|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Pomoc oko printanja covera...
znači imam Canon ip4300 tek sam ga kupio pa sam novi u ovome tako da se ne čudite za glupa pitanja, također mi nemojte davat neke linkove gdje je sve pojašnjeno jer sam pratio neke starije postove sa foruma i nisam ništa skužio ![]() znači počet ćemo od ovoga cover-a: ![]() kada ga insprintam na dvd sa CD-Labelprint ostaju mi ovi žuti rubovi unutarnji i vanjski, e sada ja sam namjestio unutarnju veličinu na 30 a vanjsku na 118 ali nisam nista dobio vec se slika samo malo proširila i dalje mi je ostao ovaj žuti rub (unutarnji i vanjski imate na slici) ....znaci kako da izbacim taj žuti obrub i kako da nađem neku standardnu veličinu ili ću morat kod svakog covera mijenjat veličinu šta mi je totalno glupo jer ću upropastit pola dvd-eova koje kupim samo na isporbavanje.... znači radim sa : canon ip4300 i traxdata printable dve medijima , cover koji printam je ovaj gore na slici hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ja to prije printanja sredim u Photoshopu, obrišem nepotrebne dijelove, napravim jednake dimenzije slike, snimim i zatim učitam u CD-LabelPrint te isprintam.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
pa nebus tu sliku valjda dao na print. ~50s Photoshopa i imas nesto puno ljepse... http://matija.no-ip.info/a.jpg samo uzmi 'Circle selection', selektiraj sto zelis printat bez 'ovog zutog', desni klik 'invert selection', delete i rjesio si se svojih problema... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
uff, ajde recimo i da sredim cover u photoshopu ići ću na način kako mi je napisano ovdje a gdje se namješta da širim cover i koliko do ruba da ga širim .... tj. dali neko imam neki gotov image u koji samo očitam cover i on ga automatski podesi na veličinu medija, ja snimam na traxdata... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Evo ovak: Da bi cover pasao tocno na DVD trebao bi biti 1000x1000 pixela (to ti je ovaj drugi custom cover koji sam postao) Znaci samo ga uneses u CD-LabelPrint: Image>Image File>Browse (odaberes putanju do slike) i to je to, savrseno pase netreba nista dirati (s tim da mi je vanjski rub podešen na 118 mm) - samo printaj. U slucaju da imas u nekoj drugoj rezoluciji/velicini cover postupak je isti samo kad vidiš da ne paše na vanjskom rubu medija, pomakneš malo sam cover (kursor ti se pretvori u šaku sa ispruženim kažiprstom i možeš ga pomicati), tada ćeš primjetiti na rubovima male crne kvadratiće sa kojima možeš raditi resize, a to je ono što tebi treba. Znači počneš ga razvlačiti (na kvadratićima) malo ga razvučeš pa ga opet centriraš da vidiš jeli OK, ako nije postupak opet ponoviš i tako dva do tri puta i pogodiš. ![]() Napomena: taj medij koji koristiš možeš dotati u predloške: File>Select Paper... tu si otvorio odabir medija na koji ćeš printati pa možeš dodati svoj (znači da sam zadaš određene dimenzije za bilo koji medij koji imaš) klikneš na New i tamo ti zadaš dimenzije medija: Outer Size i Inner Size, pod Media name upiš ime pomoću kojeg ćeš ga lako prepoznati npr. Traxdata i OK. Onda ga možeš selektirati za printanje i unositi covere na njega bez da podešavaš vanjski i unutarnji rub svaki put. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
ovako nakon sta prosirim cover nestanu mi one crtice koje sire cover a nisam jos dosao do ruba , znaci treba ga jos sirit a ne mogu , zaSto? i dali je moguce napraviti da printa ispod ovog unutarnjeg (malog) kruga ? ps meni se cini da ovaj cover ne moze nikako tocno upasti vec ga moram podesit preko ruba da bi usao cijeli omot... Zadnje izmijenjeno od: Spamer. 06.03.2007. u 21:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
zanima me jeli moguće printati u unutarnji krug da mi ne ostane nista bijelo ako je cover full bez one bijele rupe.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
