|
![]() |
#1 |
Pečurka
Datum registracije: Oct 2003
|
Utišavanje diska
Evo ovak, s obzirom da sam sve ostalo utišao i da je sad sve fino tiho, osim naravno diskova (komada 2). Sad smišljam način kako utišati, pa mi je palo na pamet staviti ih u onu spužvu (ili šta je već) u kojoj dolaze u trgovine. Naravno, s obzirom da bi to bilo preslabo provjetreno bih tu spužvu mal izrezbario da se toplina može prenositi dalje. Što mislite o toj ideji i ako mislite da nije dobro, ima li kakvih drugih ideja (a siguran sam da ima ![]()
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Dakle ja bi na tvom mjestu (kad bi me moj disk smetao što ne čini ![]() Prvo bi nabavio debelog stiropora jednu ploču ili blok (možda i iskorisiti ono) što je sa strane u kutijama casova i monitora kao zaštita... Izrezati na odgovarajuće mjere i obložiti sa svih strana hard(ove) ali tako da i naprijed i natrag bude u smjeru harda prepreka a otvore za zrak napravit da budu ispod ili sa strane ali tako da nebudu na liniji direktnog širanje zvuka... I onda se pobrinuti da jedna rešetka bude u blizini ili čak vent sa airductom ako ti se jako griju diskovi na običnom pasivnom protoku... Najbolje još k tome na case učvrstiti herd preko nekih gumenih podloški ili napravit ramicu i sve ugurati u 5,25 utor... Smislit ćeš već...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Pečurka
|
Ma kontao sam izbjeći ventilatore gdje god je moguće, tak da bih rado neki način bez njih ![]() Diskovi inače rade na maksimalno 42C bez ikakvog dodatnog hlađenja.
![]() |
#4 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Rekoh ja bi probao ovako nešto napravit pa vidjet... http://myimgs.net/images/dnny.gif Ako nemožeš samo od stiropora možda istog zaljepit na neku plastičnu ploču pa imati pravi "kavez" za diskove s izolacijom, stiropor bi trebao dosta dobro prigušivati a nebi trebao imati jako ograničene protka zraka jer je ipak dosta glatka površina...
![]() |
#5 |
Pečurka
|
Vidjet ćemo, hvala na ideji ![]()
![]() |
#6 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Akutna lijenčina
Datum registracije: Aug 2006
|
ja sam imao vibracije po stolu od diskova, sad mi je kućište na maramicama, opće nema vibracija ![]() danas budem defragmentirao, postoji još koji način softverskog stišavanja diska? spraznio sam više od 12% diska... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
AAM-om još možeš puno stišati disk.Skineš si ovo http://www.majorgeeks.com/IBM_-_Hita...ool_d3388.html i staviš na disketu,dalje češ skontati ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
advanced acoustic management ilitigam u "softwareu" diska se naštima da mu glave idu sporije, pa s time radi PUNO tiše dok nešto traži (uspori se malo seek, ali neprimjetno) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Warcraft III TFT
Datum registracije: Jun 2004
|
Ako negdje mozes nabavit staru zračnicu od automobila ili bicikla jos ce ti bolje posluziti nego "guma od gaca" jer se ova nakon nekog vremena istegne i pocne prenositi vibracije.. Zracnicu ces morati pazljivo izrezati (recimo skalpelom) na trakice..
![]() |
#18 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Otkad auti imaju zračnice u gumama? ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Strichek Moderator
|
Nađe se u nekim testnim primjercima ![]() Ja sam svoje hardove utišao sa AAM i obložio sa gumom od gača, tako da su u kavez u zraku, ali kad će bit više vremena onda onda ću maknut kavez i napravit custom kavez samo za te diskove, makar da imam jedan to mi ne bio nikakav problem al sad dva...
![]() |
#20 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
EMP moderator
|
Istina, spužva skine buku diska za najmanje 50% jer nema više direktnog spoja s kućištem koje najviše pridonosi većoj buci diska.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Premium
|
Citiraj:
Spuzva treba sluzit da upije ZVUK, a guma od gaca da upije VIBRACIJE. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|