nisam rekao da neću pomoći čovjeku, ali nakon n postova u kojima mu pokušavam pomoći, on napiše samo da je riješio!? I što sad? Možda je došao do nekog rješenja za koje neznam a on ga ne želi / neće podijeliti sa drugima! Ne kažem da ga treba gaziti kopačkom, ali već sam više puta zamolio ljude da daju objašnjenje i još se naljute!? Mislio sam da bi možda to izbjegli kad bi u pravilima bio naputak o pisanju rješenja problema.
![]() |
#9 |
Prečupavi mod
|
Kuzim poantu. Svakako bi trebalo na "problemima" malo podic razinu kvalitete u barem tom smislu, dok npr. vidim da je domy vec postavio par zgodnih sticky-a i poceo uvodit praksu dodavanja (rijeseno) u naziv topica, sto je svakako za pohvalu. Kada bi se originalni post dodalo na kraju i "rjesenje: ...." to bi bilo odlicno. Ali kako to sprovest u praksu - mislim da malo teze ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
ZIJEEEEEV!!!
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
Sto se tice lacy-evog prijedloga, smatram da se (nazalost) to ne moze rijesiti na taj nacin, jer ipak tko jos cita pravila foruma ![]() ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
ja bi samo dodao - da bi trebalo u pravila pod dio za sig staviti link na objasnjenje kako napraviti ovakav sig sa dugmicima. Ja sam bas neki dan trazio i nikako da nadjem :-/ A sto se tice ovog prijedloga - mislim da je to stvar osobne kulture ponasanja na forumu, jedino da se napomene u pravilima kako bi bilo lijepo kad bi se tako nesto u praksi radilo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Administrator
|
Stoji, ali stvarno ne možemo sve živo staviti u pravila. Vidiš da se ljudi ne žele/ne pridržavaju i onih najosnovnijih oko postanja i potražnje crackova, vrijeđanja drugih a ne ovoga. Svakako bi trebalo to biti pod normalno da korisnik napiše kako je nešto napravio kada je već takva situacija, ali to je više do svijesti korisnika nego do pravila, nažalost. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Pink Floyd fan
|
Zadnje izmijenjeno od: LAcy. 06.03.2007. u 22:59. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Ako je nov i počini neku grešku treba pojedinca opomenuti na PM i uputiti na pravila.Ako nakon toga bude problema-sankcije. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
The All Seeing Eye
Datum registracije: Mar 2007
|
Ja sam isto nov ovdje ali me živciraju takve stvari! Npr. složio sam odličan komp liku + preporučio odličan monitor drugom liku i niti od jednog niti hvala niti komentar niti da aktivno sudjeluje u svom topicu! Čovjek izgubi volju pomoć takvim likovima ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Pink Floyd fan
|
Sad možeš misliti kako nas/mene "stare šišmiše" (ovo je komentar jednog drugog starog šišmiša) to živcira? Svakim danom je sve više novih članova, i to je djelomično dobro, sa gomilom svakakvih pitanja na koja već postoje odgovori na forumu. Ali, tko će tražiti odgovor, kad tražilica radi kako radi, i kad je lakše lupiti pitanje, dobiti odgovor i to je to. Ajd sad ne mora se netko klanjati i zahvaljivati (za to je u neku ruku uvedena reputacija) ali nekakvo objašnjenje ne bi škodilo da pomogne drugima kao što smo pomogli njemu. Edit: Pogledaj kad sam se regao i koliko postova imam, prvo vrijeme sam samo čitao i vrlo, vrlo malo pisao. To je inače i nepisano pravilo svih foruma.
