|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
A64 4000+ vs A64 X2 4600+
Hi! Znam da sam već dosadan sa sličnim pitanjima, no još nisam kupio proc i nikako da mi sjedne razlika od 1100kn. Gotovo nikad ne radim više stvari istovremeno. PC koristim za office, Photoshop i igre (rijetko, nemam vremena - u planu je Oblivion), a počeo sam raditi i u Sketch up-u. Na vistu planiram prijeći na jesen. Koliko je u ovom što radim bolji X2 4600+ od jednojezgrenog 4000+? Ako netko ima link na usporedbu ![]() Ima li smisla sad umjesto A643000+ staviti neki od ovih procesora i očekivati mir idućih godinu i pol dana. Memorija će biti 2x1GB Super Talent C2, a grafička vjerojatno 8800 GTS. Hvala Vam . . .i sorry još jednom na davljenju ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
kupi najjeftiniji X2 do kojeg možeš doći i mirna bosna,to će ti biti dosta nekih godinu-dvije ne isplati ti se 4000 ili x2 4600 jer nisu puno brži od 3700 ili x2 3800/3600 a puno su skuplji,a ne pretjerano jači,ako baš ne ide x2 onda kupi 3700+ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
IMHO nema... Ja sam recimo na svojem vrtio sve što si ti nabrojao i to na XPima i na Visti bez ama baš ikakvih problema prema tome i ti ćeš na svojem...
-- Have a nice day... Zadnje izmijenjeno od: yedwy. 05.03.2007. u 12:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Honda Prelude 2.0i driver
Datum registracije: Jul 2006
|
istina. ja sam prije par mjeseci a3000 zamijenio sa x2 4600 i nije da je bila neka ludnica. osim naravno kad radiš nešto što zahtijeva 2 jezgre. u igrama na 7800gtx između ta 2 proca nije bilo razlike.
![]() |
#5 |
Premium
|
Hvala
Hvala svima. Malko sam čačkao i naišao na usporedbu A643800+ i A64 X2 3800+ pa ispada da je s nekim aplikacijama (koje ne koristim) brži od 20 do 60%, a s nekima ček i sporiji. jedino me muči ta navodna podrška Viste za dual core i kako će to sve to klapati s Photoshopom i igrama. Ploča mi je 939 pa nemam baš neki izbor X2 procesora i skuplji su od onih za AM2. Zamjena mog 3000+ sa 4000+ bi me koštala cca 300kn, a ako bih stavio X2 4600+ bilo bi to oko 1400kn. Ako netko želi prodati neki X2 3800+ ili X2 4200+ za neku normalnu cifru možda se dogovorimo ![]() Ne da mi se mijenjati ploču jer mi je komp modan i napajenje je u kutiji ispod kučišta pa kablovi napajanja pašu na DFI Lan Party al teško bi išli preko bilo koje ploče da iznad procesora. sve je složeno na knap da ne smeta protoku zraka ![]() Hvala još jednom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Gle dual core ĆE raditi NEKE stvari puno bolje ako ga kupiš ali ove koje sti ti naveo - nećeš vidjeti ama baš nikakvu razliku... A inače ti Vista ima malo drugačije hendlanje procesa tako da će ti na njoj JOŠ manja razlika bit nego na XPima jer je izvođenje threadova malo drugačije posloženo u njenom kernelu i neće ti se dešavati da ti npr rippaje DVDa zaguši totalka cjeli komp da nemožeš ništa radit drugo na njemu... Misilm nećeš sad baš moći igrati Oblivion i kodirati DivX u isto vrijeme koda nije ništa niti na Visti ali čitati mejl, surfati, plejati mjuzu i ripati u pozadini - bez problema... Vjeruj mi ekstenzivno sam baš tu kombinaciju isprobavao neko vrijeme... ![]()
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() A da mijenjam 3000+ sa 4000+ Nije mi žao 300 kn pa...? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
Razmišljao sam i o tome. Ide, bez problema. S Corsairima. I grafička (modano hlađenje) 6800 GT je išla brže od ultre bez beda. No sve sam to vratio na standardne postave. Ne zeza mi se s tim jer trebam apsolutno pouzdano računalo kad radim bilo što osim igara. fala još jednom. Bye ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|