Kaj se tiče sredine moraš podesiti unutarnji rub na promjer printabilne površine i sve što ti je omeđeno vanjskim i unutarnjim krugom će biti printano (naravno ako je ispunjeno nekom slikom) Pogledaj donju sliku: ![]() Vanjski je 118 mm, unutarnji 20 mm, tako je kod mene (za primjer jer nisi dao dimenzije) izmjeriš printabilnu površinu i uneseš vrijednosti. A kako sam ti napravio cijelu površinu plavu, sve će se printat što je unutar ta dva koncentrična kruga, samo unesi pravi promjer. Kuiš, ne? ![]() EDIT: Na kraju krajeva, možeš u Photoshopu napravit resize dotičnog covera sa 800x800 na 1000x1000 i to je to - savršeno paše, ko onaj s Travoltom. Zadnje izmijenjeno od: AC Thunder. 06.03.2007. u 23:21. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
ac thunder , hvala na pomoci ![]() ja sam išao na adjust cicle size pa onda sam inner size stavio na -10 toliko je najmanje (piše da je -10 najmanje) a outer size na 2,0 toliko je najviše i sada mi je vanski krug ok a unutarnji mi je prevelik kad usporedim unutarnji krug sa ovim tvojim na slici tvoj je puno manji....e to bi ja htio da mi pojasniš gdje točno da namjestim... a i daj mi reci gdje mogu naći najviše covera koji imaju komplet površinu popunjenu jer bez veze mi je ovako sa ovom bijelom rupom ((( ps mogao si mi poslat save-ani fail na email kao ovaj sa slike pa da tako to sredimo... Zadnje izmijenjeno od: Spamer. 07.03.2007. u 01:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() al dobro sam raspolozen pa ces ga dobit (evo ti ga tu): ![]() a dobit ćeš (jako sam dobro raspoložen) i "step-by-step" tutorijal za CD Label Print i Photoshop ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
CD Label Print
Unošenje novog predloška za printanje na CD/DVD u "CD Label Print" 1. ![]() 2. ![]() 3. ![]() 4. ![]() 5. ![]() P.S. "Spameru" otvori slikice i onda ih spremi na svoje računalo (Save Image As..) u neki folder pa ih pregledavaj offline, sve ti piše na slikama. P.P.S. Sorry moderatori što šaljem tri posta za redom, htio bih ovo malo preglednije da se čovjek ne pogubi u postovima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
e Thunder punoo ti hvala na trudu, sada sve šljaka , jedino ostane milimetarski rub bijele boje na jednom dijelu diska a kad opet isprintam cover i malo pomaknem nekad zna vise a nekad manje ostati , mozda je to do centriranja ladice sa cd-eom, al nebitno dobro je i tako ![]() e sada samo ako mi mozes reci sta radis sa omotima koji imaju ovu rupu u sredini, jel ih printas tako ili ih nekako preradis jer ovaj sa travoltom je u jednoj boji i mogao se preradit ali onaj koji ima neku sliku tesko se moze napravit ... hvala još jednom ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
da i meni isto tako nekad ostane manje od milimetar iz unutra ali nekad mi i sve popuni , a na vanjskom rubu isto ostane toliko ali uvijek, a dali si probao sa nekim drugim programom , jel onda šta bolje.... hvala još jednom , evo baš sam isprintao i spržio nekoliko prvih komada , da tebe nije bilo neznam kako bi naučio, valjda bi se istlačio ko konj još neko vrijeme i potrošio hrpu printabil medija na probe ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
Nemam iskustva s drugim softverom, bitno mi je da se moze isprintat, jednostavno bez neke velke filozofije. Probaj druge, pa ocijeni sam, npr. Nero Cover ili kao sto je Mat rekao Acoustica CD/DVD Label Maker. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
evo probat cu sa nerom, al zvao sam frenda on radi sa cd label print isto i rekao mi je da i njemu pola milimetra ostaje znaci ne moze bolje od toga....a probat cu sa nerom pa ako sta bude bolje posaljem ovdje iskustva ) Zadnje izmijenjeno od: Spamer. 07.03.2007. u 19:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Bila je jedna tema vezana za te rubove, javim kad nađem. EDIT: Evo... http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=58515
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|