![]() |
#21 |
Pink Floyd fan
|
![]() |
#22 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Pusti takve koji ne pokazuju znakove života/interesa. Si mu predložil - jesi, dal to valja - valja...boli te briga dal bu on to kupil, instaliral, zmontiral ili kaj već. Njegove pare, njegovo vreme, njegovo mišljenje o svemu tome i na kraju krajeva njegov zayeb, ako neće čuti kaj mu ljudi (dobronamjerno) govore i ako dela po svojem. Nema smisla zamarati se s tim. Neki jednostavno ne žele da im se pomogne i ne žele čuti tuđe mišljenje, teraju po svojem i kad zagusti iliti nekaj trebaju...onda očekuju promptno odgovaranje (i rješenja) na njihove upite i zapomaganja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
inače, postoji nešto što se zove netiquette. ne znam kak danas, al ja sam ga pročitao kad sam se prvi put spojio na 'net. onak... svi provideri su dužni nove korisnike uputiti na netiquette i to uredno rade. al neee... ljude valjda treba opalit kamenom u glavu i prisiliti ih da bilo što čitaju... ipak... navikli su na TV, pa su mislili da pisana riječ time izlazi iz upotrebe... onak... nije više IN čitati nešto što piše. osim ako je na ogromnom reklamnom plakatu uz autoput. onda mora da je nešto važno.
![]() |
![]() |
#25 | |
Guest
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Prečupavi mod
|
Iskreno, po meni je manja steta da useri poput tebe nemaju mogucnost postanja u trznicu, nego da 5 novih usera dnevno napravi totalni nered na trznici. Shvati to kao primjer, na kraju krajeva. Ne mora biti nuzno i za nove korisnike, niti trznica u pitanju niti 6 mjeseci. Mislim, nemoguce je napraviti idealna pravila koja bi bila svakom po mjeri, uvijek je nuzno raditi kompromise. Mislim da je tvoj slucaj gotovo pa izoliran, odnosno da je takvih usera vrlo malo. A ako i dodje do toga, vjerujem da se stari account moze obnovit ako jos postoji u bazi, samo kako dokazat da je stvarno tvoj?
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Pink Floyd fan
|
Vjerujem da može, ako sam ja jednom davno mogao promijeniti nick jer sam prvi slučajno napravio takvim kakav je bio, onda se može odlockati stari acc. Moderatori, admin(i) su zapravo vrlo susretljivi ako je član ok i nema sa njim problema.
![]() |
#28 |
Guest
|
ma nije bitno, ne patim za brojem postova, onda ionako nismo imali koliko se sjecam ove aure i ine budalastine tako da mi to sve i nije nesto previse bitno, naveo samo kao primjer. nego, evo bas pratim trznicu ovih dana poprilicno jer sam u potrazi za nekim dijelovima a i inace dok nisam se ponovno regao sam pratio ali ne vidim taj famozni nered koji novi useri prave. mozda par pogresaka oko naslova ali to ne bi nazvao necim sto je odmah za otic mu kuci i opalit ga lopatom u glavu ![]() zapravo, ako cemo realno cesce stari useri s dosta postova se tamo ne drze nekih gotovo niti jednog pravila od onih koji stoje u FAQu, od naslova pa na dalje preko onih sto bi oglas trebao sadrzavati do bump-anja vise puta, OT....ma ne vrijedi nabrajati, kao sto rekog gotovo niti jednog. naravno da pritisak na usere zbog toga ne treba biti preveliki i ne treba svakome traziti dlaku u jajetu vec samo upozoriti na one najocitije propuste sto moderatori i rade koliko vidim. ali sad izmisljati nesto samo zbog toga sto to neki drugi forum ima (na kojem se inace okuplja gomila djecurlije i koji zbog toga i trebaju sva ta pravila jer klinci nema koga ne bi zaje***) dok sve funkcionira vise manje normalno....nema smisla. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
to te ja pitam
|
Mudro zborite ekipa...mudro, nema što. Slažem se! U svijetlu ovoga što je horza rekao, mislim da je puno bolja moralna sankcija iliti prijeki pogled većine aktivnih članova uz argumentirane sugestije ali istovremeno i pružanje pomoći tom članu koji je zaboravio na red i kolegijalnost. Citiraj:
Čuj, možda ne biš imao toliko lijepoga posla da nema tamo toliko puno threadova. ![]()
1: Intel Badaxe2 () C2Q Q6600 () 2x2GB Kingmax 800MHz () Gigabyte GF 7300GT () 2 x Seagate 7200.10 320GB SATA II () Corsair VX 550W () DVD±RW LG H22 () Rebel 12 Economy 2: Gigabyte GA-965GM-S2 () C2D E6400 () 2x1GB Kingmax 667MHz () Seasonic S12 380W ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|