Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Pisači i skeneri
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.03.2007., 13:18   #1
Spamer
Premium

Datum registracije: Nov 2006
Pomoc oko printanja covera...

znači imam Canon ip4300 tek sam ga kupio pa sam novi u ovome tako da se ne čudite za glupa pitanja, također mi nemojte davat neke linkove gdje je sve pojašnjeno jer sam pratio neke starije postove sa foruma i nisam ništa skužio

znači počet ćemo od ovoga cover-a:

kada ga insprintam na dvd sa CD-Labelprint ostaju mi ovi žuti rubovi unutarnji i vanjski, e sada ja sam namjestio unutarnju veličinu na 30 a vanjsku na 118 ali nisam nista dobio vec se slika samo malo proširila i dalje mi je ostao ovaj žuti rub (unutarnji i vanjski imate na slici) ....znaci kako da izbacim taj žuti obrub i kako da nađem neku standardnu veličinu ili ću morat kod svakog covera mijenjat veličinu šta mi je totalno glupo jer ću upropastit pola dvd-eova koje kupim samo na isporbavanje....

znači radim sa : canon ip4300 i traxdata printable dve medijima , cover koji printam je ovaj gore na slici

hvala
Spamer je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2007., 15:49   #2
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Ja to prije printanja sredim u Photoshopu, obrišem nepotrebne dijelove, napravim jednake dimenzije slike, snimim i zatim učitam u CD-LabelPrint te isprintam.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.03.2007., 16:16   #3
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Je isto u photoshopu to okinem jer nero cover designer nema opcije za editiranje slike.
Staro 05.03.2007., 18:47   #4
mat
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
pa nebus tu sliku valjda dao na print. ~50s Photoshopa i imas nesto puno ljepse...
http://matija.no-ip.info/a.jpg

samo uzmi 'Circle selection', selektiraj sto zelis printat bez 'ovog zutog', desni klik 'invert selection', delete i rjesio si se svojih problema...
mat je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2007., 21:30   #5
AC Thunder
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2005
Evo i moj skoromni doprinos...

AC Thunder je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2007., 14:28   #6
Spamer
Premium

Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Ja to prije printanja sredim u Photoshopu, obrišem nepotrebne dijelove, napravim jednake dimenzije slike, snimim i zatim učitam u CD-LabelPrint te isprintam.

uff, ajde recimo i da sredim cover u photoshopu ići ću na način kako mi je napisano ovdje a gdje se namješta da širim cover i koliko do ruba da ga širim ....

tj. dali neko imam neki gotov image u koji samo očitam cover i on ga automatski podesi na veličinu medija, ja snimam na traxdata...
Staro 06.03.2007., 18:56   #7
AC Thunder
Premium
Moj komp

Evo ovak:

Da bi cover pasao tocno na DVD trebao bi biti 1000x1000 pixela (to ti je ovaj drugi custom cover koji sam postao)

Znaci samo ga uneses u CD-LabelPrint: Image>Image File>Browse (odaberes putanju do slike) i to je to, savrseno pase netreba nista dirati (s tim da mi je vanjski rub podešen na 118 mm) - samo printaj.

U slucaju da imas u nekoj drugoj rezoluciji/velicini cover postupak je isti samo kad vidiš da ne paše na vanjskom rubu medija, pomakneš malo sam cover (kursor ti se pretvori u šaku sa ispruženim kažiprstom i možeš ga pomicati), tada ćeš primjetiti na rubovima male crne kvadratiće sa kojima možeš raditi resize, a to je ono što tebi treba. Znači počneš ga razvlačiti (na kvadratićima) malo ga razvučeš pa ga opet centriraš da vidiš jeli OK, ako nije postupak opet ponoviš i tako dva do tri puta i pogodiš.

Napomena: taj medij koji koristiš možeš dotati u predloške: File>Select Paper...

tu si otvorio odabir medija na koji ćeš printati pa možeš dodati svoj (znači da sam zadaš određene dimenzije za bilo koji medij koji imaš)

klikneš na New i tamo ti zadaš dimenzije medija: Outer Size i Inner Size, pod Media name upiš ime pomoću kojeg ćeš ga lako prepoznati npr. Traxdata i OK.
Onda ga možeš selektirati za printanje i unositi covere na njega bez da podešavaš vanjski i unutarnji rub svaki put.
Staro 06.03.2007., 21:41   #8
Spamer
Premium

ovako nakon sta prosirim cover nestanu mi one crtice koje sire cover a nisam jos dosao do ruba , znaci treba ga jos sirit a ne mogu , zaSto?

i dali je moguce napraviti da printa ispod ovog unutarnjeg (malog) kruga ?

ps
meni se cini da ovaj cover ne moze nikako tocno upasti vec ga moram podesit preko ruba da bi usao cijeli omot...

