|
![]() |
#1 |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
x2 3800+ i Opteron
Sad trenutno imam Opterona 146. Izvrstan primjerak. Na def voltazi potegne do 2.9ghz. Stepping je CACJE. Al kupio bih procesor x2 3800+, jer takvih vise nema u proizvodnji, a prodaje se jedan na trznici. Zanima me, kolko mi se isplati prijeci na dual core. Dal ce vista i buduce igre podrzavati dvije jezgre? Novu konfu ne bi kupovao jako dugo vremena, pa sam si mislio sad se osigurati za buducnost. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
onda apsolutno X2, na početku nećeš osjetit neko ubrzanje(osim ako se nebaviš multitaskingom), ali kasnije nove igre ni ne zamišljaj bez DC-a, VISTA također dosta voli papat komp(dobro više RAMe) ako nećeš taj komp mijenjat 2-3 godine, onda svakako uzmi X2 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Vocna iglica u mudante
|
Citiraj:
Super. Bas mi je takav odgovor trebao. Hvala |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
Ako optija držiš stalno na 2.9 ja mislim da se prelazak ne isplati, naravno isplativost je omjer cijene i dobivenog proizvoda. Dakle ovisi za koliko novaca bi dobio 3800x2, od njega možeš očekivat max 2700mhz, a ti radiš na 2900mhz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Vocna iglica u mudante
|
Ne drzim ga stalno na 2.9ghz. Trenutno mi je na defaultu. Zasad nemam neke potrebe za clockanjem. Ali mislio sam na isplativost kad dode directx10 i kad se pocnu upotrebljavat dvije jezgre proca (a valjda hoce) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Ja to nebi radio, nebi sad ostavio Opterona, radi nekog 2 core proca, s tmi da je jos neizvjesno kad ce se pojavit aplikacije koje u potpunosti ce iskoristavat 2 core procove. Moze proc 6 mj, moze proc 2 do 3 god i kaj onda, ti ces sad kupiti 2 core proc, a nakon god do 2 ce ti to biti zastarjelo, te ce nest novo biti trendy za igre. cisti primjer je recimo ova moja aplikacija s kojom ja radim (Pro/Engineer), kad su prije 2 do 3 god izasli hypertread procovi, ona jos nie uopce podrzavala 2 proca (makar i virtualna), sad nakon 2 god, jos uvijek nema podrsku za 2 proca, odnosno dvojezgrene procesore. Dodushe neki njegovi moduli, imaju podrsku, al ne svi, omjer je negdje 7/20, znaci jos 13 modula ne iskoristavaju pravi potencijal 2 core procesora, a mogli bi.
![]() |
#8 |
Vocna iglica u mudante
|
Onda cu si ga i ostaviti. Stavio sam procjenu na trznici. Procjenili su ga na 550kn, a ja sam ga prije 10mjeseci platio 2200kn. Znam da je to sada realna cijena, al kad bi ga prodao bilo bi mi zao novaca koje sam dao za njega. A bilo bi mi zao i sati clockanja i testiranja i probavanja navlacenja SuperPija ispod 30 sekundi.... .. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
She`s back...
Datum registracije: Jan 2006
|
Da ne otvaram novi topic... Koji je ovo vrag? http://www.techpowerup.com/cpudb/362..._3800+_EE.html Zar doista ima TDP 35W?? Može li se kupiti takvo što kod nas, ako da, gdje i po kojoj cijeni? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |