Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Pisači i skeneri
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.02.2007., 08:30   #1
Deathwish
overpowered
Moj komp

Deathwish's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Preporuka printera

Pozdrav,crko mi je printer prije par dana( dok sam tu znate di bi možda znali servisirat epson c46),pa ak ga ne uspijem složit trebao bi novi
e sad koji bi mi jefitini printer preporučili(jako poželjno da je i zamjenska tinta jeftina...: bonker
thnx: bonker :
Staro 27.02.2007., 08:46   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Canon Pixma 1300 ili 1500 ima full jeftinjava zamjneske tinte. Jedini je problem naći te modele. Baci oko u trgovine tipa Pevec i Metro jer ih se tamo još može naći i to prije nego u prodavaonicama.
Oglas

Oglas
Staro 27.02.2007., 10:03   #3
Deathwish
overpowered
Moj komp

Deathwish's Avatar

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Canon Pixma 1300 ili 1500 ima full jeftinjava zamjneske tinte. Jedini je problem naći te modele. Baci oko u trgovine tipa Pevec i Metro jer ih se tamo još može naći i to prije nego u prodavaonicama.
Našo sam te modele(1300 konkretno preko nabava.net),ali di si tinte našo,jedine na koje sam ja naletil su cca 100 i više kuna

hmm razmišljam si dali mi se više isplati ubost neki laserski : evil :,vidio sam mislim samsunga po 700 kn...
http://www.nabava.net/katalog/trazil...ra%9Ei&od=&do=
nešto od ovih prvih par...
Staro 27.02.2007., 10:05   #4
KnezTame
Premium

KnezTame's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Nisi napiso kolko printas, te jel ti je bitno da je u boji.

Ja sam iso matematicki kupovat printer, s tim da mi nije bitno printanje u boji.

Uzeo sam Brothera HL2032, za 500 kn u Konzumu, s pripadajucim tonerom moze isprintat 1500 stranica, a s novim i do 2500 (zato kaj tvornicki toneri nisu nafilani do kraja).

Uzmes si onda racunicu, da novi toner kosta 400 kn, s njim mozes isprintat 2500 stranica, dok cak i zamjenske tinte, na obicnim printerima mogu isprintat do kojih max 200 strana, pa nek je zamjenska tinta 50 kn, da bi isprinto 2500 stranica treba ti 625 kn, znaci u minusu si.

Dakle ak ti nie bitna boja, razmisli o ovom
Staro 27.02.2007., 10:06   #5
flajpan
.....
Moj komp

flajpan's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Da, di si našao te tinte? - ja sam vidio najjeftiniju crnu za 98, a u boji za 105 kn (ili obrnuto).
flajpan je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2007., 10:18   #6
Deathwish
overpowered
Moj komp

Deathwish's Avatar

Citiraj:
Autor KnezTame Pregled postova
Nisi napiso kolko printas, te jel ti je bitno da je u boji.

Ja sam iso matematicki kupovat printer, s tim da mi nije bitno printanje u boji.

Uzeo sam Brothera HL2032, za 500 kn u Konzumu, s pripadajucim tonerom moze isprintat 1500 stranica, a s novim i do 2500 (zato kaj tvornicki toneri nisu nafilani do kraja).

Uzmes si onda racunicu, da novi toner kosta 400 kn, s njim mozes isprintat 2500 stranica, dok cak i zamjenske tinte, na obicnim printerima mogu isprintat do kojih max 200 strana, pa nek je zamjenska tinta 50 kn, da bi isprinto 2500 stranica treba ti 625 kn, znaci u minusu si.

Dakle ak ti nie bitna boja, razmisli o ovom
Znam tak sam si i ja razmišljao
printer koristim isključivo za printanje predavanja u pdf-u,znači u većini slučajeva boja je nevažna,bitno mi je da je text i slike (najčešće sheme nečeg) čitljiv
a što se tiče količine printanja,to mi ovisi o tome koje predmete imam,računaj barem 2k stranica po godini,u prošloj je mislim bilo 3-4 k
E sad za ovaj "Brother HL2032",
A) si zadovoljan njime
B) di ima tonere za njega?
Staro 27.02.2007., 10:42   #7
KnezTame
Premium

KnezTame's Avatar

Definitivno sam zadovoljan, imam ga kojih 2 mj, radi printa ko lud, nikakvih problema kod instalacije niti nista.

isprinto sam bar 500 do 600 stranica s njim, nikakvih problema.

Imas opcija u kojoj rezi os da printa, 1200, 600, il 300, plus toner save opcija kojom stedis toner (idealno za printanje texta).

Tonera imas u Ve-milu, toner ti je apsolutno isti ko i za HL2030 printer, to zapravo i pise u uputstvima od printera.

Toner ti je TN-2000

Imas isti printer u Ve-milu za kupit al mislmi da je 550 kn tam, u konzumu je mislim 490 il tak nekak.
Staro 27.02.2007., 10:53   #8
Deathwish
overpowered
Moj komp

Deathwish's Avatar

Citiraj:
Autor KnezTame Pregled postova
Definitivno sam zadovoljan, imam ga kojih 2 mj, radi printa ko lud, nikakvih problema kod instalacije niti nista.

isprinto sam bar 500 do 600 stranica s njim, nikakvih problema.

Imas opcija u kojoj rezi os da printa, 1200, 600, il 300, plus toner save opcija kojom stedis toner (idealno za printanje texta).

Tonera imas u Ve-milu, toner ti je apsolutno isti ko i za HL2030 printer, to zapravo i pise u uputstvima od printera.

Toner ti je TN-2000

Imas isti printer u Ve-milu za kupit al mislmi da je 550 kn tam, u konzumu je mislim 490 il tak nekak.
Odlično u kojem si to konzumu uzeo,sam se nadam da ih još ima,čini se ko dobra investicija
Staro 27.02.2007., 12:43   #9
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Jeftine tinte (cca. 15kn za boju) za Pixmu su se znale naći u Kvarku i Eurotrade-u.
Što se tiče lasera, ako ti je budžet problematičan, uzmi tog Brothera ili nekog Samsung lasera. Ako budžet nije upitan, svakako bi savjetovao neki iz HP-ove game (1018, 1020,...) jer su se pokazali vrlo kvalitetni i izdržljivi. Hebe ih nešto viša nabavna cijena (oko 1.000kn), ali vidim da i ona pada (9xx kn u MikroMakro).
Staro 27.02.2007., 16:04   #10
KnezTame
Premium

KnezTame's Avatar

Citiraj:
Autor Deathwish Pregled postova
Odlično u kojem si to konzumu uzeo,sam se nadam da ih još ima,čini se ko dobra investicija
Trebalo bi ih imat u bilo kojem Super ili Maxi Konzumu....

ja sam svog uzeo u maxi konzumu u Zaboku.
Oglas

Oglas
Staro 28.02.2007., 10:52   #11
Deathwish
overpowered
Moj komp

Deathwish's Avatar

Hvala ljudi na savjetima,uzeo sam Brothera 2032 kao što je knez tame prepouručio(btW kneže ako se ikad sretnemo imaš pivu:cheers2,i zasad sam čisto zadovoljan,jedino kaj se grije,dođe mi da zalmana stavim
Staro 28.02.2007., 11:22   #12
KnezTame
Premium

KnezTame's Avatar

Ma nie bed, uvjek mi drago pomoc, a za pivu sam uvjek :cheers2:
Staro 28.02.2007., 13:43   #13
undo
You'll Never Walk Alone

undo's Avatar

evo ove prve dvije su za ip1500,momentalno ih nema kolko vidim ali doci ce sigurno,ima ih u ve-milu - mislim da sam vidio...

http://www.links.hr/?PHPSESSID=12ed2...ka+tinta+canon

Member of PCE 100+kg demolition squad

undo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke