|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
X2 65nm u najavi kod nas :D
Slučajno naletio na stranicama Acquisitum Magnum-a Proizvodi u najavi Datum dolaska Procesor AMD Athlon 64 X2 4000+ , socket AM2, BOX ! , 65nm 24.02.2007 Procesor AMD Athlon 64 X2 4800+ , socket AM2, BOX ! , 65nm 24.02.2007 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Kolika bude razlika između ovog 4000+ modela i sadašnjeg x2 4200+ modela? Koliko utječe na performanse ta 65nm tehnologija i kakvi buju ti AMD-i naspram c2d-a? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Na istoj frekvenciji iste su brzine kao i starija braća. Manje zagrijavanje i navodno veća OC-abilnost. Naprema C2D-u se ništa nije promjenilo - sve po starom. Mene više zanimaju slabiji procesori, x2 3600+ i možda za jedan jači ^^ (jer x2 3600+ ima 9 množitelj, a navodno ide do 3Ghz)
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
sto se navodnoga tice, fx-i na istoj frkvenciji kao stari su navodno mrvicu sporiji iz nekog meni neobjasnjivog razloga (preskakanje elektriciteta kod tranzica zbog preniskog proizvodnog procesa i greske u radu zbog toga il tak nesto valjda, drugog razloga ne vidim?! iako rade na tolko niskoj voltazi da to nebi smjelo imat utjecaja...), ali logicki gledano bi trebali veci OC omogucavat sto znaci na kraju i vece performanse vrlo vjerojatno davat... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
Sporiji su zbog povišenih latencija L2 cache-a. EDIT: http://www.anandtech.com/cpuchipsets...spx?i=2893&p=3 i http://www.xbitlabs.com/articles/cpu...risbane_4.html
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
ovo je malu u ot, ali cemu to??? zbog cega trebaju bit nize latencije l2 kod nizeg proizvodnog procesa, ne bi li trebalo ostat isto ili se dapace cak smanjiti? (do 25% kolko je smanjen i proizvodini proces jer ipak svi putevi su tolko smanjeni cca) edit: aha, ocito ista stvar kao i kod p4 jezgri... cool! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Mislim da je ovo pun pogodak. Povisili su latencije pa će moći izbaciti procesore sa višim taktom. Latencije su bile očito kočnica za postizanje 3+ GHz taktova, makar u roadmapu kaže da će izbaciti 3.2 GHz modele, no opet tko zna, možda AMD ima nešto drugo u planu ![]() BTW P4 je imao brz cache, imao je uvjetno rečeno sporije cjevovode i FPU-e ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Malo veći OC da al ne neki ogromni. Citiraj:
@Vuco Evo zamaram se sa ova dva članka što si dao, dosadno mi je na poslu ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Ajde, malo bolji ipak jesu. Starog 3600 X2 nije nitko uspio natjerat na 3Ghz. Doduše, puno dalje baš i ne žele ići ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() Vidi ovog smrada, s njim se ja nateravam za Super Pi 1M ![]() ![]() Vidio sam da je sa tom frekvom odigrao i par 3Dmarkova, ali mislim da se o stabilnosti nema šta govoriti... HWbot result Super pi 1M @3106Mhz Dere me derpe za sekundu i 20 stotinki. Da stignem na 3Ghz mogu ga razvalit. I budem uskoro ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
|
Trebat ću ga sigurno ![]() ![]() Za uzvrat ćemo i malo tvoj proc pogurat ako se usudiš ^^ Da ne bude baš totalni OT, Vidio sam neke reze i 65nm single core-a. Osim kaj imaju grdih problema sa očitavanjem temperature, rade jako dobro. Minimalna voltaza (čak mislim da je lik ostavio na 1.25V !?) i 3Ghz Prime stabilno. Hebeno ako se mene pita...
![]() |
#15 |
Moderator
|
Eh, sada više niti 3.1Ghz na AMD-u nije dovoljno ![]() Što ovaj Conroe od ljudi napravi... Prije je 2700 bilo super, vrag vas odnesel ![]()
![]() |
#18 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005