Zadnje izmijenjeno od: Spamer. 06.03.2007. u 21:52.
Staro 06.03.2007., 22:28   #9
mat
Premium
Moj komp

ja koristim 'Acoustica CD/DVD Label Maker'. meni je fenomenalan, vidi hoce li ti sluziti cemu zelis
Staro 06.03.2007., 22:35   #10
Spamer
Premium

zanima me jeli moguće printati u unutarnji krug da mi ne ostane nista bijelo ako je cover full bez one bijele rupe..
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.03.2007., 22:44   #11
mat
Premium
Moj komp

da..
Staro 06.03.2007., 23:07   #12
AC Thunder
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Spamer Pregled postova
ovako nakon sta prosirim cover nestanu mi one crtice koje sire cover a nisam jos dosao do ruba , znaci treba ga jos sirit a ne mogu , zaSto?

i dali je moguce napraviti da printa ispod ovog unutarnjeg (malog) kruga ?

ps
meni se cini da ovaj cover ne moze nikako tocno upasti vec ga moram podesit preko ruba da bi usao cijeli omot...
Ajd ljepo procitaj moj post, da - prvi cover moras prosiriti , ljepo ti piše da ga pomakneš i kako ga pomakneš, pa pobogu pomakni cijelu sliku u bilo koju stranu tako da opet možeš vidjeti/dohvatiti kvadratiće (ne crtice, kakve crtice?) za resize. Kad pomakneš cijelu sliku onda opet vidiš kvadratiće pa možeš povećati sliku. Zatim opet vratiš sliku u centar da vidiš jel vanjski rub pokriven kako treba, ako nije postupak ponoviš - kuiš. Zar ti nisam postao kako to izgleda? Daj pogledaj sliku u mom proslom postu.

Kaj se tiče sredine moraš podesiti unutarnji rub na promjer printabilne površine i sve što ti je omeđeno vanjskim i unutarnjim krugom će biti printano (naravno ako je ispunjeno nekom slikom) Pogledaj donju sliku:

Vanjski je 118 mm, unutarnji 20 mm, tako je kod mene (za primjer jer nisi dao dimenzije) izmjeriš printabilnu površinu i uneseš vrijednosti. A kako sam ti napravio cijelu površinu plavu, sve će se printat što je unutar ta dva koncentrična kruga, samo unesi pravi promjer. Kuiš, ne?

EDIT: Na kraju krajeva, možeš u Photoshopu napravit resize dotičnog covera sa 800x800 na 1000x1000 i to je to - savršeno paše, ko onaj s Travoltom.

Zadnje izmijenjeno od: AC Thunder. 06.03.2007. u 23:21.
Staro 06.03.2007., 23:58   #13
Spamer
Premium

ac thunder , hvala na pomoci , shvati da ja nisam baš vičan ni sa photoshopom ni sa grafikom uopće pa moram pitat neka glupa pitanja a ni ove dimenzije baš ne kužim.. hehe 9)) , samo mi reci gdje tocno u programu da namjestim unutarnji krug na 20 tj mjesto gdje to točno moram napisati...i dali će mi onda printat po cijeloj površini ako je cover ko onaj sa travoltom...

ja sam išao na adjust cicle size pa onda sam inner size stavio na -10 toliko je najmanje (piše da je -10 najmanje) a outer size na 2,0 toliko je najviše i sada mi je vanski krug ok a unutarnji mi je prevelik kad usporedim unutarnji krug sa ovim tvojim na slici tvoj je puno manji....e to bi ja htio da mi pojasniš gdje točno da namjestim...

a i daj mi reci gdje mogu naći najviše covera koji imaju komplet površinu popunjenu jer bez veze mi je ovako sa ovom bijelom rupom (((

ps
mogao si mi poslat save-ani fail na email kao ovaj sa slike pa da tako to sredimo...

Zadnje izmijenjeno od: Spamer. 07.03.2007. u 01:10.
Staro 07.03.2007., 10:44   #14
AC Thunder
Premium
Moj komp

Citiraj:
mogao si mi poslat save-ani fail na email kao ovaj sa slike pa da tako to sredimo...
Mogo sam, al nisam , kad si već ovdje mogao bi i nešto naučit

al dobro sam raspolozen pa ces ga dobit (evo ti ga tu):

a dobit ćeš (jako sam dobro raspoložen) i "step-by-step" tutorijal za CD Label Print i Photoshop
Staro 07.03.2007., 10:53   #15
AC Thunder
Premium
Moj komp

CD Label Print

Unošenje novog predloška za printanje na CD/DVD u "CD Label Print"

1.

2.

3.

4.

5.

P.S. "Spameru" otvori slikice i onda ih spremi na svoje računalo (Save Image As..) u neki folder pa ih pregledavaj offline, sve ti piše na slikama.

P.P.S. Sorry moderatori što šaljem tri posta za redom, htio bih ovo malo preglednije da se čovjek ne pogubi u postovima.
Staro 07.03.2007., 12:12   #16
AC Thunder
Premium
Moj komp

Resize in Photoshop

Ovo je resize (iliti redimenzioniranje ) u Photoshopu u dva koraka:

1.

2.
Staro 07.03.2007., 15:52   #17
Spamer
Premium

e Thunder punoo ti hvala na trudu, sada sve šljaka , jedino ostane milimetarski rub bijele boje na jednom dijelu diska a kad opet isprintam cover i malo pomaknem nekad zna vise a nekad manje ostati , mozda je to do centriranja ladice sa cd-eom, al nebitno dobro je i tako

e sada samo ako mi mozes reci sta radis sa omotima koji imaju ovu rupu u sredini, jel ih printas tako ili ih nekako preradis jer ovaj sa travoltom je u jednoj boji i mogao se preradit ali onaj koji ima neku sliku tesko se moze napravit ...

hvala još jednom
Staro 07.03.2007., 18:33   #18
AC Thunder
Premium
Moj komp

Citiraj:
jedino ostane milimetarski rub bijele boje na jednom dijelu diska a kad opet isprintam cover i malo pomaknem nekad zna vise a nekad manje ostati , mozda je to do centriranja ladice sa cd-eom, al nebitno dobro je i tako
Oko milimetra ili manje ostane mi kod Verbatim DVD medija jer je printabilna površina kod njih malo veća od 118 mm (koliko je max za CD Label Print), zna se desit i na unutarnjem rubu ako nisam pažljiv pa ostane malo asimetrično (manje od milimetra) ali nemreš baš uvjek pogodit.

Citiraj:
e sada samo ako mi mozes reci sta radis sa omotima koji imaju ovu rupu u sredini, jel ih printas tako ili ih nekako preradis jer ovaj sa travoltom je u jednoj boji i mogao se preradit ali onaj koji ima neku sliku tesko se moze napravit ...
Ahh te rupe , znači ako je promjer rupe covera veći od printabilne površine onda pribjegavam raznim riješenjima: nađem custom cover (najlakše na cdcovers.cc) ili u Photoshopu odaberem neku odgovarajuću boju za popunjavanje rupe (bez obzira što se primjeti al opet bolje izgleda nego onak bijelo) a samo ponekad napravim novi custom cover (najteže je bit kreativan, je li?).
Staro 07.03.2007., 18:54   #19
Spamer
Premium

da i meni isto tako nekad ostane manje od milimetar iz unutra ali nekad mi i sve popuni , a na vanjskom rubu isto ostane toliko ali uvijek, a dali si probao sa nekim drugim programom , jel onda šta bolje....

hvala još jednom , evo baš sam isprintao i spržio nekoliko prvih komada , da tebe nije bilo neznam kako bi naučio, valjda bi se istlačio ko konj još neko vrijeme i potrošio hrpu printabil medija na probe
Staro 07.03.2007., 19:08   #20
Nammoth
Premium
Moj komp

Nammoth's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
napravio sam vlastite nero cover designer template za polu i full printabile medije isto tako i za dvd kutije. naravno samo za tray-f (ip4300). pa ako neko hoce slobodno msgajte
Nammoth je offline   Reply With Quote
Staro 07.03.2007., 19:11   #21
AC Thunder
Premium
Moj komp

Nemam iskustva s drugim softverom, bitno mi je da se moze isprintat, jednostavno bez neke velke filozofije.

Probaj druge, pa ocijeni sam, npr. Nero Cover ili kao sto je Mat rekao Acoustica CD/DVD Label Maker.
Staro 07.03.2007., 19:12   #22
Spamer
Premium

Citiraj:
Autor Nammoth Pregled postova
napravio sam vlastite nero cover designer template za polu i full printabile medije isto tako i za dvd kutije. naravno samo za tray-f (ip4300). pa ako neko hoce slobodno msgajte
ajd posalji mi na karic12@net.hr da probam, jel sa nerom ostaje na vanjskom pola milimetra ili pokriva sve ?
Staro 07.03.2007., 19:13   #23
Spamer
Premium

Citiraj:
Autor AC Thunder Pregled postova
Nemam iskustva s drugim softverom, bitno mi je da se moze isprintat, jednostavno bez neke velke filozofije.

Probaj druge, pa ocijeni sam, npr. Nero Cover ili kao sto je Mat rekao Acoustica CD/DVD Label Maker.
evo probat cu sa nerom, al zvao sam frenda on radi sa cd label print isto i rekao mi je da i njemu pola milimetra ostaje znaci ne moze bolje od toga....a probat cu sa nerom pa ako sta bude bolje posaljem ovdje iskustva )

Zadnje izmijenjeno od: Spamer. 07.03.2007. u 19:26.
Staro 08.03.2007., 09:47   #24
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Bila je jedna tema vezana za te rubove, javim kad nađem.

EDIT: Evo... http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=58515

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305